folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Wordpress'in Uzman Ve Acemi Tahribat Müritleri [Toplu Soru/Cevap Platformu]

Wordpress'in Uzman Ve Acemi Tahribat Müritleri [Toplu Soru/Cevap Platformu]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

yedek alımı için pm atmışsın hemen aslında hep bilinen bi yolu kesinlikle tavsiye ediyorum hosting şirketinin sana vermiş oldugu panele gir plesk yada cpanel oradan phpmyadmine gir ve veritabanının komple yedeğini al daha sonra bi ftp programı yardımıyla ftpne gir ve komple onunda yedeğini al daha sonra herhangi bi zararlı yazılım bulaşmaması içinde indirdiğin yedek dosyalarının hepsini birlikte ziple ve rafa kaldır ki elinde bulunsun haftalık yada 2 hafta bir almanı öneririm ftp yedeğini. SQL yedeğini ise günlük en fazla 2 günde bir almanı öneririm.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

wp de header.php dosyasına Html kod attigim zaman tema tamamen bozuluyor bu konuda yardımcı olucak Arkadaşlar varmı ?

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

sRcN bunu yazdı:
    -----------------------------

yedek alımı için pm atmışsın hemen aslında hep bilinen bi yolu kesinlikle tavsiye ediyorum hosting şirketinin sana vermiş oldugu panele gir plesk yada cpanel oradan phpmyadmine gir ve veritabanının komple yedeğini al daha sonra bi ftp programı yardımıyla ftpne gir ve komple onunda yedeğini al daha sonra herhangi bi zararlı yazılım bulaşmaması içinde indirdiğin yedek dosyalarının hepsini birlikte ziple ve rafa kaldır ki elinde bulunsun haftalık yada 2 hafta bir almanı öneririm ftp yedeğini. SQL yedeğini ise günlük en fazla 2 günde bir almanı öneririm.

Sağol hocam dediğini aynen yapacağım. Peki bu SQL dediğin şey üyelik yedeği mi? Benim sitemde üyelik sistemi yok kimse üye olamıyor. Benim için SQL yedeği almak önemli mi sizce?

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Paragrafi bunu yazdı:

sRcN bunu yazdı:

Sağol hocam dediğini aynen yapacağım. Peki bu SQL dediğin şey üyelik yedeği mi? Benim sitemde üyelik sistemi yok kimse üye olamıyor. Benim için SQL yedeği almak önemli mi sizce?

senin veritabaninin bicim uzantisi. Yedeklemek icin cok eklenti var onlari. OZel bisi yapmana gerek yok. google da ve wordpress.org da onlarca var.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:

wp de header.php dosyasına Html kod attigim zaman tema tamamen bozuluyor bu konuda yardımcı olucak Arkadaşlar varmı ?

temayi sen yapmadiysan tabi bozarsin =)

header tablo eklemek ve cikarmak icin html den iyi anliyor olman lazim. ve hangi php kodunun ne ise yaradigini biliyor olman lazim. 

renkler ve fontlar gibi seyleri degistirmek istiyorsan css dosyalarina mudahale edeceksin

Ama sidebar.php gibi dosyalardan yeni sutun kolon gibi zimbirtilar eklemek zor degil. dedigim gibi ne yapacak olursan ol html yi iyi bilmen lazim

ve php tabi )) sahsi kanaatim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

blocks2 wordpress temasına banner eklemeyi yapamadım ya turkçeleştiren adam anlatmış aynısı yaptım olmadı...

www.teakolik.com bunun gibi banner ekleyeceğim ama olmadı...

tema bu sitede mevcut

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

ReDsEa bunu yazdı:

arkadaslar bnm sorunumda kategori;

yani ben her konuda aklıma ne gelirse ne görürsem nette yada ne bulursam paylaşıyorum. ama özgün olmasına dikkat ediyorum copy paste yapmıyorum...

lakin buda anasayfada kirlilik oluşturuyo..

bnm sitem kişisel adıma yönelik domain aldım. denizbegendik.com 

şimdiben 15-20 arası kategori oluşturmak istiyorum ama bunlardan sadece 5 tanesine yazınca anasayfada gözüksün diğerleri kategoriye tıklayınca gözüksün istiyorum..

Bu isteğimin google açısından indexlenme açısından hit açısından bi zararı olurmu ve nasıl yapılır yardımlarınızı bekliyorum..

anasayfada sadece günce ve kişisel yazılarım gözükecek diğer paylaşımlarım kategorilerde gözükecek.. isteğim bu 

saygılar...

buldum )) display widgets

özel sayfalama yapmadan bileşenlerinizin hangi sayfada görünüp hangisinde gizleneceğini düzenleyebilirsiniz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiSeptiK
    AntiSeptiK's avatar
    Erkek

Wordpress uzmanları nerdesiniz :)

uzun zamandır derdim olan bir sorun var, siteme en genişliği 900 piksel olan resimleri küçültmeden koymak istiyorum,

ihtiyacım olan olan şey acaba sitenin enini dinamik yapabilirmiyiz.

atıyorum konuya 600 piksellik resim koydugumda arkadaki çerçeve 600 küsür piksel olsun otomatik, 900 piksellik resim koyduğumda 900 küsür piksel olsun.

eğer böyle birşey mümkün değilse, o zaman direk 900 küsür piksel yapayım sitenin çerçevesini fakat bu kodu bulamadım css'in içinde arka planı genişletebildim ama post' alanını bi türlü büyütemedim,

css'de bun hangi kodla sağlarız? veya bu soruna alternatif bi çözüm getirebilecek olan varmı

şimdiden teşekkürler yardımlarınız için =)

"Seni hiç tutamadım, ama hissediyorum. Hiç konuşmadın, ama seni duyuyorum. Seni hiç tanıyamadım, ama seni seviyorum."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

wp de uzman birisi değilim ancak dlede ben bu olayı şöyle yapıyorum.

css yeekliyorum.

#ufak-resim img{max-width: 350px} eklenen her resmi otomatik olarak küçültüyor.
    temayada şunları ilave ediyorum.
    <span id="ufak-resim">{short-story}</span>
    {short-story}
    burdaki shortstory dlede kısa giriş yazılarıdır.fullstory içinde aynı mantık.Wp yede uygulanabilir.

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiSeptiK
    AntiSeptiK's avatar
    Erkek

ibrahimeren bunu yazdı:

wp de uzman birisi değilim ancak dlede ben bu olayı şöyle yapıyorum.

css yeekliyorum.

#ufak-resim img{max-width: 350px} eklenen her resmi otomatik olarak küçültüyor.
    temayada şunları ilave ediyorum.
    {short-story}
    {short-story}
    burdaki shortstory dlede kısa giriş yazılarıdır.fullstory içinde aynı mantık.Wp yede uygulanabilir.

Hocam sağolasın deniycem =)

"Seni hiç tutamadım, ama hissediyorum. Hiç konuşmadın, ama seni duyuyorum. Seni hiç tanıyamadım, ama seni seviyorum."
Toplam Hit: 10704 Toplam Mesaj: 96