Win7ye Backtrack5 Kurma Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

beyler geçenlerde wireless hack konusu açılmıştı hatırlarsanız nasıl yapılacağı anlatılıyodu ama o günden beri bi backtrack kuramadım sorunda yardım edermisiniz bi anlayan varsa sorun aynen şu:

Sorun:startxkomutundan sonra siyah ekranda donup kalıyor. (Benim Backtrack 4 versiyonunda aldığım bir hata idi. Karşılaşırsanız diye yazdım)Çözüm:

Backtrack açıldıktan sonra komut satırına X -configure yazıp enter’a basıyoruz. Ekran hemen yok olup ekranda yazılarla tekrar geliyor. Böylece ekran kartımızı KDE’ye göre ayarlamış oluyor.
    Ayar dosyasını ise /root/xorg.conf.newdosyasına kayıt ediyor.Bizim tek yapmamız gereken bu dosyayı KDE’nin ekran ayarlarına baktığı dosya ile değiştirmek. Bunun içinse;
    mv /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
    komutunu yazıp enter’a basmamız yeterli. Ardından startx yazıp KDE’yi başlatabilirsiniz.

http://murat.cesmecioglu.net/windows-7-ve-backtrack-5i-birlikte-kullanma-dual-boot-sorunlar-cozumler

dediklerini aynen yaptım ama yine siyah ekranda kalıyo delircem bi helpme pls....

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

amacın sadece wireless kırmaksa backtrack kurmak zorunda değilsin slitaz güzel bir alternatif.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek
    CodeInside bunu yazdı

amacın sadece wireless kırmaksa backtrack kurmak zorunda değilsin slitaz güzel bir alternatif.

slitaz nedir ne değildir hocam o konuda varmıydı varsa fark etmemişim biraz açarmısın ? ki basit bi şekilde kırmam lazım bir ton kod yazarak değil amaç belli evet  wireless:D....

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

" ekran kartı yüzünden onu yapıyor.sürekli caps lock ışığı yanıp sönüyor mu ?

o açılışta gelen 

"backtrack text - default boot text mode"

ekranında tab tuşuna basıp şunları yazar mısın "i915.modeset=1" tırnaklar olmadan. "

BarisYigit rica etti , banlı olduğu için ben aktarıyorum

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek
    angelofhope bunu yazdı

o açılışta gelen 

ekranında tab tuşuna basıp şunları yazar mısın "i915.modeset=1" tırnaklar olmadan. "

çok sağolusun teşekkürlerimi iletirsen sevinirim hemen deniyorum birazdan oldugunda gelicem...

Edit: birde daha sonra normal seyirdemi gideyim ?

harddeath0070 tarafından 09/Mar/13 01:55 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

" normal seyir derken hocam ? 

bu şeilde açıldıysa /boot/grub/grub.cfg yeniden konfigure etmen gerekiyor ,

onda da aynı şekilde sonuna onu ekliyorsun. eğer bu şekilde çalışıyorsa grub.cfg yi upload ederim ben."

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek
    angelofhope bunu yazdı

" normal seyir derken hocam ? 

bu şeilde açıldıysa /boot/grub/grub.cfg yeniden konfigure etmen gerekiyor ,

onda da aynı şekilde sonuna onu ekliyorsun. eğer bu şekilde çalışıyorsa grub.cfg yi upload ederim ben."

yine siyah ekran çıktı hocam ya :/

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    harddeath0070 bunu yazdı
    CodeInside bunu yazdı

slitaz nedir ne değildir hocam o konuda varmıydı varsa fark etmemişim biraz açarmısın ? ki basit bi şekilde kırmam lazım bir ton kod yazarak değil amaç belli evet  wireless:D....

Hocam burdan indir:

http://download.aircrack-ng.org/slitaz-aircrack-ng-20091124.iso

usb ye yazdır, pcyi usbden başlat mis gibi kullan. Wireless hack için öyle hayvan gibi backtracke gerek yok 50mblık bişey ile halledebilirsin.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    harddeath0070 bunu yazdı
    CodeInside bunu yazdı

Hocam burdan indir:

http://download.aircrack-ng.org/slitaz-aircrack-ng-20091124.iso

usb ye yazdır, pcyi usbden başlat mis gibi kullan. Wireless hack için öyle hayvan gibi backtracke gerek yok 50mblık bişey ile halledebilirsin.

bi bakayım hocam bunada 

edit: bunda varmı bi döküman nasıl yapılacağını anlatan?

harddeath0070 tarafından 09/Mar/13 04:23 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Merhaba.

Aynı sayfanın altında:

Sorun: Notebook’um Nvidia Optimus teknolojisi kullanıyor. Bu yüzden ekran kartımda sorun yaşıyorum.

Çözüm: BIOS ayarlarından harici ekran kartını iptal edip sadece dahili ekran kartıyla çalışması için ayarlayın.

diye yazmıştım. Çift ekran kartı kullanıyorsan o da problem yaratabilir. Birde ekran kartının marka modelini nedir?

---

Bu arada hak verirsin ki kendi bilgisayarımda yaşayıp çözdüğüm sorunlar hakkında yazı yazabiliyorum. Elimde deneyebileceğim bir çok farklı konfigürasyonlarda bilgisayarlar yok :(

NoktaliVirgul tarafından 09/Mar/13 10:21 tarihinde düzenlenmiştir

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    harddeath0070 bunu yazdı
    angelofhope bunu yazdı

o açılışta gelen 

çok sağolusun teşekkürlerimi iletirsen sevinirim hemen deniyorum birazdan oldugunda gelicem...

Edit: birde daha sonra normal seyirdemi gideyim ?

Zaten orda benim verdiğim menu.lst içeriğini kullandıysan i915.modeset=1 parametresi vardı.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 2309 Toplam Mesaj: 15