Windows‘Dan Linux‘E Geçiş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Ubuntu'dan başla. Windows'a benziyo yabancılık çekmezsin hem alışırsında. Benim gibi nerde lan bu program files deyip kendini bunalıma sokma yavaş yavaş. :) Önce ubuntu kullan gnome'dur o sonra kde'li birşeye geçersin pardus gibi. Kde'yi daha çok seviyorum ama nedense gnome kullanıyorum. Allah'ın hikmeti işte.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

Caliber bunu yazdı:
    -----------------------------

Ubuntu'dan başla. Windows'a benziyo yabancılık çekmezsin hem alışırsında. Benim gibi nerde lan bu program files deyip kendini bunalıma sokma yavaş yavaş. :) Önce ubuntu kullan gnome'dur o sonra kde'li birşeye geçersin pardus gibi. Kde'yi daha çok seviyorum ama nedense gnome kullanıyorum. Allah'ın hikmeti işte.

kde ve gnome nın ne oldugunu bılmıyorum. şuanda ubuntu 10.10 iniyor. 600 mb mış. çok düşük geldi boyutu. windows 98 gibi bişi olmasın sonra :)

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

AbdullahAzad bunu yazdı:

Gharzvog bunu yazdı:

Esquire bunu yazdı:

windowstan anı bir kararla ubuntuya geçiş yaptım. (1. hdd bozulunca, 2. hddye linux kurdum)

başlarda windows alışkanları mevcut olduğundan, windowstaki gibi deneye deneye öğrenmeye başlıyorsun. çok sövüyorsun, zamanla alışkanlık kazanıyor, muhtemelen böyledir deyip sorunlarla baş etmeye başlıyorsun. driveri otomatik tanıyor. bir yazıcıyı yüklemek 3 saat sürebilir buna gördüm (şimdi olsa 3 dakikadan daha az sürer.) windostan alışkanlığım olan bs player in linux için bir alternetafini bulamadım. (çift altı için.) müzik dinlemek için bir süre program olmasına rağmen hiç biri aimp2 eline su dökemez. (wine ile çalışması nedeniyle bir kaç bug mevcut.)

benim windowstan özlediğim bir kaç şey var. bir 3ds max, photoshop, flash, winrardan dosya çıkartmak, bunlarla oynamayı çok özledim.

bir utorrenti aramadım. onun yerine ktorrent gerçekten başarılı torrent programı.

hocam photoshop, dreamweaver felan kullanamıycakmıyım ?

phptpshop icin bakiniz yazdigim dokuman

http://www.tahribat.com/Forum-Dokuman-Ubuntu-11-04-De-Wine-Ile-Adobe-Photoshop-Cs5-Kurulumu-139490/

hocam peki dreamweaver ı nasıl kurucam, adobe nin linux paketi yok mu ?

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Doğru saçmaladım. Masaüstü ortamlarıdır. Gnome, kde, lxde gibi çeşit ortamlar var ama en kolay olanı bana göre gnome ondan bahsediyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

Caliber bunu yazdı:

Doğru saçmaladım. Masaüstü ortamlarıdır. Gnome, kde, lxde gibi çeşit ortamlar var ama en kolay olanı bana göre gnome ondan bahsediyorum.

google da gnome resimlerine baktım da , ubuntunun masaüstünden çok daha farklı. daha hoş duruyor. tema yada eklenti felan mı onlar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

Gharzvog bunu yazdı:

Esquire bunu yazdı:

windowstan anı bir kararla ubuntuya geçiş yaptım. (1. hdd bozulunca, 2. hddye linux kurdum)

başlarda windows alışkanları mevcut olduğundan, windowstaki gibi deneye deneye öğrenmeye başlıyorsun. çok sövüyorsun, zamanla alışkanlık kazanıyor, muhtemelen böyledir deyip sorunlarla baş etmeye başlıyorsun. driveri otomatik tanıyor. bir yazıcıyı yüklemek 3 saat sürebilir buna gördüm (şimdi olsa 3 dakikadan daha az sürer.) windostan alışkanlığım olan bs player in linux için bir alternetafini bulamadım. (çift altı için.) müzik dinlemek için bir süre program olmasına rağmen hiç biri aimp2 eline su dökemez. (wine ile çalışması nedeniyle bir kaç bug mevcut.)

benim windowstan özlediğim bir kaç şey var. bir 3ds max, photoshop, flash, winrardan dosya çıkartmak, bunlarla oynamayı çok özledim.

bir utorrenti aramadım. onun yerine ktorrent gerçekten başarılı torrent programı.

hocam photoshop, dreamweaver felan kullanamıycakmıyım ?

phptpshop icin bakiniz yazdigim dokuman

http://www.tahribat.com/Forum-Dokuman-Ubuntu-11-04-De-Wine-Ile-Adobe-Photoshop-Cs5-Kurulumu-139490/

hocam peki dreamweaver ı nasıl kurucam, adobe nin linux paketi yok mu ?

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1484552

cozemezsen yardim ederiz hoca.

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Ubuntu sana standartları sunar sen araçlar ekleyerek güzelleştirebilirsin. Windows gibi araç filan işte ekliyon güzel oluyo neyse. Dw nasıl yüklenir demişsin. Windows programları linuxda Wine yardımıyla çalışır ama tabiki windowstaki gibi çalışmaz. Çalışır ama ayaları kaydetmeyebilir, hafızaya almayabilir gibisinden sorunlar olabilir ama olur çalışır yani. Evimde artık linux kullanıyorum windowstan tamamen koptum. Oyun için windows tavsiyemdi, konsol alınca oyun derdi de kalmadı ondan windowsa elveda! :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

indi. cd ye çekiyorum şuanda. kurarken c ye de bi format atıcam. dikkat etmem gereken hususlar varmı ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Türkçe kurulumu seç ve yüklenecek yeri seçerken diskin tamamını kullan şeysini kesinlikle işaretleme. Yoksa gider diğer sürücü de. (Varsa tabi)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:

indi. cd ye çekiyorum şuanda. kurarken c ye de bi format atıcam. dikkat etmem gereken hususlar varmı ?

format atarak mı kuracaksın ? bence o kadar risk alma wubi kullan.1-2 gün kurcala.beğenirsen format atar temiz kurulum yaparsın.

http://kocaer.me
Toplam Hit: 6871 Toplam Mesaj: 52