Winrar Sifreleme
-
winrarda sifrelenmis bir dosyanin cozulmesi mumkunmudur yani bunu recovery programlari ile yillarca cozemezlerde ilerinteknoloji uzmanlari yapabilirmi ? atiyorum sifrem As55::()-&€%_\>[561Thas /( gibi bunu cozebilme ihtimali nedir ?? varmidir boyle bir ihtimal ?? yada winrar hangi algoritmayi kullaniyor aes mi yada nedir ?? bu konuda bilgisi olanlardan desteo bekliyorum
-
Yani forumda azıcık arama yapsan kaç kere yazıldı çizildi bu konu.
Ben bile heralde 4-5 tanesine mesaj atmışımdır.
-
Winrar 256bit AES şifreleme kullanmaktadır (*.rar).
Program yazarları backdoor olmadığını iddia ediyor(Bu durumda bruteforce,wordlist gibi yöntemler olmadan kırmak imkansız) ancak duyduğum bir rivayete göre Wikileaks tarafından şifrelenmiş *.rar paketlerinin şifrelerini çözebilmişler.
-
üretici firmanın açıklaması "-biz bile kıramayız"
bu da demek oluyor ki siksen kırılmaz.. (brutforce hariç) -
-winrar ile şifrelenmiş dosya yoktur, aes ile şifrelenmiş winrar dosyası vardır.
-çözülmesi oldukça mümkün.
-normal bir bilgisayar kullanıcısı bile dakikalar içinde çözebilir, adli bilişim uzmanlarına gerek yok yani.
- As55::()-&€%_\>[561Thas /( şifresini normal bir bilgisayar kullancısı 27 desilyon yılda kırabilir, adli bilişim uzmanları bir kaç saatte kırabilir.
-winrar aes kullanır.
-daha bugün 28 karakter olan truecrypt şifremi 65 karaktere çıkardım. bu her şeyi daha da zorlaştırır ama bugün gelinen noktada, ne yaparsan yap bütün şifreler çok rahat kırılabilir. başka sorun varsa alabilirim.
-
CodeInside bunu yazdı
-winrar ile şifrelenmiş dosya yoktur, aes ile şifrelenmiş winrar dosyası vardır.
-normal bir bilgisayar kullanıcısı bile dakikalar içinde çözebilir, adli bilişim uzmanlarına gerek yok yani.
- As55::()-&€%_\>[561Thas /( şifresini normal bir bilgisayar kullancısı 27 desilyon yılda kırabilir, adli bilişim uzmanları bir kaç saatte kırabilir.
-winrar aes kullanır.
-daha bugün 28 karakter olan truecrypt şifremi 65 karaktere çıkardım. bu her şeyi daha da zorlaştırır ama bugün gelinen noktada, ne yaparsan yap bütün şifreler çok rahat kırılabilir. başka sorun varsa alabilirim.
27 desilyon yılda kırabilir ise bu bir çözümmü ? -
zalimadam bunu yazdıCodeInside bunu yazdı
-winrar aes kullanır.
27 desilyon yılda kırabilir ise bu bir çözümmü ?
3. maddede ben normal bir winrar şifresinin kırılabilme ihtimalinin olasılığından bahsetmiştim. arkadaşın verdiği şifre normal bir winrar şifresi değil. özel karakterlerle güçlendirilmiş bir şifre. adli bilişim uzmanlarının bir kaç saatte kırabilmesi bir çözüm. + olarak adli bilişim uzmanlarının yapabileceği şeyi normal bir bilgisayar kullancısının yapamayacağını kimse iddia edemez. yani evet, normal bir bilgisayar kullanıcısı şifre kırmak için adli bilişim uzmanları gibi onlarca şifre kırmak için özel olarak geliştirilmiş donanım kiralayabilirse, bu bir çözüm.
-
kırılacak bir şey yok ortada çünkü veriler şifreli o yüzden çözülebililinir ihtimali var, şifrenin karmaşıklığına ve donanımın gücüne bağlı olarak çözülür.
süper bilgisayarlar ile kolaylıkla çözülebilir çok da uzun sürecek bir işlem değil. wordliste de gerek yok, bilgisayar kendi wordlistini kendisi
oluşturabilir. saniyede 1 milyon şifre deneyen paralel bilgisayar yığını olursa bak nasıl çözülüyor :)
-
Çözülmesine çözülürde,müride bu soruyu sorduğuna göre sizce o çözme yöntemlerini deneyecek imkanı varmı müridler :)
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Çözülmesine çözülürde,müride bu soruyu sorduğuna göre sizce o çözme yöntemlerini deneyecek imkanı varmı müridler :)
konuyu okuyup & anlamak önemli. kırılabilme ihtimalini sormuş, ileri teknoloji uzmanları (o da neyse) tarafından kırılabilir mi demiş.
-
sevgili code inside bilişim uzmanları nasıl kolayca çözüyor