Winrar Sifreleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    winrarda sifrelenmis bir dosyanin cozulmesi mumkunmudur yani bunu recovery programlari ile yillarca cozemezlerde ilerinteknoloji uzmanlari yapabilirmi ? atiyorum sifrem As55::()-&€%_\>[561Thas /( gibi bunu cozebilme ihtimali nedir ?? varmidir boyle bir ihtimal ?? yada winrar hangi algoritmayi kullaniyor aes mi yada nedir ?? bu konuda bilgisi olanlardan desteo bekliyorum
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Yani forumda azıcık arama yapsan kaç kere yazıldı çizildi bu konu.

Ben bile heralde 4-5 tanesine mesaj atmışımdır.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

Winrar 256bit AES şifreleme kullanmaktadır (*.rar).

Program yazarları backdoor olmadığını iddia ediyor(Bu durumda bruteforce,wordlist gibi yöntemler olmadan kırmak imkansız) ancak duyduğum bir rivayete göre Wikileaks tarafından şifrelenmiş *.rar paketlerinin şifrelerini çözebilmişler.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

üretici firmanın açıklaması "-biz bile kıramayız"

bu da demek oluyor ki siksen kırılmaz.. (brutforce hariç)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

-winrar ile şifrelenmiş dosya yoktur, aes ile şifrelenmiş winrar dosyası vardır.

-çözülmesi oldukça mümkün.

-normal bir bilgisayar kullanıcısı bile dakikalar içinde çözebilir, adli bilişim uzmanlarına gerek yok yani.

- As55::()-&€%_\>[561Thas /( şifresini normal bir bilgisayar kullancısı 27 desilyon yılda kırabilir, adli bilişim uzmanları bir kaç saatte kırabilir.

-winrar aes kullanır.

-daha bugün 28 karakter olan truecrypt şifremi 65 karaktere çıkardım. bu her şeyi daha da zorlaştırır ama bugün gelinen noktada, ne yaparsan yap bütün şifreler çok rahat kırılabilir. başka sorun varsa alabilirim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    CodeInside bunu yazdı

-winrar ile şifrelenmiş dosya yoktur, aes ile şifrelenmiş winrar dosyası vardır.

-normal bir bilgisayar kullanıcısı bile dakikalar içinde çözebilir, adli bilişim uzmanlarına gerek yok yani.

- As55::()-&€%_\>[561Thas /( şifresini normal bir bilgisayar kullancısı 27 desilyon yılda kırabilir, adli bilişim uzmanları bir kaç saatte kırabilir.

-winrar aes kullanır.

-daha bugün 28 karakter olan truecrypt şifremi 65 karaktere çıkardım. bu her şeyi daha da zorlaştırır ama bugün gelinen noktada, ne yaparsan yap bütün şifreler çok rahat kırılabilir. başka sorun varsa alabilirim.

27 desilyon yılda kırabilir ise bu bir çözümmü ?

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı
    CodeInside bunu yazdı

-winrar aes kullanır.

27 desilyon yılda kırabilir ise bu bir çözümmü ?

3. maddede ben normal bir winrar şifresinin kırılabilme ihtimalinin olasılığından bahsetmiştim. arkadaşın verdiği şifre normal bir winrar şifresi değil. özel karakterlerle güçlendirilmiş bir şifre. adli bilişim uzmanlarının bir kaç saatte kırabilmesi bir çözüm. + olarak adli bilişim uzmanlarının yapabileceği şeyi normal bir bilgisayar kullancısının yapamayacağını kimse iddia edemez. yani evet, normal bir bilgisayar kullanıcısı şifre kırmak için adli bilişim uzmanları gibi onlarca şifre kırmak için özel olarak geliştirilmiş donanım kiralayabilirse, bu bir çözüm.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

kırılacak bir şey yok ortada çünkü veriler şifreli o yüzden çözülebililinir ihtimali var, şifrenin karmaşıklığına ve donanımın gücüne bağlı olarak çözülür.

süper bilgisayarlar ile kolaylıkla çözülebilir çok da uzun sürecek bir işlem değil. wordliste de gerek yok, bilgisayar kendi wordlistini kendisi

oluşturabilir. saniyede 1 milyon şifre deneyen paralel bilgisayar yığını olursa bak nasıl çözülüyor :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Çözülmesine çözülürde,müride bu soruyu sorduğuna göre sizce o çözme yöntemlerini deneyecek imkanı varmı müridler :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Çözülmesine çözülürde,müride bu soruyu sorduğuna göre sizce o çözme yöntemlerini deneyecek imkanı varmı müridler :)

konuyu okuyup & anlamak önemli. kırılabilme ihtimalini sormuş, ileri teknoloji uzmanları (o da neyse) tarafından kırılabilir mi demiş.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

sevgili code inside bilişim uzmanları nasıl kolayca çözüyor

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
Toplam Hit: 1735 Toplam Mesaj: 17