folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Volkswagen'e Türkiye'den Tepkiler Başladı

Volkswagen'e Türkiye'den Tepkiler Başladı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

- İşim gereği Tofaş'tan tutun Lamborghini Gallordo'ya kadar araç kullandım.

- Amerika'nın oyunları bunlar diyen arkadaşlar bazı seçmenler gibi olayı hemen Amerika'ya atıyor. Amerika'da Toyota kaç sefer geri çağırdı arabalarını hatta Amerikan dizilerinde taşak konusu olmuştu. Amerikalılar Toyotacıdır. Son dönemde çekilmiş dizilere bakın binek araçlar Toyota'dır.

- Evet Türkiye'de egsoz gazları incelenmiyor fakat elin Avrupalısı çok bakıyor. Hollanda vs satışını yasakladı Vosvos'un.

Şimdi sıkı durun bilindiği üzere egzos muayehanelerine hangi firma bakıyor ? Tüvtürk. Peki Tüvtürk'ün sahibi kim ?

Doğuş Otomotiv.

Yani Türkiye yetkili satıcısı VW'nin.

Adamlar niye ayranım ekşi desin ki ?

http://www.tuvturk.com.tr/konsorsiyum.aspx

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    CaNNi bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Volkswagen Türkiyede ne kadar yatırım yapmış? Ne istihdam sağlamış?

Türkiye'nin Volkswageni hyundai ve ford dur. Almanın başı nerede görünürse ezilmelidir bu güzel bir fırsattır.

mercedes , audi , bmw de bi alman mali, onlarin da mi kafasi ezilmeli ? yoksa Türkiyenin wolksvageni amerikan mali ford güney kore mali hyundai nin mi kafasi ezilmeli ? bence hepsinin kafasini ezilmeli.. Türkiyenin henüz volksvageni nede fordu var.. oldugunda ezeriz

vw kaç işçinin aylık ücretini ödüyor?

audi kaç işçinin aylık ücretini ödüyor?

mercedes?

ford 7.000 kişiyi istihdam ediyor

hyundai 1200 kişiyi istihdam ediyor

8200 aile eder. ortalama 3 ile çarparsan 24600 insanın karnı bu markalardan doyuyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    CaNNi bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Volkswagen Türkiyede ne kadar yatırım yapmış? Ne istihdam sağlamış?

Türkiye'nin Volkswageni hyundai ve ford dur. Almanın başı nerede görünürse ezilmelidir bu güzel bir fırsattır.

mercedes , audi , bmw de bi alman mali, onlarin da mi kafasi ezilmeli ? yoksa Türkiyenin wolksvageni amerikan mali ford güney kore mali hyundai nin mi kafasi ezilmeli ? bence hepsinin kafasini ezilmeli.. Türkiyenin henüz volksvageni nede fordu var.. oldugunda ezeriz

vw kaç işçinin aylık ücretini ödüyor?

audi kaç işçinin aylık ücretini ödüyor?

mercedes?

ford 7.000 kişiyi istihdam ediyor

hyundai 1200 kişiyi istihdam ediyor

8200 aile eder. ortalama 3 ile çarparsan 24600 insanın karnı bu markalardan doyuyor.

yav arkadaş sadece vw değil ülkede üretim yapmayan hepsinin başını ezeceksin. Böylece bu ülkeden para kazanırken insanının salak olmadığını bilip garantisini önemini ona göre verecekler.

Ha vw mi? veya diğer alman firmaları, hepsinin başını ezeceksin, öyle bir sikeceksin ki benden kazandığı paralarla PKK ya silah yardımı yapmak ne demekmiş öğrenecek. benim askerimin zırhlı aracını alman pisliklerin verdiği antitank roketlleriyle vuruyor PKK. Ayrıca ülkede demir yoları gelişmediyse yine bu alman pisliklerinin alman markası olan otobüs ve bunların yedek parçalarının sürekli kullanılmasını istediklerindendir.

şimdilik vatandaş olarak bildiklerimiz bu kadar, ne yapmışsak bu piçlere, nasıl sikmişsek amcıklarını sürekli Türkiyeye zarar verme çabasındalar.

bu nedenle acımayacaksın piçlere, maksat almanlara zarar vermek arabalarının taa amına koyim. alman arabalarını savunmaya gerek yok, güzel araba yapıyorlar ama maksat piçlere haddini bildirmek. boşuna sahip çıkmayın piçlere.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

bak buraya yazıom . bi dahaki ay . bi sene önceki döneme göre satışlar artmazzsa bende bişey  bilmiom.

bura tr burda ters teper

Suan satislar artti bile.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    Schwarz bunu yazdı

DSG şanzımandan şikayetçi olan arkadaşların neden şikayetçi olduklarını gerçekten çok merak ediyorum , kesinlikle marka fanatikliği yapmıyorum ama bu zamandaki en iyi otomatik şanzıman vw'de vites geçişleri opele göre daha seri ve atik.

