Work And Travel
-
slm beyler. için de work geçtiği için konuyu buraya açtım:) ben bu yaz work and travel ile usa yolcusu olmak istiyorum, daha önce giden yada bu konu hakkında geniş bi bilgisi olan varmı bana yardımcı olacak?
-
çok geniş bi bilgim yok fakat,orta derecede ingilizcen olacak ilk başta.. hiç birşey bilmeyen adamı yollamıyorlar az buçuk
konuşulanları felan anlamak gerekiyor.. ayrıca çok tembel öğrencileride almıyorlar belli bir not ortalaması lazım...
şirket belli bir parayı senden alıyor,sen ne gibi bi iş yapmak istedğini söylüyorsunn onlar sana uygun işi buluyorlar ama
kalma olayını bilmiyorum.. fakat en çok para alaskada balık kesme işinde haberin olsun,siyasaldan bi arkadaşda geçen
yaz bi plajda bisiklet kiralamaya girmişti...
-
ingilizcem iyidir zaten şimdi de ingilizce eğitim görüyorm, alaskayı para için çok övüyorlar orası mantıklı geliyor. benim merak ettiğim noktalar: gidenlerde pişmanlk oldumu? ne kadar para harcadılar ( başvurular hariç, oradaki harcamaları ne kadardı) ne getirisi oldu? bunun gibi bilgiler?
-
hoca benimde aklımdan geciyo ama cok karasızım..pişman olan cok pişman olmamamk için adam akıllı bi şirket bulman lazım...
sirkete ne kadar para veriyolar bilmiyorum.Ama alaskada manyak para kazanıp gelen arkadasım var :D en iyisi balıkcılık.
yaklasık 3 ay kalıyosun arkadaasların dedigine gore tam ingilizceyi ogrenmeye basladıgında 3 ay bitiyo turkiyeye donuyon
pek bi faydası yokmus yani daha uzun sureli kalabilirsen o ayrı tabi...yada dondukten sonra pratik yapcak adam lazım
-
kendim gitmedim ama biraz bilgi verebilirim sanırım öncelikle bir ingilizce sınavımsı birsey oluyor onun haricinde yok dersin kalmasın falan diyorlar ama cok sorun olmuyor mulakatta işte neden gidiyorsunda gezip gorcem tum para mı orada harcayacagım hiç para cıkarmayacagım dersen senin için faydalı olur=)
sonra alaska biraz efsane oluyor herkes orda balık işine gitmeyi dusluyor ama herkes isetdigi yere gidemiyor sanırım bir de anlastıgın firma seni kazıklayabiliyor benim arkadaslarım gitmişti kalacak yeri anlastıkları tura ayarlatmıslardı işi falan ama adamlar 8 kişiye bir ev vermişler kişi bası para almıslar normal kira degerinin 2 katını odemişler neredeyse internet bile yokmus ve sen kendin ayarlayabilirsen daha iyi oluyormus yani işe gelincede yasalara gore belli calısma saatinin ustune cıkarsan daha fazla para alıyorsun tam bilmiyorumda diyelim haftada 40 saatten fazla calısırsan senin maasın 2 kat oluyor ama çalıstırtmıyorlarmıs ekstra elinize cok para gecmesin diye
burda biraz kulanacagın tur sirketini iyi arastır daha once o turla gidenlere falan sor benim arkadaslarım acıkcası hiç para kazanamamıstı birde alısweriş falan yapmıslardı orda 0 geldiler bide giderken yaptıkları harcamalarda gitmiş olduda sonucta gezmiş oldular =))
-
Abim gitmişti benim hatta bou de temsilciligini yapıyor...güzelbirşey hem para kazanıyrsun hem dil geliştiriyorsun...abim amerikaya gitmişti gidecegin yer kesin olmamakla birlikte sen seciyorsun...abim arkadaşlarıyla gitmişti kalacak yer size ait yani parasını siz veriyorsunuz 8 saat ten fazla çalısamıyorsun ve saatbaşı dolar hesabı para alıyorsun cok tagüzel paraveriyolar yalnızkaldıgın yere cok paraödemen dezavantaj onun dısında cok super olur tavsiye edrım... ha bide pasaport vize olayı var...
-
javvaj abine bi sorarmısın genelde alaskada iyi para kazanıyor diyorlar fakat orası güzel değildir gibime gelior. şöyle güneylerde ve parası iyi olan bi yerler varmıymış??:)
-
Şirkete 1000 ile 1300 dolar veriyosun. Uçak ve cep harçlığı sana ait. Orta derece ingilizce 18-28 yaş arası üniversite 1, 2 , 3. sınıflarda gidebiliyorsun.İşi ve kalacağın yeri kendin seçiyorsun.. Eğer notların iyi ise daha kolay vize alırsın ....
-
hope_siz: alaskada tabiki hicbir sosyallik yok, gayet soguk ve monoton, hergun ayni olacak. alaskaya gidersen buyuk olasilikla balik isinde calistirirlar, isten barakaya.. barakadan ise , travel ile alakasi olmaz o isin yani. alaska disindaki eyaletlerde seni bekleyen isler ise; benzinlik pompaciligi , meyve sebze, temizlik , cicek bocek , supermarket isleri.. gecirdikleri 3 ile 6 ay sure zarfinda kazanilan paranin bir discman cd calar + playstation veya akustik bir gitara yettigini biliyorum, birazda cep harcligi kalir. alaskada ingilizcede gelismez daha unutursun, kabasakallar hep orada ;) ayriyeten amerikada kacak kalmak ve surekli calismak icin yol, strateji istersen ayrica detayli bilgi veririm.
-
Hope siz sana pm atmistim ayrica alaskada ne yapacaksin.. Tavsiyem Washington dc , maryland veya New Jersey Ocean veya Atlantic city taraflarina gelmen hem daha cok turk vatandasi var hemde basin SIKISINCA dort donmezsin.. New jersey New york'a yakin manhattan da gezersiniz hafta sonlari..Sen verdigim siteye goz attin mi?
-
new york ta pedicap yaptım..aytınlı bilgi gerçekten istiyosan özele msj at ayrıntıları annatıyım..