Wordpress‘Den En İyi Self Link Modeli Sizce Hangisi Ve Seo Eklentileri
-
Ayazz bunu yazdı
Eklentiler bir yere kadar yardımcı olur sana. Çünkü 10 wordpress kullanıcısının 9u 3 aşağı 5 yukarı aynı eklentileri kullanıyor. Diğerlerinden kolayca sıyrılmak içinse eklentilerin dışında, makalelerinde özgün olmalısın. Bir de rewrite (bazı kelimeleri değiştirerek özgünleştirme) olayı var tabi. Kastım bu değil.
Her şeyden öte kullanıcı odaklı düşünebilmelisin. Mesela hamur işi ile ilgili bir web site yapacaksın. Kullanıcılar hamur işi ararken nasıl düşünür, tam olarak neleri arayabilir diyip bu aradıkları şeylere karşılık makaleler girebilirsen, kullanıcıların sitende kalma oranı, kaç dakika kaldığı, kaç kişinin kaçı hemen çıktı gibi grafiklerin adamakıllı oluşmaya başladığında siten de adamakıllı yükselir.
Bir de güncel içerik şart tabi ki. Google özgün ve üretken web sitelerini seviyor ne de olsa. Sadece bunlarla onlarca sitenin arasından sıyrılıp ilk sayfaya çok rahat bir şekilde yerleşebilirsin bir kaç haftada.
palakan229 bunu yazdıHtml uzantının çok da etkisi olduğunu düşünmüyorum ama içerik güncel ise sıkıntı olmaz diyerekten bir çizık atarım. :)
Sağolun hocam. Gelen yorumlar ile anladığım gibi sadece bir wp kurup gerekli olan bir kaç eklenti şart zaten onun haricinde özgünlük ile birşey yap diyorsunuz.
Diğer yorumlarada şöyle bir açıklama yapayım. Ben reklam tıklasın vs öyle böyle site istemiyorum sadece sade bir anahtar kelime üzerine çalışacak wordpress site olacak ve denenmiş olan yada bilinen formülleri paylaşmak isteyenlerin söylemesi.
Birçok wordpress makalesi okudum merak etmeyin yani :) All in Seo yada başka bir seo eklentileri en çok tartışılan konu oluyor mesela ancak çoğu kişide eklentisiz temel site harita, kalıcı bağlantılar vs ayarını yapıp makale kasmak yeterli diyor. Bana da bu doğru geliyordu gelen yorumlar ile de sadece bunu düzenli yapmanın yeterli olacağını anladım :)
Sonuç:
Kullanıcıyı sıkmayan ve sadece hızlı bir tema.
Kalıcı bağlantı ayarları.
Site haritası.
İçeriğe yönelik gerçek bilgi veren makaleler.
-
mahzal bunu yazdı
He karı kız konusu aç. Hasbin allah. Yüzbin tane konu var aynısından.
al:
- All in One Seo Eklentisini Kur ve Ayarlandırmaları Yap
- Google Sitemap xml Eklentisini Kur Sitemap Oluştur
- Gzip Eklentisi bul ve onu kur
- Google image sitemap xml eklentisini kur
- Network Auto Social Poster eklentisini kur ve diğer büyük sosyal ağlara üyelik adımlarını takip ederek sitendeki konuların o sitelere gönderilmesini sağla
- Wordpress ayarlar yazma kısmından ping servislerine ping sitelerini ekle
- Google Webmaster Tools gir siteni ekle doğrulat
- Sitemap xml Adresini yolla
- ve İçerik Kasmaya Başla
Olay budur
-
söylediklerinin çoğu yanlış bu istatistiklerdeki sitenin kalıcı bağlantıları /kategori/isim şeklinde .html değil , all in seo pack kurulu , he tek doğru söylediğin sitemap olması , bu hitlerin tamamı googledan arama yaparak gelenler site 28-29 martta açıldı sanırım
-
Lotus bunu yazdı
söylediklerinin çoğu yanlış bu istatistiklerdeki sitenin kalıcı bağlantıları /kategori/isim şeklinde .html değil , all in seo pack kurulu , he tek doğru söylediğin sitemap olması , bu hitlerin tamamı googledan arama yaparak gelenler site 28-29 martta açıldı sanırım
Ha böyle denenmiş şeyler şeklinde yorum istiyordum. Çok sağol hocam. DEdiğim gibi benim doğru veya tanlış bildiklerim onlardı. O zaman senin dediğin tarz da deneyeyim ben.
