Whatsapp Yeni Gizlilik İlkeleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    crystalmeth bunu yazdı

    ekşiden c/p

     

    Rusya'nın istihbarat Örgütü, f'ederal g'üvenlik s'ervisi fsb, 2017 yılı eylül ayında telegram'dan mesajlaşma şifreleri istemişti. gerekçe cihatçıların bu uygulamayı yoğun olarak kullanması, ve potansiyel teröristlerin mesajlaşmalarına ulaşmaktı. talep kabul edildi mi?

    telegram'ın kurucusu pavel durov, gizlilik yasası uyarınca Şifre Kod'larını istihbarat teşkilatı'na  vermenin anayasanın ihlali olacağını söyleyip işbirliğini reddetti. şimdi siz bu adam hakkında ahkam kesiyorsunuz(^^`) .

    ve bilgilerimi ruslar toplayacağına amerikalılar toplasın diye dalga geçiyorsunuz. şu zamana kadar keşfetmeyenin kaybı çoktur. kullanıp da harika özellikleri hakkında facebook'cu tayfayı ikna etmekle vakit kaybetmeye gerek yok.

    telegram'ın kusurları şunlar: - telefon numarası yerine kullanıcı adı paylaşabiliyorsun ki harika bir özellik ama telefon numarası olmadan hesap açılmıyor. - rehberini bir kere kopyaladı(^^D`) mı, siz rehberden o kişiyi silmiş olsanız bile, o kişi telegram'a katıldığında xxx telegram'a katıldı diyor. -

    varsayılan olarak, uçtan uca şifreleme sunmuyor.

    Sesli ve Görüntülü konuşmalar şifreli(?) iken, siz 'gizli sohbet' başlatmadıkça mesajlar çift taraflı şifrelen'miyor.

    türk halkı basit ve popüler olandan yanadır.

    telegram'da birine bir twit link'i atıyorsunuz misal; paylaştığınız kişi Ön Görünüm ile, o twit'i twitter'a Girmeden görebiliyor.

    pek çok Haber Sitesi'nin link'ini Anlık Görünüm ile, telegram'dan çıkmadan Okumanızı sağlıyor.

    gruplarda anket seçeneği var mesela.

    keşfetmek ve daha kaliteli hizmet almak isteyene güzel program.

    Açıkçası bu Rehber'deki tlf. no'larını alması kötü. niye bunun yerine AlfaNumerik karakter tanımlamıyor.

    ilk kayıt esnasında da uygun bir yol bulunabilir. (sahte GSM No. hâricinde.)

    rehber'deki numaraları da vermedim. ^^`

     

    sürü hâlinde hareket ediyoruz. ^^D`

    6. sayfa sonunda, @FireX'in yazdığı şekliyle Bu program da güvenilir değil.

    bunu bilerek kullanmak daha iyi. 

    kezâ ThrEEma da öyle. 

     

    RitmFarbRacourci tarafından 10/Oca/21 17:59 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    Ayrıca Telegram, Rus yapımı ama merkezi Londra da.

    https://www.ntv.com.tr/teknoloji/telegram-nedir-nasil-kullanilir-telegram-uygulamasi-kimin,2oY7hhLXpk2FnYi7o4edVw

     

    rahmandaburda tarafından 10/Oca/21 17:34 tarihinde düzenlenmiştir

    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2009
    Erkek

    Az önce deneme amaçlı Signal'in Desktop uygulaması ile sesli arama yaptık, ses kalitesi gayet yeterli.
    Zaten Telegramı uzun zamandır kullanıyoruz.

    İşin en kötü tarafı, herkes bbaşka başka yerlere dağılıyor. Artık birine ulaşmak istesek bilinen genel uygulamaları kontrol etmemiz gerekecek acaba hangisinde diye :D


    Twitter: @CanKirca
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2014
    Erkek

    Uzun zamandır telegram kullanırım özellikle gizli chatti :) abi sanki millete yeni aydınlanmış gibi akın akın telegrama geliyor vakti zamanında söylediğimde dalga geçiyorlardı sanki bilmiyorlar whatsappın izlediğini aydınlama geçirmişler. 

    Telegram güzel ama ulan yıllar önce sildiğim kişi telegrama katıldı diye bildirim geliyor lan silmişim gösterme işte onu bana eskileri göstermese sadece rehberden eşleşse efsane güzel olacakta.


    Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi
    mkyb bunu yazdı

    Sosyal medya fenomenlerine şuan Turkcell sağlam para yediriyor Bip reklamı yapılsın diye ama Bip asla tutmadı ve tutmayacak. Bip'te çok gereksiz özellikler var ve hiç kimsenin işine yaramaz. Şimdi Telegram'dada var diyeceksiniz ama Telegram'ın özellikleri amaca yönelik. Gereksiz özelliklerle kullanıcının kafasını karıştırıp, telefonun ram kullanımını arttırmıyor.

