folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Wordpress Tek Database İle 30 Site İdare Etmek

Wordpress Tek Database İle 30 Site İdare Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

NoktaliVirgul bunu yazdı:
    -----------------------------

Resim yüklerse de çalışır. Sonuçta resmin adresine tam adresi yazıyor.

Aynı sunucuda olduktan sonra 2.domain.com daki site 1.domain.com'dan çekmiş nolcak..

Bantgenişliğinin sınırsız olduğunu tahmin ediyorum :) 

yok sınırsız degılde birkaçbin terabayt

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    izleyici
    izleyici's avatar
    Erkek

aynı hosttada çalışmasına gerek yok database ayarlarinda  host:kismina Sunucu Mysql Ip sini yazıp bunu xx.com da da gösterebilirsin. ben bunu denemiştim. ama gugıl amca bunu pek sevmiyor. bide bir eklenti vardı wordpress multi blog diye arat çıkar. ama galiba o eklentinin çalısabilmesi icin aynı sunucuda barınması gerekiyor sitenin.

#hayat bir sifreleme algoritmasından ibaret.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

hocam eğer wp yüklenen resimleri /upload olarak gösteriyor ise her sitende çalışmaz.

ancak eğer ki

http://1.domain.com/upload/wfsf.jpg

tarzında sayfaya yüklüyor ise bütün sitelerde aynı anda yazılar ve resimler görükür.

yeter ki hepsinin database bilgileri aynı olsun.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

reyiz kurduğun 1.domain.com domainlere domain.com db ve kullanıcı adı ve şifresini wp-sample.php sayfasına aynı şekilde yazarsan kullanabilirsin diye düşünüyorum.

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackingo
    hackingo's avatar
    Erkek

sanirim databaseini baska biryerde host edersen cozebilirsin.. dreamhost kullaniyorum ve bunu sagliyor.. bir siten var diyelim.. database olurturcaksin.. once o database e url tanimliyorsun.. ve disardan ulasilabilir oluyor.. bu sekilde diger sitelerine de database yoluna localhost yazmak yerine daha onceden olusturdugun database url'ini yazman yeterli olur diye dusunuyorum.. dene sonuclari paylas merak ettim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

karımı oldun olum :)

aynı dbde istediğin kadar çalıştır sorun yok ama ftp konularında sıkıntı olur ben mybb de 2 siteyi tek dbde çalıştırıyordum

ama güncellemeleri ayrı ayrı yapıyodum

birtanesine resim yukleme scripti gibi birşey kur ordan çek

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

tüm açıcağın subdomainleri aynı dizine yönlendir. scriptide o dizine kur bitti gitti

Bittik biz bittik
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

tam olarak wp de bu olayı yapan var mı 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Erkek

hocam çok kolay wordpress'e dışardan veri girebiliyosun, bot yazıp diğer sitelerde botu kullanabilirsin sen asıl siteye açtığında onlardada açılır, diğerlerinde veri çekme zaten vardır onu kullanabilirsin, yada bir host alırsın 30 domain açabileceğin (yada reseller ama reseller alsan bile siteleri aynı hostta açmalısın) bütün wp_config'leri aynı ayarladığın zaman zaten aynı database'i kullanırlar

fakat bu yapacağın işlemin sana yararından çok zararı dokunur 1 bunu kullanıcılar yemez ciddi olan zeki müşterileri kaçırabilirsin 2 google'ın gözünde zırnık kadar değerin kalmaz 30 tane aynı site seo açısından seni çökertir

Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Cosmic bunu yazdı:

tüm açıcağın subdomainleri aynı dizine yönlendir. scriptide o dizine kur bitti gitti

Toplam Hit: 3193 Toplam Mesaj: 22