Web Sitesini Askıya Alma ?
-
s.a. müridler
Burda babamın da görevli olduğu Bi tane resmi kurumun sitesi hacklendi. Neyse biz bilişim suçlarına haber verdik de yarın bakabileceklermiş. Şimdi bu şerefsiz haysiyetsizler siteye küfür falanda koymuşlar. Ben siteyi acil askıya almam lazım. yalnız bu işle ilgilenecek görevlilere lazım olacak bilgilerinde gitmemesi lazım. Yani siteyi yarına kadar offline konma getirmem lazım. Birisi nasıl yapacağımı anlatırsa sevinirim :)
Birde bu hackleyen kişiler yakalanabilir mi? yakalanırsa ne ceza alırlar vs?
-
domain,ftp,cpanel şifrelerini değiştirmişlermi?işin acilse webmaster@forumturkz.net msn,ekle daha çabuk anlatıyım..
-
Kendi kendine site bakımdadır diye index bas :)
-
hostcuna ulaş suspnd attr hocam
-
yok şifreler falan elimde de indexi falan değiştirince acaba bilgiler gidermi diye şeyttim :/
-
dead_by ekledim
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
yok şifreler falan elimde de indexi falan değiştirince acaba bilgiler gidermi diye şeyttim :/
-----------------------------cpanelden dizine şifre koyma dalgası yap,açıklamayada sorunu yaz hocam
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------cpanelden dizine şifre koyma dalgası yap,açıklamayada sorunu yaz hocam
-----------------------------cpanel değil. Aslında bu işle ben ilgilenmiyodumda ilgilenen kişi şu an olmadığı için bana kaldı :S
-
yok mu bi bilgi verecek acil :S
iindexi değiştirsem gerekli olan bilgiler gider mi? birisi acele cevap versin :/
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------yok mu bi bilgi verecek acil :S
iindexi değiştirsem gerekli olan bilgiler gider mi? birisi acele cevap versin :/
-----------------------------hacked yazan indexi değiştirirsen bişey gitmez zaten default olarak index.php/asp/html/default.asp/html gibi bişeyse giden veri çokdan gitmiştir hocam
ama panelden girip falan hekledilerse dbye eklenmiş index ordan çekiliyorsa,silme sakın
tema dosyasında falan heralde,kodlar bak bi header e falan
-