folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Web Sitesine, Uygulamasına Üyelik Sistemi Yazmak İstemeyenler... Güçlerimizi Birleştirebiliriz.

Web Sitesine, Uygulamasına Üyelik Sistemi Yazmak İstemeyenler... Güçlerimizi Birleştirebiliriz.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kUz3y
    kUz3y's avatar
    Erkek

Sordum şeyhim ai abi dediki ; 

1. Avantajlar (Sana Ne Katabilir?)

• Düşük Kayıt Bariyeri: Eğer bu sistem "Tahribat" gibi köklü ve geniş bir kitlesi olan bir platformun parçası olacaksa, o platformdaki binlerce üye senin forumuna tek tıkla (yeni form doldurmadan) üye olabilir. Bu, kullanıcı kazanımını çok hızlandırır.

• Geliştirme Yükünden Kurtulma: Üyelik paneli, profil düzenleme, şifre sıfırlama, e-posta doğrulama gibi karmaşık ve güvenlik gerektiren işlerle uğraşmazsın. Arkadaşının dediği gibi "3-5 satır kodla" sistemi ayağa kaldırırsın.

• Modern Giriş Yöntemleri: Kendi sitene tek tek Google, Facebook, GitHub entegrasyonu yapmak yerine, bu merkezi sistem üzerinden hepsine birden sahip olursun.

• Ekosistem Gücü: Eğer bu sistem onlarca kaliteli sitede kullanılırsa, kullanıcı "ResearchCave" hesabı ile bir ağın parçası olur. Bir sitede giriş yapmışsa, senin forumuna girdiğinde "Hoş geldin, giriş yap" butonu yerine direkt senin adınla karşılanır.

2. Riskler ve Dezavantajlar (Dikkat Etmen Gerekenler)

• Tam Bağımlılık (Vendor Lock-in): Sitenin "kalbi" (kullanıcı tabanı) tamamen bu sisteme bağlı olur. Eğer arkadaşın projeyi bırakırsa, sunucuları kapanırsa veya aranız bozulursa, kullanıcıların senin sitene giriş yapamaz hale gelir.

• Veri Mülkiyeti: Kullanıcı verileri (e-postalar, şifreler vs.) senin veritabanında değil, merkezi sistemde tutulur. Gerçi arkadaşın "kopyalarını tutabilirsiniz" demiş ama asıl "Source of Truth" (gerçeğin kaynağı) o sistemdir.

• Güvenlik ve Güven: "Microsoft bile kullanabilir" iddiası büyük bir iddiadır. Bu sistemin hacklenmesi durumunda, senin forumunun kullanıcıları da tehlikeye girer. Arkadaşına ne kadar güvendiğin burada kilit noktadır.

• Kullanıcı Alışkanlığı ve Güven Eksikliği: Kullanıcılar forumuna kayıt olurken başka bir siteye (login.researchcave.com) yönlendirildiklerinde "Nereye gidiyorum, verilerimi kim alıyor?" diye sorgulayabilirler. Marka algın zedelenebilir.

• SEO ve Platform Kontrolü: Forumlar genellikle kendi iç ekosistemleriyle büyür. Login sistemini dışarıya vermek, ileride yapmak isteyeceğin özel entegrasyonlarda (örneğin forum puanına göre özel yetki verme vs.) bazen kısıtlayıcı olabilir (gerçi OIDC rolleri destekler ama esneklik azalabilir).

Arayan yok, Soranı skim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

avatarları gravatar ile değiştirsek oda iyi olurdu

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Ne gerek var yav boş ver arada girip bakıyoruz tbt ye,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    manglerman bunu yazdı

hocam geçenlerde bir uygulama indirdim.

MAİL İLE ÜYELİK YOK. ÖYLE BİR SEÇENEK YOK. ZATEN WEBSİTESİ DE YOK.

ya gmail ile ya da apple ile devam et var :)

mobil kullanan herkes ya andorid ya ios kullandığı için adam hiç riske girmemiş direkt bu şekilde devam etmiş.

sen diyorsun ki gel benim yazdığmı kullan :) kendi adıma konuşmak gerekirse geçişim çok sancılı olur. 

identityserver kullandım bir müddet baua bir projede. 4. versiyondan sonra satıldı paralı hale geldi onu da bıraktım sadece asp.net authentication ve autharization mekanizmasını jwt ile kullanıyorum.

sana kolay gelsin inş. ama alışkanlıkları kırmak biraz zor tabi.

Hocam bu projede isin butun ameleligini yaptim, 10 satir falan kod ile kolayca ekleyebilicen uyeligi ve icinde hersey var parmak iziyle bile girecek 

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    Aytekinet bunu yazdı

avatarları gravatar ile değiştirsek oda iyi olurdu

sistem sana upload edilen resmi ve maili vericek. fallback olarak gravatar kullanabilirsin email md5 den

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    manglerman bunu yazdı

hocam geçenlerde bir uygulama indirdim.

MAİL İLE ÜYELİK YOK. ÖYLE BİR SEÇENEK YOK. ZATEN WEBSİTESİ DE YOK.

ya gmail ile ya da apple ile devam et var :)

mobil kullanan herkes ya andorid ya ios kullandığı için adam hiç riske girmemiş direkt bu şekilde devam etmiş.

sen diyorsun ki gel benim yazdığmı kullan :) kendi adıma konuşmak gerekirse geçişim çok sancılı olur. 

identityserver kullandım bir müddet baua bir projede. 4. versiyondan sonra satıldı paralı hale geldi onu da bıraktım sadece asp.net authentication ve autharization mekanizmasını jwt ile kullanıyorum.

sana kolay gelsin inş. ama alışkanlıkları kırmak biraz zor tabi.

Hocam bu projede isin butun ameleligini yaptim, 10 satir falan kod ile kolayca ekleyebilicen uyeligi ve icinde hersey var parmak iziyle bile girecek 

Hocam peki neden tek bir kaynağa güveniyoruz? Fikir güzel, ama webin ortaya çıkış amacını baltalayanlardan bir proje bir tık sanki?

ResearchCave Google ya da Apple, ya da Meta gibi bir şirket değil. Yarın öbür gün hacklenirsen, yok ya ben kapatıyorum dersen, ya da artık 500$ istiyorum aylık dersen ne yapacağız?

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Bence tecrübeli geliştiriciler pek tercih etmez. Bağımlılık muhabbeti vs.

Saas ürün olarak sunulursa AI/No Code/Low Code ile bir şeyler yapmaya çalışan tayfa ilgi gösterebilir.

lrny.app
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Gecen actigin konuda da soylemistim keycloak gibi bir sistem varken bosa vakit harciyorsun. 32k github yildizi var, ortalama saatte bir commit alan hayvan gibi acik kaynak proje yapmislar. Nasil asik atacaksin bu sistemle tek basina?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emirhan-exp
    emirhan-exp's avatar
    Erkek

Şeyh diyoki keyine güvenen herkes login olsun

Sana microsoftmuş gibi güveniyoruz da her siteye güvenemiyoruz 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Tahbatın sonraki versiyonu mu dedi...

Ben mi yanlış okudum..🤓

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
Toplam Hit: 2826 Toplam Mesaj: 24
üyelik sistemi single signon oidc