folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Wordpress'in Uzman Ve Acemi Tahribat Müritleri [Toplu Soru/Cevap Platformu]

Wordpress'in Uzman Ve Acemi Tahribat Müritleri [Toplu Soru/Cevap Platformu]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

insidae bunu yazdı:
    -----------------------------

NoktaliVirgul bunu yazdı:

google xml sitemap çalışmıyor bir türlü :(

sitemap.xml dosyası var. kök dizine koydum olmadı. yazma-okuma izni verilmiş klasöre koydum olmadı:

Warning: fopen(C:\Inetpub\vhosts\cesmecioglu.net\subdomains\murat\httpdocs\upload\sitemap.xml) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in C:\Inetpub\vhosts\cesmecioglu.net\subdomains\murat\httpdocs\wp-content\plugins\google-sitemap-generator\sitemap-core.php on line 1623

çözümü nedir bunun?

google xml sitemaps dosyalarını httpdocs/wp-content/plugins buraya atın önce hocam daha sonrada ana dizinde zaten sitemap.xml vardır birde sitemap.xml.gz oluşturun bunlara 777 verdirin ftp programıyla yada plesk panele girerekte file kısmından verdirebilirsiniz.Daha sonrada admin panelinden eklentiler kısmından google xml sitemaps vardır oraya gelin ve güncellemeye tıklayın başaryla güncellerse işlem tamamdır.

1) eskiden sitemap.asp  vardı. dbden çektirip hazırlatıyodum.

2) pleks panelden ana dizindeki dosyanın modunu değiştiremiyorum.ayarlayıp tmm diyorum. dosya listesine dönüyor. tekrar girdiğimde sadece okuma ayarlanmış durumda oluyor. bu yüzden başka bir klasörün içine attım, o klasöre yazma izni verdim

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

windows sunucularda 666 CHMOD değeri çalışmadığını göz önünde buluralım 777 verelim sitemap.xml ve sitemap.xml.gz ye daha sonra yüklü olan ekletimizi panelde ayarlar altından bulup sitemap i güncellemek istediğimizi belirten linke tıklayalım. Permission denied dediği için tekrar aynı hata alınırsa kullanıdgınız panelden (plesk, directadmin v.b.) girerek file manager modülü ile 777 olarak belirleyerek tekrar deneyelim çalışması gerekecektir.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

olmaz ise public_html klasörüne 777 permission ayarını verdikten sonra

<?php

system('find . -type d -exec chmod 777 {} \; 2>&1');
    system('find . -type f -exec chmod 777 {} \; 2>&1');

print "\n\nComplete!";
    ?>

kodlarını ayar.php ismiyle kayıt ederek çalıştır. Tüm klasör ve dosyalara 777 verecektir. Daha sonra 777 olmayacak dosyalara rahatlıkla 644 verebilirsiniz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

sRcN bunu yazdı:

windows sunucularda 666 CHMOD değeri çalışmadığını göz önünde buluralım 777 verelim sitemap.xml ve sitemap.xml.gz ye daha sonra yüklü olan ekletimizi panelde ayarlar altından bulup sitemap i güncellemek istediğimizi belirten linke tıklayalım. Permission denied dediği için tekrar aynı hata alınırsa kullanıdgınız panelden (plesk, directadmin v.b.) girerek file manager modülü ile 777 olarak belirleyerek tekrar deneyelim çalışması gerekecektir.

sitenin adresi: http://murat.cesmecioglu.net
    sitemap:  http://murat.cesmecioglu.net/sitemap.xml   (kendim oluşturduğum boş bi dosya)

bu kök dizinde olduğu için chmod'unu ayarlayamıyorum.  bu yüzden yazma izni verdiğim bi klasörün içine atiyim dedim. böylece değiştirebilirim dedim. ama yinede olmadı işte.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

sitemap.xml ye neden disaridan yazma izni veriyorsun ki ? 

644 olacak sadece ownerin yazma izninin olmasi yeterli.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı:

print "\n\nComplete!";
    ?>

kodlarını ayar.php ismiyle kayıt ederek çalıştır. Tüm klasör ve dosyalara 777 verecektir. Daha sonra 777 olmayacak dosyalara rahatlıkla 644 verebilirsiniz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı:

print "\n\nComplete!";
    ?>

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

üstteki mesajları editleyemiyorum :S

o kodların sadece sitemap.xml'ye etki eden halini yazabilirmisin?

bende public_html yerine httpdocs var. tekrar ediyorum: httpdocs VE onun içindeki hiç bi DOSYAYA chmod veremiyorummm :(

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

adresini pmle istersen bakalım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Hocam bir sorum var.

Benim site bir nebze adam oldu. Şimdi merak ettiğim o kadar emek verdik yazı yazdık site çökerse hepsi gidecek mi? Wordpress'in yedeğini nerden alıyoruz hocam?

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
Toplam Hit: 10687 Toplam Mesaj: 96