Windows 7 ATI Ekran Kartı Sorunu
-
Merhaba arkadaşlar..
Windows 7 işletim sistemine sahibim ve ATI ekran kartını güncelleyemiyorum..
driver yazılımı kurulumu normal bir şekilde bitirmesine rağmen hiçbir değişiklik olmuyor..
ekran kartı modeli : ATI Radeon X1550
-
Bunu indir kur;
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.8&lang=English
-
aynı ekran kartı bende de var hiç sorun çıkmadı
zaten windows7 ile birlikte driver kurmadan bile herşeyi oynayabiliyorsun
+ windows7 driver ını indirip kur (eskisi varsa sil kaldır ) yenisini 0 dan kur
+ olarak x1950 kartımda var onda da hiç sorun yok
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------aynı ekran kartı bende de var hiç sorun çıkmadı
-----------------------------hocam ekran kartı modeli farklı dikkat ettiysen buna bağlı olarak ta driver da farklı..
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------Bunu indir kur;
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.8〈=English
-----------------------------hocam bu dediğini indirdim kurdum kaç kere bir değişiklik yok ayrıca cs de opengl modunda oynayamıyorum ekran kartından kaynaklanan bir sorun..
-
Metallic bunu yazdı:
-----------------------------PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------aynı ekran kartı bende de var hiç sorun çıkmadı
-----------------------------hocam ekran kartı modeli farklı dikkat ettiysen buna bağlı olarak ta driver da farklı..
-----------------------------aynısı bende var dediğim
x1550 ve x1950 2side var bende ki 2 ekran kartı da driver ları farklı olsa bile aynı driver da çalışıyor aynı işletim sisteminde değişiklik yapmadan tak çıkar oyun oyna diğerini tak denemesini yaptım hiç sorun çıkmadı sadece x1950 de fanı daha hızlı çalıstırmak için ati tool kullandım oda x1550 ye göre çok daha fazla ısındığı için driver olarak HD serisi hariç diğerleri beraber çalısabiliyor
ATI Catalyst™ Display Driver
bu 32bit win7 için
göreceğin üzere HD serisi hariç tüm seriler tek driver ile kullanılabiliyor
-
Metallic sorunun sadece cs'de ise bildiğim kadarıyla windows 7'de cs problemi var.Ama diğer şekilde birşey diyemicem.Aslında windows 7 'de ati ekran kartları sorun vermez.Uyumsuzluk modunu çalıştır öyle kur.Mutlaka olması lazım.Yalnız arkadaşında dediği gibi önce kaldır.
-
Metilica şurayı bir incele;
http://windows7li.blogspot.com/2009/08/vista-suruculerini-windows-7ye-kurmak.html
vistayı seç öyel kurulum yap.
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------
Metallic sorunun sadece cs'de ise bildiğim kadarıyla windows 7'de cs problemi var.Ama diğer şekilde birşey diyemicem.Aslında windows 7 'de ati ekran kartları sorun vermez.Uyumsuzluk modunu çalıştır öyle kur.Mutlaka olması lazım.Yalnız arkadaşında dediği gibi önce kaldır.
-----------------------------yok hocam cs de değil sorun ekran kartını güncelleyemediğim için opengl modunda oynayamıyorum malesef..
ekran kartı driver'ının eski bir sürümü işe yaramıştı fakat bulamıyorum şuan..
@PanxeR
söylediğin ekran kartı driverlarını en azından 6 kere indirip kurdum hiçbir değişiklik olmadı..
-
Metallic bunu yazdı:
-----------------------------CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------yok hocam cs de değil sorun ekran kartını güncelleyemediğim için opengl modunda oynayamıyorum malesef..
@PanxeR
söylediğin ekran kartı driverlarını en azından 6 kere indirip kurdum hiçbir değişiklik olmadı..
-----------------------------aynı ekran kartında tüm oyunları oynadım cs combat arms warrock s4 gta4 ü bile oynadım ya alla alla
ha bu arada windows7 yi güncelle zaten sağda çıkıyor bazı şeylerdeki uyumsuzlukları düzeltiyor
xp sp3 modunda oynamayı dene + oyun hata verdiği zaman otomatik düzelmesini dene bazı şeylerde işe yarıyor oynayamadığım şey olmadı...
garip seninki ama cs için windows7 patch de olabilir birde bazı şeyler 32bitte sorun çıkarıp 64 de sorunsuz çalışabiliyormuş öyle duydum
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------Metallic bunu yazdı:
-----------------------------CyberAngel bunu yazdı:
@PanxeR
-----------------------------aynı ekran kartında tüm oyunları oynadım cs combat arms warrock s4 gta4 ü bile oynadım ya alla alla
ha bu arada windows7 yi güncelle zaten sağda çıkıyor bazı şeylerdeki uyumsuzlukları düzeltiyor
xp sp3 modunda oynamayı dene + oyun hata verdiği zaman otomatik düzelmesini dene bazı şeylerde işe yarıyor oynayamadığım şey olmadı...
garip seninki ama cs için windows7 patch de olabilir birde bazı şeyler 32bitte sorun çıkarıp 64 de sorunsuz çalışabiliyormuş öyle duydum
-----------------------------hocam anlatamıyorum galiba sorun oyunda değil ekran kartı driver'ında yüklediğim zaman çalıştıra "dxdiag" yazdığında bilgisayar bilgilerin çıkar. ekran bölümüne geldiğimde sürümde hiçbir değişiklik yok..