Wake On Lan Nasıl Yapabilirim?
-
Selam dostlar,
Bir adet laptopum var ve evde sürekli ups takılı bi şekilde bekleyen ve 1 adet ipad tabletim var.
Ben bu ikisini beraber taşımaktan usandığım için istiyorum ki laptop evde sabit kalsın.
Ben tablet ile uzaktan kapatıp açabileyim.Lokal ağda problem olmuyor ama dışarıdan kendi netimle uyandırmaya çalıştığım zaman uyuyan güzel misali devam ediyor bunu nasıl çözebilirim.
Özetle kendi internetim ile evde kapalı olan cihazımı açıp kapatmak vs istiyorum en uygun çözüm nedir.
Schwarz tarafından 18/Ara/25 13:57 tarihinde düzenlenmiştir -
selam hocam,
ilk sorum evde uyandırabiliyor musun ?
evetse 5-10k bütçe ile yapabilirsin.
-
https://www.akakce.com/akilli-priz/en-ucuz-tp-link-tapo-p100-mini-wi-fi-fiyati,636897013.html
Bunu alıyorsun prize takıyorsun laptopdan da biosdan elektrik gelince başlatmayı seçiyorsun
Google remote desktop da kuruyorsun
İstediğin yerden telefondan tabletten kapatıp açabilirsin -
Makineye "uyan lan" diyerek açmak istiyosun galiba doğru mu anladım? :D
-
Schwarz bunu yazdı
Selam dostlar,
Bir adet laptopum var ve evde sürekli ups takılı bi şekilde bekleyen ve 1 adet ipad tabletim var.
Ben bu ikisini beraber taşımaktan usandığım için istiyorum ki laptop evde sabit kalsın.
Ben tablet ile uzaktan kapatıp açabileyim.Lokal ağda problem olmuyor ama dışarıdan kendi netimle uyandırmaya çalıştığım zaman uyuyan güzel misali devam ediyor bunu nasıl çözebilirim.
Özetle kendi internetim ile evde kapalı olan cihazımı açıp kapatmak vs istiyorum en uygun çözüm nedir.
Kaç watt enerji tüketiyor ki hocam? Karart ekranı komple, uykuya dalmayı da kapat, kapağı kapat dursun kenarda 7/24.
Ufak bir scriptle minimuma alırsın CPU profilini vs de.
Bağlandığında ise maxlarsın profili.
end tarafından 19/Ara/25 02:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Her anakart her modemde WOL özelliği olmuyor. Emin misin bu özelliklere sahip olduğuna?
-
Keenetic modem arayüzünde var o özellik. Belki diğerlerinde de vardır.
-
Schwarz bunu yazdı
Selam dostlar,
Seçenek1: Bir tane raspberry pi koy, sürekli ağa bağlı olsun, elektrik fazla yemediği için göze batmaz. İçine tailscale kur. Sonra tabletten bu tailscale ağına bağlanıp wake-on-lan paketi gönder. Raspberry pi o paketi alıp pc'ye göndersin.
Seçenek2: Eğer modemin keenetic gibi güzel bir modemse keenetic ağını açıp modemini internete çıkart. bu olduğu zaman bilmemne.keenetic.link şekilnde bir adres veriyor. Tabletten bu adrese bağlanıp modemine ulaş ve ağdaki makineye modem üzerinden wol paketi gönderip açtır.
-
Schwarz bunu yazdı
Selam dostlar,
PC' nin BIOS ayarlarında "AC' ye bağlandığı anda PC açılsın.", "Güç geldiğinde PC açılsın." şeklinde ayar varsa eğer UPS' e akıllı priz takıyorsun PC' yi de akıllı priza takıyorsun ve akıllı prizi uzaktan açtığında otomatik olarak PC açılmış olacak.
UPS sayesinde de akıllı prizde elektrik hiç kesilmemiş olacak. En pratik ve en ucuz yöntem. Daha ne olsun. :)
Ben evimde TP-Link Tapo P115 kullanıyorum. Farklı modellerde kullanabilirsin.
BaD_BoYs tarafından 19/Ara/25 12:03 tarihinde düzenlenmiştir -
kimse şakama gülmemiş
-
EnableTurk bunu yazdı
kimse şakama gülmemiş
ben güler gibi oldum sanki barni çakmaktaş gibi yıh yıh yıh yapmış olabilirim
Bir ara şirkette çalışırken gücenlikte duran kantar odasının bilgisayarını Anydesk ile açardım oisten oraya gitmemek için. Anydesk başlangıçta aktif olacak bilgisayar uykuya girebilir vs anydesk oturmu kaydettikten sonra uyandır seçeneği var WakeonLan