folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Wake On Lan Nasıl Yapabilirim?

Wake On Lan Nasıl Yapabilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Hazır konusu açılmışken keenetic modemde dışardan bağlanıp ev internetini vpn ile kullanma gibi bir ayar var modulu felan yükledim ama tam istediğimi yapamadım. Amacım pc ye gerek olmadan dışardan modemime ev internetime bağlanıp özel vpn gibi kullanmak. Mesela dışardayım açacağım telefonumdan kullanıcı adı şifrem ile ev internetime bağlanıp evdeki internetim üzerinden çıkacam nete vpn ile.

Syntax error..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek
    Kelayvaz bunu yazdı
    EnableTurk bunu yazdı

kimse şakama gülmemiş

ben güler gibi oldum sanki barni çakmaktaş gibi yıh yıh yıh yapmış olabilirim

Bir ara şirkette çalışırken gücenlikte duran kantar odasının bilgisayarını Anydesk ile açardım oisten oraya gitmemek için. Anydesk başlangıçta aktif olacak bilgisayar uykuya girebilir vs anydesk oturmu kaydettikten sonra uyandır seçeneği var WakeonLan

onun çalışma mantığı aynı ağ içerisinde anydesk yüklü ve açık başka makina varsa onun üzerinden Wol paketiyle uyandırması hocam :)

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErQun
    ErQun's avatar
    Erkek

hocam dediğin olayı WOL u keenetic modemle yapmıştım ama ben masaüstü pc'imi uzaktan açıp rdp ile bağlanıyordum(sen anydesk,rustdek gibi birşey de kullanabilirsin.) yaptığım yöntem şu şekildeydi. bilgisayarımın mac adresini keenetic modemde kaydettim. sonrasında "wake on magic packet" gibi bir opsiyon var bios'ta onu enable ettim. sonrasında keenetic'in cep telefonu için apk'si(playstore da var) telefonuma onu kurdum(tablete de kurabilirsin) ve modemi apk'ya ekledim. modemi bu programa eklemek için  modem arayüzünde Yönetim-->Sistem Ayarları altında *Keenetic Bulut erişimi* aktif edip alt satırındaki CID'yi kopyalayıp keenetic apk'sına ekliyorsun admin şifresini girip işlemi tamamlıyorsun. dikkat etmen gereken modem felan almadan önce pc marka modeline göre yaz wake on lan desteği var mı ve nasıl açılacağına bak hatta bios a gir kurcala ve emin ol. ondan sonra modem al alacaksan. uygulamadan uyandırma çok basit. keenetic uygulamasını açıyorsun. Ana sayfada Ağ cihazları diye modemine bağlanan cihazların listeleniyor. Kaydettiğin WOL yapacağın cihaza tıklıyorsun gelen pencerenin sağ üstünde Power tuşu simgesi var tıkladığında "WOL(Wake-On-Lan) Paketi gönderildi" ibaresi çıkıyor. 3-5 sn içinde PC açılmak için tetikleniyor.

Not: Keenetic modemlerde dikkat edeceğin ürünü alırken evinde bakır yani dsl bağlantın varsa Keenetic Marka modelde DSL diye ibare var mı dikkat et. dsl modüllü olan aynı seriler daha pahalı fiyata bakıp dsl ibaresini göz ardı etme bakır hattın varsa normal seride dsl portu olmadığı için internetini çalıştıramazsın.

Bazen ne kadar az bakarsan, o kadar çok görürsün!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelayvaz
    Kelayvaz's avatar
    Erkek
    Piratebay bunu yazdı
    Kelayvaz bunu yazdı
    EnableTurk bunu yazdı

kimse şakama gülmemiş

Bir ara şirkette çalışırken gücenlikte duran kantar odasının bilgisayarını Anydesk ile açardım oisten oraya gitmemek için. Anydesk başlangıçta aktif olacak bilgisayar uykuya girebilir vs anydesk oturmu kaydettikten sonra uyandır seçeneği var WakeonLan

onun çalışma mantığı aynı ağ içerisinde anydesk yüklü ve açık başka makina varsa onun üzerinden Wol paketiyle uyandırması hocam :)

Yok :))

Telefona anydesk uygulaması yüklüyorsun ordan aç deyincede açılıyor 👌

Ofisteyken öyle yapardım. 

下面的注释包含自解压脚本命令 | Suskunluk yasasi..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    ErQun bunu yazdı

hocam dediğin olayı WOL u keenetic modemle yapmıştım ama ben masaüstü pc'imi uzaktan açıp rdp ile bağlanıyordum(sen anydesk,rustdek gibi birşey de kullanabilirsin.) yaptığım yöntem şu şekildeydi. bilgisayarımın mac adresini keenetic modemde kaydettim. sonrasında "wake on magic packet" gibi bir opsiyon var bios'ta onu enable ettim. sonrasında keenetic'in cep telefonu için apk'si(playstore da var) telefonuma onu kurdum(tablete de kurabilirsin) ve modemi apk'ya ekledim. modemi bu programa eklemek için  modem arayüzünde Yönetim-->Sistem Ayarları altında *Keenetic Bulut erişimi* aktif edip alt satırındaki CID'yi kopyalayıp keenetic apk'sına ekliyorsun admin şifresini girip işlemi tamamlıyorsun. dikkat etmen gereken modem felan almadan önce pc marka modeline göre yaz wake on lan desteği var mı ve nasıl açılacağına bak hatta bios a gir kurcala ve emin ol. ondan sonra modem al alacaksan. uygulamadan uyandırma çok basit. keenetic uygulamasını açıyorsun. Ana sayfada Ağ cihazları diye modemine bağlanan cihazların listeleniyor. Kaydettiğin WOL yapacağın cihaza tıklıyorsun gelen pencerenin sağ üstünde Power tuşu simgesi var tıkladığında "WOL(Wake-On-Lan) Paketi gönderildi" ibaresi çıkıyor. 3-5 sn içinde PC açılmak için tetikleniyor.

