Windows‘Dan Linux‘E Geçiş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hocalar kolay gelsin öncelikle,

ben hayatım boyunca hep windows kullandım fakat artık bıktım bunun saçmalıklarından, gıcıklıklarından. bu gün ani bir kararla linux kullanmaya karar verdim.

fakat linux hakkında hiç bilgim yok. ubuntuymuş , pardusmuş felan hiç birini bilmiyorum. şöyle görselliği bol olan, kullanımı ve alışması kolay olan bi linux tabanlı işletim sistemi söylermisiniz.

bu masaüstünüzü ifşa edin adlı konuda gördüm de. çok hoş duruyor linux resimleri.

birde driverları ve programları yüklemesi nasıl olucak. o konu hakkında da aydınlatırmısınız?.

görüşlerinizi almak istiyorum.

yardım edenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

merhabalar mürid

öncelikle bana şunu söylemelisin.ben yapıcam edecem bıkmıycam sabretcem ekran başında küfür edip ortalığı yıkmıycam diyebiliyo musun ?

http://kocaer.me
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:
    -----------------------------

merhabalar mürid

öncelikle bana şunu söylemelisin.ben yapıcam edecem bıkmıycam sabretcem ekran başında küfür edip ortalığı yıkmıycam diyebiliyo musun ?

o kadar dertli mi hocam :|

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam bır aralar bende ubuntu kullanıyordum. Driverların coguna gerek yok zaten gerek olanlarıda otomatık olarak buluyo.

Baslarda bıraz ugrasırsın. Yukarıdakı murıdın dedıgı gıbı ama gercekten kararlı bı sekılde kullanmaya basladıgında cok guzel oluyor. 

Ubuntu kullanmanı onerırım. Ama sadece lınux kullanacaksanda oyunlarından vazgecmen gerek. Bır eklentısı var .exe dosyaları acmak ıcın ama pc fena halde nanaya baglar.

wındowsla beraber kurmalısın. Ubuntu forumuna bakabılırsın. Her konuda hersey cok detaylı yazıyor zaten orda :)

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

emreslmn bunu yazdı:

Hocam bır aralar bende ubuntu kullanıyordum. Driverların coguna gerek yok zaten gerek olanlarıda otomatık olarak buluyo.

Baslarda bıraz ugrasırsın. Yukarıdakı murıdın dedıgı gıbı ama gercekten kararlı bı sekılde kullanmaya basladıgında cok guzel oluyor. 

Ubuntu kullanmanı onerırım. Ama sadece lınux kullanacaksanda oyunlarından vazgecmen gerek. Bır eklentısı var .exe dosyaları acmak ıcın ama pc fena halde nanaya baglar.

wındowsla beraber kurmalısın. Ubuntu forumuna bakabılırsın. Her konuda hersey cok detaylı yazıyor zaten orda :)

hocam windowsla beraber kurmalısın derken ne demek istedin. vmware le felan mı kurayım ubuntuyu diyorsun

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam yanı 2 işletim sistemi birden kullanmalısın anlamında soledım. Bılgısayarında hem wındows hemde ubuntu kur yanı :)

Windowstakı tekel olmus programların hepsı var zaten. Uygulama merkezı olayı var lınuxta oraya wındowsta kullandıgın programları yazdıgında lınux versıyonlarını alta sıralıyor. Istedıgını kurabılırsın yanı :)

Zaten ubuntunun turkce forumunda kurulustan kurduktan sonra kurulacak programlara kadar herseyın acıklaması bulunuyor :)

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

mint ile başla hocam baya kullanıcı dostu ben mintle başlayıp normal ubuntuya geçtim şu an işyerimde ve evde normal ubuntu kullanıyorum gayet memnunum.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

sokoban bunu yazdı:

mint ile başla hocam baya kullanıcı dostu ben mintle başlayıp normal ubuntuya geçtim şu an işyerimde ve evde normal ubuntu kullanıyorum gayet memnunum.

hocam cdlerin arasında pardus 2011 i buldum. bu nasıldır acaba ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

hocam kullanmaya kararlıysan öncelikle ubuntu öneriyorum.ama ubuntu 10.10 kur diğer müridler ne düşünür bilmiyorum ama 11.04ü ben hiç beğenmedim.

netten 10.10 maverick meerkat iso dosyasını bul ve indir.bi de wubi programını indir.wubi ile kur böylece harddiskte yer ayırma falan gibi ayrıntılara girmezsin
    (bu söylediğim yöntem pek tasvip ettiğim bi yöntem değil bana göre temiz kurulum yapılmalıdır ama kurduktan 1 gün sonra başlarım böyle linuxa deyip windowsa dönme ihtimalin nedeniyle bunu öneriyorum)

bilgisayarın nedir ne değildir bilmiyorum ama büyük ihtimalle driverların çoğunu kendisi tanıyacak ve kuracaktır, ekran kartı driverını ve varsa başka kapalı kaynaklı driverları ise sana sorup öyle kuracaktır

programlara gelelim.hocam windows programları windows için linux programları linux için yani exe uzantılı programları çalıştıramazsın.linuxta kullanabileceğin programlar da çeşit çeşit deb paketleri var osu var busu var uzun hikaye.ama şunu söyleyebilirim windowsta kullandığın her programın muadilini bulabilirsin.benim aynı işi görecek bi benzerini bulamadığım tek program internet download manager (şimdi birileri wget var diyecek ama aynı şey değil yani)

popüler tarayıcıların linux sürümleri var elbette.firefox chrome(chromium) opera falan istediğini kullanabilirsin

oyunlar konusunda umutlanma.

sen iso dosyanı indir gel konuşuruz buradan :)

not : pardus buldum demişsin bence pardus kurma, kde yerine gnome ile başlaman daha hayırlı olur (tamamen kişisel önerim, kavga çıkarcam konu altında sanırım :D).
    ubuntu ile başla sonra canın isterse pardus ya da başka bişey kurarsın.

http://kocaer.me
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

hocam cdlerin arasında pardus 2011 i buldum. bu nasıldır acaba ?

pardusun son versiyonunu görmedim hocam  ama pardus bana çok sorun çıkarttı soğuttu kendinden üstüne para verseler daha kullanmam :D pardusla başlamamanı tavsiye edebilirim.

.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

WoW u oynayamazsın.

oynarsın yeni güncelleme gelir kafan atar windows a geçersin

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
Toplam Hit: 6870 Toplam Mesaj: 52