Web Sitesine, Uygulamasına Üyelik Sistemi Yazmak İstemeyenler... Güçlerimizi Birleştirebiliriz.
-
Biliyorsunuz internet çok hızlı değişiyor ve bu büyük dev firmalar monopolisini arttırdıkça diğer küçük siteler tutunmakta zorlanıyor.
Şimdilerde bir websitesine uygulamaya kullanıcı çekmek oldukça zorlaşmaya başladı ve 3-5 tane büyük firma neredeyse internetin kendisi oldu.
Diyorum ki login with facebook gibi, edevlet gibi, kendi login sistemimizi ayağa kaldıralım. Bunu tahribatın sonraki versiyonu için şimdiden yazdım ve bolca üye çekeceğim kesin.
Fakat istiyorum ki herkes değil ama güvendiğimiz developer arkadaşlar da ilimleri yeterse bunu sitelerinde kullansınlar.
Sistem şöyle çalışıyor. İster serverside ister clientside, istediğiniz dilde uygulamanızı yada sitenizi yazıyrosunuz. Sitenize oidc paketi ekliyorsunuz yani single signon. Ben size bir key veriyorum. ve 3-5 satır kodla kendi üyelik sisteminiz oluyor. Profil edit, mail onay falan herşey var. Üyelerin kopyalarını kendi uygulamanızda da tutabilrsiniz o da kolay. Aynı zamanda otomatik olarak facebook, google, github... herşeyle üye açabilir ve login olabilir hale geliyorsunuz.
Sistem gtümden uydurduğum bir üyelik sistemi değil, tamamen standartlar üzerine yazılmış onun için herhangi bir oidc client paketi ile kullanabilirsiniz. Tamamen scalable ve güvenli. Yani microsoft bunu kulanayım dese güvenle kullanabileceği kalitede yapıyorum.
https://login.researchcave.com
Buradan test edebilirsiniz.
Yani amacım sadece kendim kullanmak değil bir ekosistem başlatmak. Login aşamasındaki logoları ve site adlarını client siteler için değiştirebiliyoruz.
HolyOne tarafından 08/Oca/26 18:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Yani bu sistemle sizin üyenis bütün sistemin üyesi oluyor. bu sistemdeki bir sitede login ise sizin siteye girdiğinde otomatik olarak login olmuş oluyor.
Admin, editor vs gibi istediğiniz rolü de istediğiniz üyeye atayabiliyorsunuz. Denemek isteyen varsa test yapalım ama önce oidc nasıl çalışıyor anlaması lazım
-
Sen çabuk sıkılıp bırakırsın şeyh seni tanıyoruz yeme bizi.
-
Yok yazdım bile aktif zaten :) Üyelik sistemi yani hazır
HolyOne tarafından 08/Oca/26 18:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Web Page Blocked!!
You have tried to access a web page which belongs to a DNS Filter category that is blocked.
Diyor, şirket niye engelledi ki burayı o.O
-
Tim Berners-Lee abinin projesi vardı bunun için.
https://solidproject.org/for_developers
https://blog.t1m.me/blog/solid-auth
-
Biliyorsunuz internet çok hızlı değişiyor
Yalan 15 senedir forum hala aynı.
-
muhteşem fikir, bu büyürse yeni bir dev firma çıkar.
benim sistemlerim intranet çalışıyor ama yapabileceğim bir şey varsa parçası olmak isterim. -
hocam geçenlerde bir uygulama indirdim.
MAİL İLE ÜYELİK YOK. ÖYLE BİR SEÇENEK YOK. ZATEN WEBSİTESİ DE YOK.
ya gmail ile ya da apple ile devam et var :)
mobil kullanan herkes ya andorid ya ios kullandığı için adam hiç riske girmemiş direkt bu şekilde devam etmiş.
sen diyorsun ki gel benim yazdığmı kullan :) kendi adıma konuşmak gerekirse geçişim çok sancılı olur.
identityserver kullandım bir müddet baua bir projede. 4. versiyondan sonra satıldı paralı hale geldi onu da bıraktım sadece asp.net authentication ve autharization mekanizmasını jwt ile kullanıyorum.
sana kolay gelsin inş. ama alışkanlıkları kırmak biraz zor tabi.
-
Şeyhim eğer müsade edersen ben bundan sonraki projelerimde kullanmaya hazırım
-
bi yerlere üye olmak için ben ikinci chrome profili kullanıyorum. hatta hindistanlı birisi gibi dizayn edilmiş o tamamen. beş para etmez ismim geçmesin istediğim tüm faaliyetleri orda yürütüyorum. gmaille filan da her yere login oluyorum.