Windows SSD Yerine HDD'ye Kurulu Geldi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    o6u2 bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı

Kardeş boşver zaten 25gb yetersiz gelir windows için ;)

neden ki ? windows klasörü kaç gb yer tutuyor bilgisayarında ? :) programlar oyunlar yine ssd ye kurulacak.

64gb SSD kullanıyordum, Win7 çıldırtmak üzereydi beni.

Şu an 240gb SSD kullanıyorum. Sanal makinalarımı da SSD'de çalışıyorum.

Durum aşağıdaki gibi..

http://img12.imageshack.us/img12/6301/khan02dec240119.png

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek
    lalada bunu yazdı

@o6u2 hocam laptopun tam modelini verebilirmisin? mümkünse aygıt yöneticisinden yada disk yönetiminden harddiskin tam modeline bakabilirmisin? alette gerçekten iki disk varmı? senin ssd dediğin şey harddiskin içine gömülü 24 gb lık cache olabilirmi ?

lenovo s400 59-343009

o6u2 tarafından 24/Ara/12 01:47 tarihinde düzenlenmiştir

http://kocaer.me
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    lalada bunu yazdı

@ranger hocu iyimisin? ne jumperi amnk yıl olmuş 2012 :D

Hocam görülüyor ki iyi değilim :) Dikkat etmemişim ne yazdığıma, kusura bakmayın :) Ama genel olarak ne anlatmak istediğimi anlatabildiğimi sanıyorum :P

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

la ben anlamıom win8 win7 nin bildiğiniz güncelleştirilmiş adam gibi bir hali win7 zaten güzeldi şimdi daha da güzel.

bir başlat menüsü yok diye laf edeceğinize 2dk kurun olsun bitsin ? çok mu zor ak bunu yapmak

7YuZr.png%20%28555×655%29

Soruna gelicek olursak hocam , win8 pro dur heralde sendeki indir kur kendi serialini gir SSD ye kurulum yap olsun bitsin.

bendede orjinal win8 var en azından güncellemelerin problem çıkartmayacağını biliyorum 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

bende lenovo kullaniyorum fakat sana tavsiyem 24 gb ssd'de windows seni zorlar; Bir windows kurdun adobeden birseyler kurdun o bu derken bir bakiyorsun windows olmus 20GB ee 4 gb de de disk az diye bagirmaya baslicak.

Sana tavsiyem eger yeter bana 24 gb ssd dersen git bi format at kullan babalar gibi ama normal bir windows a yetez.

ben birtane 120 gb lik SSD aldim makineme taktim. ODD dedigimiz aparattan aldim cd-rom yuvasina da bir tane HDD taktim mis gibi kullaniyorum.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

la ben anlamıom win8 win7 nin bildiğiniz güncelleştirilmiş adam gibi bir hali win7 zaten güzeldi şimdi daha da güzel.

bir başlat menüsü yok diye laf edeceğinize 2dk kurun olsun bitsin ? çok mu zor ak bunu yapmak

::

Soruna gelicek olursak hocam , win8 pro dur heralde sendeki indir kur kendi serialini gir SSD ye kurulum yap olsun bitsin.

bendede orjinal win8 var en azından güncellemelerin problem çıkartmayacağını biliyorum 

Hocam w8 w7nin güncellenmiş hali falan değil. w8 microsoft un yeni nesil dokunmatik bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi dokunmatik ekran türevleri için özel çıkardığı işletim sistemi. herşeyin dokunması kolay ve kare şeklinde olmasına dikkat et. Eğer dokunmatik ekranlı bilgisayarın varsa mükemmel bir sistem. Ama mouse la çıldırtacak dereceye getiriyor adamı. Benim yorumum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    asa42 bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

::

Hocam w8 w7nin güncellenmiş hali falan değil. w8 microsoft un yeni nesil dokunmatik bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi dokunmatik ekran türevleri için özel çıkardığı işletim sistemi. herşeyin dokunması kolay ve kare şeklinde olmasına dikkat et. Eğer dokunmatik ekranlı bilgisayarın varsa mükemmel bir sistem. Ama mouse la çıldırtacak dereceye getiriyor adamı. Benim yorumum

250 liraya bir Kinect al hocam sonra konusalim bu konuyu =)

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hacı 24 GBye windows kurarsan çok sürünürsün hemen biter o.

Ben expresscache kullanıyorum OS un bazı bölümlerini SSD ye taşıyor çalışırken. Benim hibrid disk 10 GB ssdli. 10 GB a windows kurmaya imkan yok zaten o şekilde çalışıyor.

Sen aleltle gelen driver cdsindeki programları kurcala o işi yapan bişey çıkacaktır.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hacı 24 GBye windows kurarsan çok sürünürsün hemen biter o.

Ben expresscache kullanıyorum OS un bazı bölümlerini SSD ye taşıyor çalışırken. Benim hibrid disk 10 GB ssdli. 10 GB a windows kurmaya imkan yok zaten o şekilde çalışıyor.

Sen aleltle gelen driver cdsindeki programları kurcala o işi yapan bişey çıkacaktır.

hocam hemen biter o demişsin de aklıma geldi. 20 gb hdd almıştım yıllar önce, oha nasıl dolduracaz 20 gb ı diyorduk.

2 gb lık ve 10 gb lık hdd lerim vardı ondan önce :D

Şimdi tb larla uğraşıyoz, db boyutları 10 gb ı geçiyo, nerden nereye...

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

disk clone yap geri clonu ssd ye cak

Toplam Hit: 6771 Toplam Mesaj: 21