Arıza verme riski çok fazla. Tamiride iyi geçirtmeli. Türkiye'de 2 yıl garanti, Avrupa'da 10 yıl garantili. Kaldı ki firma bile şansımanın sorunlu olduğunu kabul ediyor.

firmanın şanzımanın sorunlu olduğunu kabul ettiğine dair açıklama nerde? çamur at izi kalsın aq. bizim enişte vw'den biriyle konuşmuş abi sorunlu demiş. der abi der tabi demez mi. 

kampanyaya da koca bir HASSSSSSİKTİR diyorum. derdinizi sikeyim. ankara etlikte oturuyorum. çevreyi kirletmenin yanı sıra insan hayatını doğrudan tehlikeye atan göt lalesi kuş tipi araç sahiplerini napcaz? adam göbekte yanlıyo aga emisyon mu diyosun inatla. komiksiniz aq

la?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    metalati
    metalati's avatar
    Erkek

Dsg saatli bombadır 

Sahibinden com a bakın göreceksiniz çoğu dsg şanzıman garantiden onarım görmüş özellikle sricco araçlarda sert kullanmaya gelmiyor.

https://www.sikayetvar.com/arama/Dsg

https://www.google.com.tr/search?q=dsg+%C5%9Fanz%C4%B1man+ar%C4%B1zalar%C4%B1&oq=dsg+%C5%9Fanzima&aqs=chrome.2.69i57j0l3.13984j0j4&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Beyler yazılanların bazılarını okuyunca kendimden utandım şerefsizim.

Şimdi olaya gelelim.

2009 ile 2015 yılları arasında üretilen dizel araçlarında 20 ila 25 kat fazla karbon salınımı var!

11 milyon araç geri çağırıldı!

11 milyon X 20 = 220 Milyon araçlık karbon salınımı yapıyor bu 11 milyon araç. Çevreye verdiği zarar inanılmaz.

Ettikleri kâr ise gene inanılmaz olmalı ki;

Volkswagen yöneticisi istifa etmeden önce ne diyor biliyor musunuz? "-Bu iş ayyukaya çıkacağını bildiğimiz için köşeye 7.5 milyar dolar koyduk zaten!"

Peki bu olay niye ortaya çıkmıyor? Karbon emisyon testleri Türkiye'deki gibi çoğu ülkede araçlar hareket halinde yapılmıyor da ondan.

Wv bosh'un bir cihazındaki TEST yazılımını (cihazı tam bilmiyorum) bu üçkağıtçılık için kullanıyor. Bosh' bu olayı yıllar önce öğreniyor ancak yapabileceği birşey yok.

Wv'e bosh mühendisleri bir çok kez uyarıda bulunuyor bu test yazılımını üretim sonundaki araçlarda kullanmasın diye ama Wv dinlemiyor.

Olay nasıl ortaya çıkıyor? : Bir grup akademisyen piyasada ki araçların karbon emisyon salınımını test ederken Wv araçlarındaki karbon emisyon salınımının hayvanı fazla olduğunu (hareket halinde) öğrenince ve işleri iyice irdelemeye başlayınca ortalık boka sarmaya başlıyor...

İşte olay bu.

Wv 'i babasının firması gibi savunanları hiç mi hiç anlamıyorum. Tamam WV kullanıyorsunudur, arabayı sokağamı atayım dersin buna eyvallah'ta ne diye WV'nin yaptığı gavatlığı burada savunuyorsun ki? Yok eski araçlar var önce onlara baksın mış mış.

11 milyon aracın 220 milyon araç gibi çevreye zarar vermesinden konuşuyoruz burada.

Aracını 2009- 2015 tarihlerinde dizel alanların mahkeme ile iâde etmesinin önü açıldığı söyleniyor. Türkiye'de ne kadar gerçekleşir hiç bilmiyorum.. Doğuş grubu bile açıklama yaptı. Wv Almanya ile görüşmelerimiz devam ediyor diye. Hatta bakan bile açıklama yaptı "demekki karbon emisyon testlerini daha farklı test etmek lazım" diye.

Eğer dava ile geri iâde hakkı olan varsa iâde etmelidir diyorum. Merak etmeyin doğuş grubu zarar etmez (eğer TR firmalarını düşünüyorsanız), zira onlarda WV'e iade edip paralarını alacaklardır.

Ha bu kampanyayı niye desteklemek lazım? Milleti keriz yerine koyan bir firmanın türketicileri (yani bizleri) ciddiye alması gerektiğini anlaması için.

Almanya'da araba sektöründe ve özellikle WV ile işbirliği yapan firmalar arasında büyük bir ekonomik çalkantı dönmeye başladı. Şu ana kadar WV birkaç ülkeye tazminat ödedi ve bu ödedikleri 7 milyar doları geçti bile.

Türkiye'deki çevre bakanlığının'da wv'e ceza kesmesi gerek. Diğer büyük ülkelerde olduğu gibi! Çünkü o araçları kullananlar servise araçlarını geri getirmeyecek! Getirselerde eski performansında kullanamayacaklar. Adamlar BP 'nin Petrol Tankı davasındaki birlikte çalıştıkları ünlü avukatlık firması ile anlaşma yaptılar. Nasıl daha az zarar edebiliriz diye. Gerek aracı kullanan halk, gerekse devlet enayî yerine konuldu beyler.

