Wordpress Tek Database İle 30 Site İdare Etmek
-
Merhaba mürideler ve müridler
şimdi bir adet sitem var
onu
1.domain.com
2.domain.com
3.domain.com
4.domain.com
şeklinde 30 adet yapacagım
seo acısından cok faydalı olmasada amacım kalabalık gostermek
ve
domainle birlikte 1
2 ve 3. isimlerde cıkmak şimdi olayım şudur.
Tek db ekledıgımtum yazıların 30 tane sıteye tek tek eklenmesını ıstemıyorum ben
bunu toplu halde halledebılırmıyım ? multiposter vs kullanmadan aynı db ı kullarak
ornegın 1. siteye yazı ve resim ekledım bunun dıger sıtelerdede otomatık olaran gorunmesını istiyorum
html olarak ındırıp atmak ısımı gormez cunku ; ilan verme olacak ve db e ekleniyor bu
yardımlarınızı bekliyorum r
-
hocam subdomain şeklinde mi olacak bu siteler?
örnek.
tahribat.com // ana sayfa
forum.tahribat.com // yine ana sayfa da ne varsa aynısı olsun
sdfsd.tahribat.com // yine ana sayfa da ne varsa aynısı olsun
ewdfsd.tahribat.com // yine ana sayfa da ne varsa aynısı olsun
..........// yine ana sayfa da ne varsa aynısı olsun
-
eğer doğru anladı isem. hepsi aynı hostta barındığı sürece işin çok basit.
ister frame yöntemini kullan hepsi anasayfa ya yönlensin.
istersen de anasayfa ya kurduğun script ve eklentinin aynısını sub domainlere de kur. database olarak ta anasayfa da görüken database bilgilerini yaz.
kaç tane wp kurarsan kur o database bilgilerini yazdığın sürece bütün siteler ona bağlı olur.
-
hocam şimdi şöyle bir nokta var iframe ile verdiğim zaman ornegın
1.domain.com/ilan1
2.domain.com/ilan1 olmayacak 2.domain.com
olacak
evet aynı hostta zaten subdomaınlerı seklınde olacak
hanı maksat bızım aynı sekılde 30 adet sıtemız var bıze verdıgınız emlak ılanları 30 sıtede bırden yayınlanıyor dıyebılmek
-
tek db den istediğin kadar kullanırsın. giriş bilgilerini hepsine aynı yaz çalışır.
wp bilmediğimden hangi sayfada db bilgileri bilmiyorum bi tane db oluştur. scripti kur domainin bi tanesine. hepsinin db bilgleri aynı olsun çalışır.
-
hipokondriyak bunu yazdı:
-----------------------------hocam şimdi şöyle bir nokta var iframe ile verdiğim zaman ornegın
1.domain.com/ilan1
2.domain.com/ilan1 olmayacak 2.domain.com
olacak
evet aynı hostta zaten subdomaınlerı seklınde olacak
hanı maksat bızım aynı sekılde 30 adet sıtemız var bıze verdıgınız emlak ılanları 30 sıtede bırden yayınlanıyor dıyebılmek
-----------------------------hocam o halde bütün subdomainlere wp kur. ancak database yi yani wp-config.php yi kopyala yapıştır bütün sub domainlere.
istersen team ile bağlanıp yapayım örnek
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------tek db den istediğin kadar kullanırsın. giriş bilgilerini hepsine aynı yaz çalışır.
wp bilmediğimden hangi sayfada db bilgileri bilmiyorum bi tane db oluştur. scripti kur domainin bi tanesine. hepsinin db bilgleri aynı olsun çalışır.
-----------------------------derdim su ama hocam
örnegın subdomaındekı bır ılan ekledım resım vs verdımdıgerlerınde dede gorunur mu bu resımler ılanlar
-
hipokondriyak bunu yazdı:
-----------------------------FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------tek db den istediğin kadar kullanırsın. giriş bilgilerini hepsine aynı yaz çalışır.
-----------------------------derdim su ama hocam
örnegın subdomaındekı bır ılan ekledım resım vs verdımdıgerlerınde dede gorunur mu bu resımler ılanlar
-----------------------------eğer resimi sunucuna yüklemez isen hepsinde de görükür aynı anda hocam.
-
resimleri imageshack gibi yerlere yükle ordan link ver. her sitede çalışır resimler
-
yok ilanları verenler yukleyecek mumkun degıl yuzlerce kullanıcı her bırı ortalam 3 resımden anlamaz etmez o ınsanlar imageshacten
-
Resim yüklerse de çalışır. Sonuçta resmin adresine tam adresi yazıyor.
Aynı sunucuda olduktan sonra 2.domain.com daki site 1.domain.com'dan çekmiş nolcak..
Bantgenişliğinin sınırsız olduğunu tahmin ediyorum :)