Win7ye Backtrack5 Kurma Sorunu
-
beyler geçenlerde wireless hack konusu açılmıştı hatırlarsanız nasıl yapılacağı anlatılıyodu ama o günden beri bi backtrack kuramadım sorunda yardım edermisiniz bi anlayan varsa sorun aynen şu:
Sorun:
komutundan sonra siyah ekranda donup kalıyor. (Benim Backtrack 4 versiyonunda aldığım bir hata idi. Karşılaşırsanız diye yazdım)startx Çözüm: Backtrack açıldıktan sonra komut satırına
yazıp enter’a basıyoruz. Ekran hemen yok olup ekranda yazılarla tekrar geliyor. Böylece ekran kartımızı KDE’ye göre ayarlamış oluyor.X -configure
Ayar dosyasını ise/root/xorg.conf.new
dosyasına kayıt ediyor.Bizim tek yapmamız gereken bu dosyayı KDE’nin ekran ayarlarına baktığı dosya ile değiştirmek. Bunun içinse;mv /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
komutunu yazıp enter’a basmamız yeterli. Ardından
yazıp KDE’yi başlatabilirsiniz.startx http://murat.cesmecioglu.net/windows-7-ve-backtrack-5i-birlikte-kullanma-dual-boot-sorunlar-cozumler
dediklerini aynen yaptım ama yine siyah ekranda kalıyo delircem bi helpme pls....
-
amacın sadece wireless kırmaksa backtrack kurmak zorunda değilsin slitaz güzel bir alternatif.
-
CodeInside bunu yazdı
amacın sadece wireless kırmaksa backtrack kurmak zorunda değilsin slitaz güzel bir alternatif.
slitaz nedir ne değildir hocam o konuda varmıydı varsa fark etmemişim biraz açarmısın ? ki basit bi şekilde kırmam lazım bir ton kod yazarak değil amaç belli evet wireless:D....
-
" ekran kartı yüzünden onu yapıyor.sürekli caps lock ışığı yanıp sönüyor mu ?
o açılışta gelen
"backtrack text - default boot text mode"
ekranında tab tuşuna basıp şunları yazar mısın "i915.modeset=1" tırnaklar olmadan. "
BarisYigit rica etti , banlı olduğu için ben aktarıyorum
-
angelofhope bunu yazdı
o açılışta gelen
ekranında tab tuşuna basıp şunları yazar mısın "i915.modeset=1" tırnaklar olmadan. "
çok sağolusun teşekkürlerimi iletirsen sevinirim hemen deniyorum birazdan oldugunda gelicem...
Edit: birde daha sonra normal seyirdemi gideyim ?
harddeath0070 tarafından 09/Mar/13 01:55 tarihinde düzenlenmiştir -
" normal seyir derken hocam ?
bu şeilde açıldıysa /boot/grub/grub.cfg yeniden konfigure etmen gerekiyor ,
onda da aynı şekilde sonuna onu ekliyorsun. eğer bu şekilde çalışıyorsa grub.cfg yi upload ederim ben."
-
angelofhope bunu yazdı
" normal seyir derken hocam ?
bu şeilde açıldıysa /boot/grub/grub.cfg yeniden konfigure etmen gerekiyor ,
onda da aynı şekilde sonuna onu ekliyorsun. eğer bu şekilde çalışıyorsa grub.cfg yi upload ederim ben."
yine siyah ekran çıktı hocam ya :/
-
harddeath0070 bunu yazdıCodeInside bunu yazdı
slitaz nedir ne değildir hocam o konuda varmıydı varsa fark etmemişim biraz açarmısın ? ki basit bi şekilde kırmam lazım bir ton kod yazarak değil amaç belli evet wireless:D....
Hocam burdan indir:
http://download.aircrack-ng.org/slitaz-aircrack-ng-20091124.iso
usb ye yazdır, pcyi usbden başlat mis gibi kullan. Wireless hack için öyle hayvan gibi backtracke gerek yok 50mblık bişey ile halledebilirsin.
-
torpedo_XL bunu yazdıharddeath0070 bunu yazdıCodeInside bunu yazdı
Hocam burdan indir:
http://download.aircrack-ng.org/slitaz-aircrack-ng-20091124.iso
usb ye yazdır, pcyi usbden başlat mis gibi kullan. Wireless hack için öyle hayvan gibi backtracke gerek yok 50mblık bişey ile halledebilirsin.
bi bakayım hocam bunada
edit: bunda varmı bi döküman nasıl yapılacağını anlatan?
harddeath0070 tarafından 09/Mar/13 04:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Merhaba.
Aynı sayfanın altında:
Sorun: Notebook’um Nvidia Optimus teknolojisi kullanıyor. Bu yüzden ekran kartımda sorun yaşıyorum.
Çözüm: BIOS ayarlarından harici ekran kartını iptal edip sadece dahili ekran kartıyla çalışması için ayarlayın.
diye yazmıştım. Çift ekran kartı kullanıyorsan o da problem yaratabilir. Birde ekran kartının marka modelini nedir?---
Bu arada hak verirsin ki kendi bilgisayarımda yaşayıp çözdüğüm sorunlar hakkında yazı yazabiliyorum. Elimde deneyebileceğim bir çok farklı konfigürasyonlarda bilgisayarlar yok :(
NoktaliVirgul tarafından 09/Mar/13 10:21 tarihinde düzenlenmiştir -
harddeath0070 bunu yazdıangelofhope bunu yazdı
o açılışta gelen
çok sağolusun teşekkürlerimi iletirsen sevinirim hemen deniyorum birazdan oldugunda gelicem...
Edit: birde daha sonra normal seyirdemi gideyim ?
Zaten orda benim verdiğim menu.lst içeriğini kullandıysan i915.modeset=1 parametresi vardı.