Web Sitesine, Uygulamasına Üyelik Sistemi Yazmak İstemeyenler... Güçlerimizi Birleştirebiliriz.
-
Sordum şeyhim ai abi dediki ;
1. Avantajlar (Sana Ne Katabilir?)
-
Düşük Kayıt Bariyeri: Eğer bu sistem "Tahribat" gibi köklü ve geniş bir kitlesi olan bir platformun parçası olacaksa, o platformdaki binlerce üye senin forumuna tek tıkla (yeni form doldurmadan) üye olabilir. Bu, kullanıcı kazanımını çok hızlandırır. -
Geliştirme Yükünden Kurtulma: Üyelik paneli, profil düzenleme, şifre sıfırlama, e-posta doğrulama gibi karmaşık ve güvenlik gerektiren işlerle uğraşmazsın. Arkadaşının dediği gibi "3-5 satır kodla" sistemi ayağa kaldırırsın. -
Modern Giriş Yöntemleri: Kendi sitene tek tek Google, Facebook, GitHub entegrasyonu yapmak yerine, bu merkezi sistem üzerinden hepsine birden sahip olursun. -
Ekosistem Gücü: Eğer bu sistem onlarca kaliteli sitede kullanılırsa, kullanıcı "ResearchCave" hesabı ile bir ağın parçası olur. Bir sitede giriş yapmışsa, senin forumuna girdiğinde "Hoş geldin, giriş yap" butonu yerine direkt senin adınla karşılanır.
2. Riskler ve Dezavantajlar (Dikkat Etmen Gerekenler)
-
Tam Bağımlılık (Vendor Lock-in): Sitenin "kalbi" (kullanıcı tabanı) tamamen bu sisteme bağlı olur. Eğer arkadaşın projeyi bırakırsa, sunucuları kapanırsa veya aranız bozulursa, kullanıcıların senin sitene giriş yapamaz hale gelir. -
Veri Mülkiyeti: Kullanıcı verileri (e-postalar, şifreler vs.) senin veritabanında değil, merkezi sistemde tutulur. Gerçi arkadaşın "kopyalarını tutabilirsiniz" demiş ama asıl "Source of Truth" (gerçeğin kaynağı) o sistemdir. -
Güvenlik ve Güven: "Microsoft bile kullanabilir" iddiası büyük bir iddiadır. Bu sistemin hacklenmesi durumunda, senin forumunun kullanıcıları da tehlikeye girer. Arkadaşına ne kadar güvendiğin burada kilit noktadır. -
Kullanıcı Alışkanlığı ve Güven Eksikliği: Kullanıcılar forumuna kayıt olurken başka bir siteye (login.researchcave.com) yönlendirildiklerinde "Nereye gidiyorum, verilerimi kim alıyor?" diye sorgulayabilirler. Marka algın zedelenebilir. -
SEO ve Platform Kontrolü: Forumlar genellikle kendi iç ekosistemleriyle büyür. Login sistemini dışarıya vermek, ileride yapmak isteyeceğin özel entegrasyonlarda (örneğin forum puanına göre özel yetki verme vs.) bazen kısıtlayıcı olabilir (gerçi OIDC rolleri destekler ama esneklik azalabilir).
-
-
avatarları gravatar ile değiştirsek oda iyi olurdu
-
Ne gerek var yav boş ver arada girip bakıyoruz tbt ye,
-
manglerman bunu yazdı
hocam geçenlerde bir uygulama indirdim.
MAİL İLE ÜYELİK YOK. ÖYLE BİR SEÇENEK YOK. ZATEN WEBSİTESİ DE YOK.
ya gmail ile ya da apple ile devam et var :)
mobil kullanan herkes ya andorid ya ios kullandığı için adam hiç riske girmemiş direkt bu şekilde devam etmiş.
sen diyorsun ki gel benim yazdığmı kullan :) kendi adıma konuşmak gerekirse geçişim çok sancılı olur.
identityserver kullandım bir müddet baua bir projede. 4. versiyondan sonra satıldı paralı hale geldi onu da bıraktım sadece asp.net authentication ve autharization mekanizmasını jwt ile kullanıyorum.
sana kolay gelsin inş. ama alışkanlıkları kırmak biraz zor tabi.
Hocam bu projede isin butun ameleligini yaptim, 10 satir falan kod ile kolayca ekleyebilicen uyeligi ve icinde hersey var parmak iziyle bile girecek
-
Aytekinet bunu yazdı
avatarları gravatar ile değiştirsek oda iyi olurdu
sistem sana upload edilen resmi ve maili vericek. fallback olarak gravatar kullanabilirsin email md5 den
-
HolyOne bunu yazdımanglerman bunu yazdı
hocam geçenlerde bir uygulama indirdim.
MAİL İLE ÜYELİK YOK. ÖYLE BİR SEÇENEK YOK. ZATEN WEBSİTESİ DE YOK.
ya gmail ile ya da apple ile devam et var :)
mobil kullanan herkes ya andorid ya ios kullandığı için adam hiç riske girmemiş direkt bu şekilde devam etmiş.
sen diyorsun ki gel benim yazdığmı kullan :) kendi adıma konuşmak gerekirse geçişim çok sancılı olur.
identityserver kullandım bir müddet baua bir projede. 4. versiyondan sonra satıldı paralı hale geldi onu da bıraktım sadece asp.net authentication ve autharization mekanizmasını jwt ile kullanıyorum.
sana kolay gelsin inş. ama alışkanlıkları kırmak biraz zor tabi.
Hocam bu projede isin butun ameleligini yaptim, 10 satir falan kod ile kolayca ekleyebilicen uyeligi ve icinde hersey var parmak iziyle bile girecek
Hocam peki neden tek bir kaynağa güveniyoruz? Fikir güzel, ama webin ortaya çıkış amacını baltalayanlardan bir proje bir tık sanki?
ResearchCave Google ya da Apple, ya da Meta gibi bir şirket değil. Yarın öbür gün hacklenirsen, yok ya ben kapatıyorum dersen, ya da artık 500$ istiyorum aylık dersen ne yapacağız?
-
Bence tecrübeli geliştiriciler pek tercih etmez. Bağımlılık muhabbeti vs.
Saas ürün olarak sunulursa AI/No Code/Low Code ile bir şeyler yapmaya çalışan tayfa ilgi gösterebilir.
-
Gecen actigin konuda da soylemistim keycloak gibi bir sistem varken bosa vakit harciyorsun. 32k github yildizi var, ortalama saatte bir commit alan hayvan gibi acik kaynak proje yapmislar. Nasil asik atacaksin bu sistemle tek basina?
-
Şeyh diyoki keyine güvenen herkes login olsun
Sana microsoftmuş gibi güveniyoruz da her siteye güvenemiyoruz
-
Tahbatın sonraki versiyonu mu dedi...
Ben mi yanlış okudum..🤓