Wordpress Tek Database İle 30 Site İdare Etmek
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
-----------------------------Resim yüklerse de çalışır. Sonuçta resmin adresine tam adresi yazıyor.
Aynı sunucuda olduktan sonra 2.domain.com daki site 1.domain.com'dan çekmiş nolcak..
Bantgenişliğinin sınırsız olduğunu tahmin ediyorum :)
-----------------------------yok sınırsız degılde birkaçbin terabayt
-
aynı hosttada çalışmasına gerek yok database ayarlarinda host:kismina Sunucu Mysql Ip sini yazıp bunu xx.com da da gösterebilirsin. ben bunu denemiştim. ama gugıl amca bunu pek sevmiyor. bide bir eklenti vardı wordpress multi blog diye arat çıkar. ama galiba o eklentinin çalısabilmesi icin aynı sunucuda barınması gerekiyor sitenin.
-
hocam eğer wp yüklenen resimleri /upload olarak gösteriyor ise her sitende çalışmaz.
ancak eğer ki
http://1.domain.com/upload/wfsf.jpg
tarzında sayfaya yüklüyor ise bütün sitelerde aynı anda yazılar ve resimler görükür.
yeter ki hepsinin database bilgileri aynı olsun.
-
reyiz kurduğun 1.domain.com domainlere domain.com db ve kullanıcı adı ve şifresini wp-sample.php sayfasına aynı şekilde yazarsan kullanabilirsin diye düşünüyorum.
-
sanirim databaseini baska biryerde host edersen cozebilirsin.. dreamhost kullaniyorum ve bunu sagliyor.. bir siten var diyelim.. database olurturcaksin.. once o database e url tanimliyorsun.. ve disardan ulasilabilir oluyor.. bu sekilde diger sitelerine de database yoluna localhost yazmak yerine daha onceden olusturdugun database url'ini yazman yeterli olur diye dusunuyorum.. dene sonuclari paylas merak ettim.
-
karımı oldun olum :)
aynı dbde istediğin kadar çalıştır sorun yok ama ftp konularında sıkıntı olur ben mybb de 2 siteyi tek dbde çalıştırıyordum
ama güncellemeleri ayrı ayrı yapıyodum
birtanesine resim yukleme scripti gibi birşey kur ordan çek
-
tüm açıcağın subdomainleri aynı dizine yönlendir. scriptide o dizine kur bitti gitti
-
tam olarak wp de bu olayı yapan var mı
-
hocam çok kolay wordpress'e dışardan veri girebiliyosun, bot yazıp diğer sitelerde botu kullanabilirsin sen asıl siteye açtığında onlardada açılır, diğerlerinde veri çekme zaten vardır onu kullanabilirsin, yada bir host alırsın 30 domain açabileceğin (yada reseller ama reseller alsan bile siteleri aynı hostta açmalısın) bütün wp_config'leri aynı ayarladığın zaman zaten aynı database'i kullanırlar
fakat bu yapacağın işlemin sana yararından çok zararı dokunur 1 bunu kullanıcılar yemez ciddi olan zeki müşterileri kaçırabilirsin 2 google'ın gözünde zırnık kadar değerin kalmaz 30 tane aynı site seo açısından seni çökertir
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------tüm açıcağın subdomainleri aynı dizine yönlendir. scriptide o dizine kur bitti gitti
-----------------------------