    Ayrıca Bip, Türkiye ile sınırlı kaldı. Bip'in tüm dünyaya açılıp tüm ülkelerde reklam yapması gerek tutması için. Ama onada Turkcell yanaşmaz.

    En çok güldüğüm nokta ise bizim milletin bu zamana kadar Whatsapp çok veri gizliliğine önem veren bir uygulamaymış gibi tepki göstermesi. :) Adam Whatsapp'ı siliyorum diyor ama bunu Instagram hikayesinden duyuruyor. Coca Cola'yı boykot edip Fanta içmek gibi bir şey bu.

    şu mevzuyla ne eğleniyorum bütün gün var ya. haha :))

    simdi baktım  haçlı seferi gibi geliyorlar durduramıyoruz :)


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    adeleks bunu yazdı

    akın akın telegrama geliyorlar dünden beri en az 20 kişi telegrama katıldı diye bildirim geldi 

    al bendende o kadar 

    listemede müsteri ahmet, müşteri sinem, kurstan özlem , kiracının kardeşi.....

    diye bir sürü kaydedip silmediğim insan olduğunu öğrenmiş oldum. unutmuşum kim diye bakıyorum isimlere  :)))

    daha yeni telegramı yükleyesim tutmuştu.  orada yakında bozar :)

    sakince tertemiz takılabileceğimiz ne öneriyorsunuz bilişim alanında bilgili arkadaşlarım :)

    signal de mi yükleyelim  ne diyorsunuz bir ara skype vardı .

    ben 5 yıldır kullanıyordum telegramı. sakindi şimdi günde 30 bildirim geliyo katıldı diye :D hemen signali kurdum kişi sayısı "0" :D yakın konuştuğum 3 4 arkadaş da yükledi. şimdilik iyi. ama listede 30 40 kişiden sonra acayip kasıyor, konuşma kalitesi azalıyormuş baya. henüz denemedim bunu

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Şahsen ona buna şifre verilmedi şeklindeki hikayelere inanmıyorum. Bir yerlere şifre gerçekten verilmediyse bile bu işi besleyen ülkenin çıkarları gereği verilmemiştir.

    "Igor'un cebinde bir çorba parası bile yoktu. Bir gün kaldırımda oturuken güvercinleri görünce aklına bir mesajlaşma yazılımı yapmak geldi. Tüm Dünya'nın kişisel verilerini koruyacak bir mesajlaşma yazılımı niye yoktu? Gençler bu soruyu soruyordu. 'Bizde niye yok' diyordu. Igor'un çok ağırına gidiyordu. Akşam oturup bir mesajlaşma yazılımı yapıp Appstore'a koydu. Yazılım hemen kullanım patlaması yaşadı. Ertesi gün 1 milyon kişi kurmuştu. Hemen vakıflar buna destek vermek için koşmuştu. Fakat işler yine tersiye gitmeye başladı. CIA, Igor'dan şifreleri istiyordu. İgor ise "vermem" diyordu. Hayatı pahasına şifreleri vermeyecekti. İgor'a 50 milyar Dolar teklif ettiler. O ise reddetti. 'Kişisel verilerin korunması kanunu hiçbir şeyden önemli değildir' dedi ve elinin tersiyle itti. O gün bugündür uçtan uca şifrelemesiyle Igor sizlere dünyanın en güvenli mesajlaşma yazılımı sunuyor"

    Hassiktir Dergi, sf.123.

    anonim6918524 tarafından 10/Oca/21 18:49 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

    Uzun zamandır telegram kullanırım özellikle gizli chatti :) abi sanki millete yeni aydınlanmış gibi akın akın telegrama geliyor vakti zamanında söylediğimde dalga geçiyorlardı sanki bilmiyorlar whatsappın izlediğini aydınlama geçirmişler. 

    Telegram güzel ama ulan yıllar önce sildiğim kişi telegrama katıldı diye bildirim geliyor lan silmişim gösterme işte onu bana eskileri göstermese sadece rehberden eşleşse efsane güzel olacakta.

    yok hocam iyi oluyor bende kayıtlı olmayan ama benim numaramı kaydetmiş kişileri de görüyorum önemli ise tekrar ekliyorum

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Ya amk wassabı sadece cuma mesajı paylaşmak olan adam telegrama geçmiş en az 50 bildirim geldi ...

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2009
    Erkek

    Arkadaşlar o yeni gelen bildirimini ayarlardan kapatabiliyorsunuz :D

     

    Ayrıca o yıllar önce rehberinizde kayıtlı kişilerin tümden silinmesini istiyorsanız yine ayarlardan senkronizasyonu sil diyebilirsiniz

Toplam Hit: 24149 Toplam Mesaj: 122
whatsapp gizlilik sözleşmesi 8 şubat 2021