kategori/isim
Sitemap
All in Seo
Bu bahsettiğin sitede başka eklenti kullandın mı peki hocam. mahzal hocanın dediği eklentileri de kurmak iyi olur mu yoksa sadece bunları kurup özgün mü içerik girilmeli? -
gzip kur iyi oluyor onun dışında siteyi hızlandırmak için cloudflare eklentisi var sitenin cloudflare ayarlarını yap dns leri yönlendir ve wp eklentisi var onu kur gözle görülür hız farkı oluyor hem güvenlik önlemide olmuş olur , sosyal paylaşım sitelerinden gelen hitlerde seo açısından etkiliyor diye biliyorum o social eklentisini kurmanda fayda verir yani
-
Lotus bunu yazdı
gzip kur iyi oluyor onun dışında siteyi hızlandırmak için cloudflare eklentisi var sitenin cloudflare ayarlarını yap dns leri yönlendir ve wp eklentisi var onu kur gözle görülür hız farkı oluyor hem güvenlik önlemide olmuş olur , sosyal paylaşım sitelerinden gelen hitlerde seo açısından etkiliyor diye biliyorum o social eklentisini kurmanda fayda verir yani
Gelen yorumlara göre siteyi hazırlayayıp makale girmeye başlayalım bakalım sonuç ne olacak :)
Yine farklı denenmiş yöntemler var ise olabilir. erotikpanda'nın yayınladığı makaleler vardı onlarada bir göz atarım.
-
Konu başlığı gerekli yönetici tarafından düzenlenmiş teşekkürler. Denenmiş farklı incelemler de varsa alalım. lotus'un yaptığı tespitler en iyisi şu an.
-
şimdi en iyi diye birşey yok açacağın içerik çok önemli wp sitelerde yada diğer sitelerde spamdan mı hit çekicen alnının teriylemi, site haber, video, oyun,portal ne olacak bu tip şeyler önemli en güzeli deneme yanılma ile içeriğine göre kendinin bulması aç subdomainleri yap hepsine farklı ayar farklı eklenti gözlemleyerek gör sana benim onun bunun şöyle demesi bir anlam ifade etmez.
-
ibrahimeren bunu yazdı
şimdi en iyi diye birşey yok açacağın içerik çok önemli wp sitelerde yada diğer sitelerde spamdan mı hit çekicen alnının teriylemi, site haber, video, oyun,portal ne olacak bu tip şeyler önemli en güzeli deneme yanılma ile içeriğine göre kendinin bulması aç subdomainleri yap hepsine farklı ayar farklı eklenti gözlemleyerek gör sana benim onun bunun şöyle demesi bir anlam ifade etmez.
Ürün siteleri hocam. Belli başlı her ürün için ayrı site ve makale girilecek. Gerçek hit lazım yani.
Subdomain demişken onunla ilgilide bir soru sorayım.
Bende 4 harflı bir domain var abcd.com. Atıyorum beyazlatıcıkrem satacağım. beyazlatıcıkrem.abcd.com diye çalışsam norma beyazlaticikrem.com dan farklı olur mu? YAni normal domainde alınan başarıyı subdomain de alabilir misin?
-
kadirozdemir bunu yazdıibrahimeren bunu yazdı
Ürün siteleri hocam. Belli başlı her ürün için ayrı site ve makale girilecek. Gerçek hit lazım yani.
Subdomain demişken onunla ilgilide bir soru sorayım.
Bende 4 harflı bir domain var abcd.com. Atıyorum beyazlatıcıkrem satacağım. beyazlatıcıkrem.abcd.com diye çalışsam norma beyazlaticikrem.com dan farklı olur mu? YAni normal domainde alınan başarıyı subdomain de alabilir misin?
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum kısa domainlerin index hızı daha iyidir.subdomain tamamen farklı bir site demek
senin domainin orjinalsatis.com olsun satacağın ürün hürrem otu olsun
http://hurremotu.orjinalsatis.com diye bir sub domain açarsan arama motorlarında hürrem otu orjinal ve hürrem otu satış gibi kelimelerden hiç çekersin ve ana domaindeki kelime ile subdomain arasındaki kelime bağı etkiler denedim ve gayet iyi sonuç çıktı.
bunun yerine http://hurremotuorjinalsatis.com senin olursa google bu kadar uzun domainler sevmiyor çünkü spam seni çağırıyor gibi oluyor sadece tek aramaya hitap ettiği için ama subdomainden daha iyi hit alır.
Ürün satarken domain ismini iyi seç millet google aramalarında böyle arıyor diye gidip www.çocuklarbilebiliyoraliayşeyiseviyor.com böyle bir domain alma.
daha detaylı bilgi istersen makul bir ücret karşılığında EROTİKPANDA danışmanlık hizmeti veriyor.