folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Warez Kullanıma Dinsel Yönden Bakış

Warez Kullanıma Dinsel Yönden Bakış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu konunun üstünde çok durmasam da arada aklıma takılmıyor değil.Bu da takıldığı zamanlardan biri...Bir müslüman'ın herşeyden önce dikkat etmesi gereken en önemli şey kul hakkıdır.Ve kul hakkı çok ince bir çizgidedir.Müslümanım diyen herkes az çok bunun farkındadır.Programların ücretini vermeden kullanıyoruz.Ben daha hiçbirine para vermedim doğrusu.Vermek isteseydim verirmiydim ? Hayır kesinlikle maddi açıdan bunu karşılayamazdım.Mesele bu değil ama...

Ücretini ödemeden kullandığımız programların birilerinin Hak'ı olduğunu anlamamak öküzlük olur herhalde.Bu öyle ince birşey değil, bariz HAK'ın gaspedildiği ortadadır.Neden yapıyoruz, neden görmezden geliyoruz ya da neden yapmamayı denemiyoruz değil benim aklıma takılan.Asıl merak ettiğim, Müslüman bir ülkede bunun ciddi anlamda hiç tartışılmamış olmasıdır.Ekranlara çıkan o maymunlar, türban'ı tartıştıkları kadar zamanın binde birini bile ayırmamış bu konuya.Aslında bu konu türban saçmalığından çok daha önemli bir konudur.İnternette herkesten daha çok müslüman olduklarını zanneden bazı siteler gördüm.Bu sitelerde Allah rızası için yapılmayacak şey yokmuş sözde.Ama o sitelerin çoğunda bile herşey en ince ayrıntısına kader düşünülürken bu konu görmezden geliniyor.Hatta bazıları warez paylaşımın başını bile çekiyor.

Sizce Türkiye bunu neden tartışmıyor ? İşimize mi gelmiyor, yoksa bu warez paylaşımların din yönünden bir açığı bulunmuş, mubah olmuşta benim mi haberim yok (: Aklıma takıldı gömim dedim.Çaresizliğin verdiği saldırganlıkla "kullanma o zaman kardeşim" diye çıkışlarda bulunmassanız sevinirim.Mesele o değil çünkü...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Kullandığın programdan eğer para kazanıyorsan kul hakkıdır. Atıyorum ben fotoğrafçıyım ve korsan fotoşop kullanıyorum ki orijinal kullanan nadir insanlar gördüm. E bu kul hakkıdır. Ama benim evde yüklü kullanmıyorum bununla da o bir değildir. Warezi test amaçlı kullanırım ben. Oyunlar indiririm baktımki gerçekten zevk alıyorum bir yere de gitmem steam den satın alırım. Çok cüzi bi miktara kimsenin hakkına girmem. Ha bu günah değil midir derseniz tabiki de günahtır. Kimse kendi kendine Kur'an yazmasın!

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

bence bu konuda tam önlemini alamayan üreticiler günah işliyor. çünkü ortaya helalini çıplak bırakmak gibi birşey bu.

ne derler bilirsiniz önce eşşeğini sağlam kazığa bağlıcan

ben gır gırına diyorum tabi bunları ama aslında farklı bir bakış açısı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Caliber bunu yazdı:
    -----------------------------

Kimse kendi kendine Kur'an yazmasın!

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Erkek
    her şeyi hallettin bi warez kaldı ? warez e gelene kadar daha çok konu var,bu kadar önem veriyorsan bu işe,daha önemli olanlarını yap,sana önce warez kullanıp kullanmadığın sorulmayacak... kısaca oraya gelene kadar daha büyük şeyler var,bir şey olmaz,keyfine bak. dipnot: bu yazıyla bilinç altıma telkin gönderemezsin,bilinç altıma o dediklerini yazdıramazsın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

neonell bunu yazdı:
    her şeyi hallettin bi warez kaldı ? warez e gelene kadar daha çok konu var,bu kadar önem veriyorsan bu işe,daha önemli olanlarını yap,sana önce warez kullanıp kullanmadığın sorulmayacak... kısaca oraya gelene kadar daha büyük şeyler var,bir şey olmaz,keyfine bak.

Hocam yanlış düşündüğün gibi benide yanlış anlamışsın.Ben yaptığım birşeyin günahını çıkartmıyorum burada! Ayrıca kul hakkından daha önemli ne var merak ettim ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

neonell bunu yazdı:
    her şeyi hallettin bi warez kaldı ? warez e gelene kadar daha çok konu var,bu kadar önem veriyorsan bu işe,daha önemli olanlarını yap,sana önce warez kullanıp kullanmadığın sorulmayacak... kısaca oraya gelene kadar daha büyük şeyler var,bir şey olmaz,keyfine bak. dipnot: bu yazıyla bilinç altıma telkin gönderemezsin,bilinaltıma o dediklerini yazdıramazsın.

adam belki en ufaktan başlıyor olaya hacı?

yavaş yavaş çıkacaksın bu merdivenleri misali

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

neonell bunu yazdı:
    her şeyi hallettin bi warez kaldı ? warez e gelene kadar daha çok konu var,bu kadar önem veriyorsan bu işe,daha önemli olanlarını yap,sana önce warez kullanıp kullanmadığın sorulmayacak... kısaca oraya gelene kadar daha büyük şeyler var,bir şey olmaz,keyfine bak. dipnot: bu yazıyla bilinç altıma telkin gönderemezsin,bilinç altıma o dediklerini yazdıramazsın.

Affedilmeyeceği kesin olarak bildirilmiş olan tek günah kul hakkıdır. Ondan daha önemli bir şey yoktur. Hem sen o mevkiide bulundun mu ki sorulmayacak diyorsun? :) İnan bana aldığın fuzuli bir nefesin bile hesabı sorulacak.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

eee peki din ve siyaset konusu açmak yasakkan sen buraya konusunu açtın ya

bunuda sorarlarmı o gün ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı:

neonell bunu yazdı:
    her şeyi hallettin bi warez kaldı ? warez e gelene kadar daha çok konu var,bu kadar önem veriyorsan bu işe,daha önemli olanlarını yap,sana önce warez kullanıp kullanmadığın sorulmayacak... kısaca oraya gelene kadar daha büyük şeyler var,bir şey olmaz,keyfine bak.

Hocam yanlış düşündüğün gibi benide yanlış anlamışsın.Ben yaptığım birşeyin günahını çıkartmıyorum burada! Ayrıca kul hakkından daha önemli ne var merak ettim ?

anne - baba hakkı ? namaz kılmak ?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı:

neonell bunu yazdı:

Affedilmeyeceği kesin olarak bildirilmiş olan tek günah kul hakkıdır. Ondan daha önemli bir şey yoktur. Hem sen o mevkiide bulundun mu ki sorulmayacak diyorsun? :) İnan bana aldığın fuzuli bir nefesin bile hesabı sorulacak.

arkadasım yazdığımı dikkatli okur musun,ben sorulmayacak mı dedim ? ondan önce bir sürü şey var dedim,oraya gider gitmez gel bakalım warez kullanmıssın sen mi diyorlar ?
Toplam Hit: 4014 Toplam Mesaj: 40