Not: Keenetic modemlerde dikkat edeceğin ürünü alırken evinde bakır yani dsl bağlantın varsa Keenetic Marka modelde DSL diye ibare var mı dikkat et. dsl modüllü olan aynı seriler daha pahalı fiyata bakıp dsl ibaresini göz ardı etme bakır hattın varsa normal seride dsl portu olmadığı için internetini çalıştıramazsın.

Sanırım çoğu kısıtlamayı aşan çözüm bu olur ya da 

akıllı priz kullanıp elektrik aç kapa ile anakart desteği varsa elektrik geldiğinde aç olayını denemek.

İmzalamazsam ne olcak?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Aynısını geçen ay düşündüm ve yapmak üzere olduğum projemi tanıtayım hocam,

Oyuncak bir arabanın üzerine şu şekilde bir çubuk yerleştiriyorsun ve bunu kasanın önüne koyuyorsun

daha sonra bu arabanın ıcıne ESP32 module koyuyorsun wifiden uzaktan baglantı ıcın ,

daha sonra arabanın hareketı ıcın motor sürücü kartı L298N ve dc motor koyuyorsun,çalışması için 2 adet 18650 pil, 

Yapılışı; motor sürücüsünü ESP32 modülümüze bağlıyoruz, arduino ile esp modülümüzü kodluyoruz , en sonunda bunu uzaktan nasıl kontrol edeceğiz ? BLYNK uygulamamızı telefona kuruyor ve kontrol ediyoruz ( ayrıntılar kodlama motor sürücüsünü esp baglama falan bunları yapacak kısı için ekstrada yazabilirim. )

Peki bunu ne yapcaz , bu arabayı kasanın power butonunu önüne koyuyoruz cubugun uzantısını butona gelecek sekılde ayarlayıp konumlandırıyoruz telefondan arabaya uygulamamız ıle baglanıp arabada gazlıyoruz ve gidip power butonuna basıyor İŞTE BUNA WAKE ON LAN diyoruz 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    Kelayvaz bunu yazdı
    Piratebay bunu yazdı
    Kelayvaz bunu yazdı
    EnableTurk bunu yazdı

kimse şakama gülmemiş

cgnat olmayan zamanlarda ddns ile teamvier üzerinden açtırıyordum. modemi, port açıp gelen paketi pcye yönlendirecek şekilde konfigüre edersen oluyordu.

cgnat gelince mertlik bozuldu. teamviewer sendi sunucusundan wol paketi gönderiyordu internet üzerinden. modem de paketi doğru yere gönderiyordu.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek
    Kelayvaz bunu yazdı
    Piratebay bunu yazdı
    Kelayvaz bunu yazdı
    EnableTurk bunu yazdı

kimse şakama gülmemiş

hocam nasıl yok. güncelde başka türlü çalışmaz. aynı ağ içerisinde anydesk yüklü başka bir cihazın daha olması lazım. bak anydeskin sitesinde yazıyor.

Requirements

• At least one additional AnyDesk device in the network of the sleeping device must be online.

• Wake-On-LAN is enabled in the AnyDesk settings of the sleeping client.

• Operating system and hardware have been set up accordingly and support Wake-On-LAN.

https://support.anydesk.com/docs/wake-on-lan

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı

Aynısını geçen ay düşündüm ve yapmak üzere olduğum projemi tanıtayım hocam,

Oyuncak bir arabanın üzerine şu şekilde bir çubuk yerleştiriyorsun ve bunu kasanın önüne koyuyorsun

daha sonra bu arabanın ıcıne ESP32 module koyuyorsun wifiden uzaktan baglantı ıcın ,

daha sonra arabanın hareketı ıcın motor sürücü kartı L298N ve dc motor koyuyorsun,çalışması için 2 adet 18650 pil, 

Yapılışı; motor sürücüsünü ESP32 modülümüze bağlıyoruz, arduino ile esp modülümüzü kodluyoruz , en sonunda bunu uzaktan nasıl kontrol edeceğiz ? BLYNK uygulamamızı telefona kuruyor ve kontrol ediyoruz ( ayrıntılar kodlama motor sürücüsünü esp baglama falan bunları yapacak kısı için ekstrada yazabilirim. )

Peki bunu ne yapcaz , bu arabayı kasanın power butonunu önüne koyuyoruz cubugun uzantısını butona gelecek sekılde ayarlayıp konumlandırıyoruz telefondan arabaya uygulamamız ıle baglanıp arabada gazlıyoruz ve gidip power butonuna basıyor İŞTE BUNA WAKE ON LAN diyoruz 

Bunu yapan alet var zaten switch bot, banada lazim ama 2 bin vermem işime gelmiyo

https://www.hepsiburada.com/switchbot-4589490370160-bot-akilli-buton-basici-p-HBCV00000U6XGE?magaza=ELS%20ELEKTRON%C4%B0K

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

Bunun yerine esp tabanlı wifi modullu röle daha çok iş görür gibi geliyor. Bilgisayarın açma düğmesinin kabloları röleye bağlayıp, wifiden açılabilir. daha da ucuza gelir.

Örnek olarak bunun gibi kartlar iş görür gibi geliyor bana.

https://www.hepsiburada.com/tls-robotik-esp8266-wifi-role-modulu-pm-HBC00005FC7I3 

boş
Toplam Hit: 1550 Toplam Mesaj: 21
wake on lan