folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Web Application, Hybrid App, Pwa Nedir? Geleceği Var Mıdır?



Web Application, Hybrid App, Pwa Nedir? Geleceği Var Mıdır?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    NmC bunu yazdı

    Native tabiki bitmeyecek fakat pazar başka yönlere kayacaktır. Desktop piyasasına bakın mesela, C++ mı piyasaya hakim yoksa C# ve Java mı? Performans kaygısı ortadan kalktığı durumlarda insanlar hızlı çözümlere yöneliyorlar. Mobilde de aynı şey söz konusu. Mobil oyun piyasası zaten cross'cuların elinde :) Yakında standart uygulamalar da büyük oranda cross çıkacak.

    Bu arada @unbalanced hocam google da işe el attı https://flutter.io/

    Google IO da tanıtımını yaptılar, yakın zamanda da resmi olarak bünyelerine katarlar sanıyorum.

    tesekkurler hocam bilgilendirme icin. Google zaten esnek bir firma, adamlar oracle yüzünden java'dan vazgeciyorlar (son olaylari takip etmedim), kotlin'e destek veriyorlardi simdi o durum ne oldu bilmiyorum. Bunun haricinde gelecegin yazilimcilari ayni kod parcaciklarini kullanarak neden 3 mobil platform icin de kod yazmasinlar ki? yani ayni isi 3 platform icin yapmak varken neden sadece ios ya da android ya da wp olsun ki? bunu düsünen adam vizyonsuz adamdir zaten.. MS, mobilde yaptigi hatalari bu sekilde gidermeye calisiyor. Ben Xamarin'den umutluyum. Ilk ciktiklari zamandan beri nerdeyse Xamarin'i takip ediyorum ve gelistirmeye basladim, suan ile karsilastirdigimda acayip bir mesafe katetmis durumdalar. Cok eksikleri vardi ve acayip bug vardi ama simdi azaldi.. Biraz daha componentlerini arttirabilseler güzel olacak.. 

    Apple'in bu yaristan geri kalacagini cünkü basindaki adamin vizyonsuz oldugunu dusunuyorum. Ve apple in gerek yazilim gerek donanim kapali sistem oynuyor. Elbette güvenli olmasinin bir sebebi bu ve apple, kendi standartlarini üretmekten yana o yüzden her seyleri farkli, birbirinden uyumsuz oluyor. Bu sebeple Apple firmasinin diger platformlara gecis saglayacagini düsünmüyorum. Microsoft'dan gelen adam dedi ki, macOS dan bagimsiz olarak, windows ortaminda iOS uygulamasi gelistirip build edip gosterebiliriz ancak Apple buna engel oluyor yoksa pratik olarak bir engel yok dedi.. Apple ürünlerine ve müsterilerine güveniyor ama bu cross-platform pazarinda apple in yeri olmayacak. Ama yayinlayacaklari iOS u hem MS hem de google kullanacak. Bu da garip bir durum :) 

    Xamarin ben android'e başlarken (2.5 sene önce) Çok kötü durumdaydı (1 Ay önce gene deneme fırsatım oldu denemeden kastım arkadaşım xamarin ile geliştiriyor)  harbiden o xamarin ile bunun arasında fark var. Adamlar cok fazla emek sarf ediyor. 

    Kotlin konusunda da , Tam olarak kotlin'e geçiş süreci yok. Google'nin JAVA dan vazgeçme durumu da söz konusu olacağını sanmıyorum.

    Şuan Android studio da kotlin desteği var isteyenler kotlin ile bir kaç fragment vs yapabilirler veya geliştirebilirler.

    Bundan 5-6  sene sonra Android'in başka dil sonunu çözeceğini düşünüyorum. Android de eski android değil. IOS vs Android muhabbetinden bahsetmiyorum fakat. Eskisi gibi kötü bir işletim sistemi değil bence. Gayet de stabil calışıyor ve batarya sorununu biraz nebze azalttılar. 

    Bataryaya hükmetme muhabbetini biraz daha yazılımcıya verdiler. 

    API '21 ile birlikte BatteryManager ile batarya yüzdesini alarak arka plandaki servisleri kısıtalayabiliyoruz. Gibi gibi..

    Android de gelişiyor :) Kotlin 2 senedir meydanda ama pek de birşey olduğu söylenemez. Son Google oturumunda geçicez falan demişlerdi fakat çok da üstüne durmadılar.

    Kotlin ile ilgili bildiklerim bunlar :)


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    Google Java dan ciddi anlamda vazgeçmeyi düşünüyor Android için ama bir anda olacak iş değil. Kotlin ile ilgili framework ler falan zamanla gelişecek. Zaten Swift ile %90 oranında benziyor. Kotlin ile yazılan kodu biraz değiştirerek Swift e çevirebilirsiniz. Zaten Kotlin de Java daki gibi kod kalabalığı yok bir kere. Geliştiriciler de çok sevdi zaten. Zamanla Kotlin daha da gelişecek. 

     

    Ve Google in IOT için geliştirdiği yeni işletim sisteminde ne Java ne JVM var. C++, Go ve Dart var. Yani Java ya cok hayran degil Google. 

     

    Öte taraftan Xamarin gibi platformlar cidden onemli bir yerde. Unity den de görebiliriz bunu aslında. Tek bir ortamla hemen hemen tüm platformlara yeterince kaliteli oyunlar yapılıyor. Bir Unreal değil tabi o ayrı. Yani kısaca geliştiriciler bir suru dil bir suru farkli ortam gibi şeyleri sevmiyorlar pek. .Net bu konuda bayagi avantajlı. Bildikleri tek bir ortam/dil ile tüm işlerini yapmak istiyorlar.

    Bu çapraz platofrm olayı yıllardır istenen bir şey aslında. Hakkını yememek lazim MS in son yillardaki cabalariyla bayagi gerceklesti bu istek. 

     

    SkynetX tarafından 02/Tem/17 20:58 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2297 Toplam Mesaj: 13
web applications web tabanlı uygulama hybrid app pwa