Burada WV iyi etmiş diyenlerin zihniyetinide çok acayip yadırgıyorum!

DrKill tarafından 10/Eki/15 20:38 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Beyler suan vw scirocco ların piston kırmaya baslamasi bir kronik sorunu daha baalatmis oldu.. Haberiniz olsun.  Arac garantisi varsa garantiden yapilip hp (beygir ) gucu dusuruluyor.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Üst mesajıma ek olarak kısa kısa haberler vereyim:

**Kasım 2012 yılında, BP, 11 kişinin ölümüne yol açma dahil 14 davada suçu kabul etmiş ve bu davalarda 4 milyar dolar tazminat ödemişti. BP geçtiğimiz Temmuz ayında, felaketten tam 5 yıl sonra tüm federal hükümet ve eyaletler tarafından açılan davalar karşılığında 18,7 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti. BP'nini bu miktarı 18 yılda ödeyeceği açıklanmıştı.

**ABDli düzenleyici otoritenin Alman otomotiv devinin dizel araçlarında emisyon testlerinin manipüle edildiğini ortaya çıkarmasıyla  hafta başından beri Volkswagen'in piyasa değeri 24 milyar euro (26,7 milyar dolar) eridi. Volkswagen, skandalın maliyetini karşılamak için 6,5 milyar euro kaynak ayrıldığını açıkladı.

**Hafta başında ortaya çıkan Volkswagen'in emisyon skandalının ardından BMW X3 Diesel'in de emisyon değerlerinin Avrupa Birliği limitlerini aştığına ilişkin rapor nedeniyle şirketin hisseleri düşüşe geçti.

** Volkswagen'i iflas korkusu sardı Henüz tazminat davaları açılmadan, skandalın Avrupa’nın en büyük otomotiv üreticisi VW’yi iflasa sürükleyecebileceği tartışmaları başladı.

** Emisyon krizi Audi’ye de sıçradı: Emisyon salımı değerlerinde oynayan Volkswagen’in, salınımı kasıtlı olarak düşük gösteren manipule edilmiş programlı motar olan AE 189 tip motorun, Audi’lerin A1, A3, A4 ve A 6 modellerinde de kullanıldığı açıklandı. BMW X3 modeline yapılan bir testte de, istenilen emisyonun 11 katı fazla salınıma rastlandı.

**VW borsada, 30 Milyar euro değer kaybetti:

Emisyon salımı değerleriyle oynadığı tespit edilen VW, dünya borsalarında 48 saat içinde yüzde 19,82 kaybetti. Aynı grubun ürettiği Audi’de incelemeye alındı.VW’nin Yönetim Kurulu Başkanı Winterkorn, sorumluluğu alıp istifa etti.

Alman otomobil devi Volkswagen, dizel araçları olan Jetta, Beetle, Golf ve Passat’ın emisyon salım değerlerini manipule ettiği gerekçesiyle ABD’den alacağı 18 milyar Dolar cezanın ardından tam bir şok yaşadı.VW’nin Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn, bugün öğleden sonra, “Bu olay karşısında çaresiz kaldım ve krizi yönetemedim. Son günlerde yaşananlar beni fazlasıyla sarstı” diyerek istifa etti.

Adamlar bile durumun farkında (Almanya) ve onlar bile WV ' ni savunmazlarken bizimkilerde gelip burada şuursuzca markayı övebiliyor el insaf!

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

hacı bu ülkeden de zihniyetinden de bi cacık olmaz mq Adam düpedüz bile bile ananın babanın kardeşinin ömründen 3 er 5 er yıl çalmış binlerce insanın koah astım gibi bir dünya hastalıkla boğuşmasına neden olacak şeyi sırf para için yapmış bizimkiler hala bok atıyolar diyolar.

Zaten yorum yapanların alayı daha izledikleri videoyu anlayabilecek mantıksal yeterliliğe sahip değil. Videoda yazılımın ölçüm sırasında ibnelik yaparak değerlerin uygun çıkmasını sağladığını ancak aracın trafikteyken doğanın anasını zktiğini yani aracın ölçümde olduğunu anlayıp ibneliği yaptığını anlayın diye video koymuş hala anlamamışsınız. Kimi sepette yok ww kullandınızmı yrak kürek konuşuo. Adamın araçtan anladığı statü aq sen kullandında gtunle karbon emisyonu mu ölçtün aq? Karbon ne desek Nos ne desek hatta gaz ne desek 3 cümle yazamayacak adamın fikri var la!

Ne boş ülkede ne cahil insanlarla beraber yaşıyoruz aq yemin ediyorum şu topluma ben uyum sağlayamadım sağlayamayacağım arkadaş Gittikçe ümitlerim hepten tükeniyo

Bu milletin anasını skecez diyenler en iyisini yapıyor galiba biri atom matom çaksada toptan geberip gitsek bu cahilliğimizle

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
Toplam Hit: 6402 Toplam Mesaj: 53
volkswagen