Vize İstemeyen Ülkeler Hakkında Bir Soru?
-
Arkadaşlar şimdi T.C. vatandaşlarından vize istemeyen ülkeleri belirleyip, sırt çantamı, paramı, pasaportumu, biletimi alıp o ülkede rahatça gezebilir miyim?
eğer cevap evet ise buradaki sınır kaç gün?
vize istemeyen x ülkesine gittim, oradan da vize istemeyen y ülkesine geçiş yapabilir miyim?
edit:
çalışma filan değil.
mesela sevgilin-nişanlın-eşin ile birlikte Bahamalar' a gidip 8 ay kalabilir misin? miyiz? Orada 8 ay vize yokmuş.
Arjantin' de 90 gün mesela. Yani ben Arjantin ya da Bahamalar için pasaport alsam, cebime paramı koyup biletimi alsam 90 gün sorunsuz orada kalıp tatilimi yapabilir miyim?
-
Abicim vizesiz ülkeye gidersin ama en fazla 90 gün kalabilirsin
Ama 90 gün sonunda başka bir vizesiz ülkeye gidersin ve tekrar giriş yaparsan süreyi böyle uzatırsın
Yok orada çalışmak gibi niyetin varsa çalışma vizesi almak zorundasın
-
hocam yok çalışma filan değil.
mesela sevgilin-nişanlın-eşin ile birlikte Bahamalar' a gidip 8 ay kalabilir misin? miyiz? Orada 8 ay vize yokmuş.
Arjantin' de 90 gün mesela. Yani ben Arjantin ya da Bahamalar için pasaport alsam, cebime paramı koyup biletimi alsam 90 gün sorunsuz orada kalıp tatilimi yapabilir miyim?
-
guzel konu :)
-
geçiş yapılabiliyor diye biliyorum pasaportunu gösterip birbirleri arasında geçiş yapabiliyorsun ve 3 ay kalabilirsin bir yerde en fazla..
birde Te Ce vatandaşı yazmışsın başka şey hatırlattı hocam bence bir daha öyle deme uzun uzun yaz yada hiç yazma :W
-
zone bunu yazdı:
-----------------------------geçiş yapılabiliyor diye biliyorum pasaportunu gösterip birbirleri arasında geçiş yapabiliyorsun ve 3 ay kalabilirsin bir yerde en fazla..
birde Te Ce vatandaşı yazmışsın başka şey hatırlattı hocam bence bir daha öyle deme uzun uzun yaz yada hiç yazma :W
-----------------------------hocam nasıl başka birşey hatırlattı yahu.
:D
T.C = TÜRKİYE CUMHURİYETİ
T.C. Cumhurbaşkanlığı
-
Tecrübe veya kesin bilgi içermemekle birlikte;
- Bahsettiğin ülkelerde ki vize gün sınırı kaç günse o kadar gün kalırsın, sıkıntı olmaz. Atıyorum Venezüella'da 45 gün vizesiz kalabiliyorsun; vize bitişine sayılı gün kala konsolosluktan bilgilendiriyorlar.
-Oradan başka bir ülkeye geçtin diyelim. Mesela Arjantin. Arjantin'in vizesiz giriş sınırlaması kaç gün olsun. Oda 60 gün olsun. Bu 60 gün sonunda yine başka vizesiz girebileceğin bir ülkeye girebilirsin. Venezüella'ya tekrar girip süre uzatabilirsin...
Sonuçta bu maddi güce ve zaman bolluğuna bakar
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Tecrübe veya kesin bilgi içermemekle birlikte;
- Bahsettiğin ülkelerde ki vize gün sınırı kaç günse o kadar gün kalırsın, sıkıntı olmaz. Atıyorum Venezüella'da 45 gün vizesiz kalabiliyorsun; vize bitişine sayılı gün kala konsolosluktan bilgilendiriyorlar.
-Oradan başka bir ülkeye geçtin diyelim. Mesela Arjantin. Arjantin'in vizesiz giriş sınırlaması kaç gün olsun. Oda 60 gün olsun. Bu 60 gün sonunda yine başka vizesiz girebileceğin bir ülkeye girebilirsin. Venezüella'ya tekrar girip süre uzatabilirsin...
Sonuçta bu maddi güce ve zaman bolluğuna bakar
-----------------------------eğer böyle ise mükemmel bir olay. çünkü aralarında çok güzel ülkeler var vizesiz kalabileceğimiz :D
-
ucuz ülkeler var mesela tatile gidebilecek mesela venezuella oraya tatile gidesi var insanın.
-
şuna dikkat et tabi, atıyorum arjantin'e gittin vizesiz diye sonra vizesiz başka bi ülkeye gidicen ama uçak aktarmalı uçaksa (uzak uçusşa bi ülkeden aktarmalı oluyo genelde) gideceğin ülke vizesiz olsada aktarma yaptığı ülkeye girebilmen içinde vizeye ihtiyacın var transit vize diyorlar buna da. onun dışında vize istemeen ülkelere pasaportunu gösterip selamun aleykm demen yeterli :D
-
genelde 1 ay yada 3 ay siniri var o sure icinde ulkede serbestce gezebilirsin dolacagi zaman baska bi ulkeye gecebilirsin. bi arkadas isten atildi 3 ay bi ulkede 3 ay bi ulkede takiliyodu sorun yok.