Yakın Dövüş Teknikleri
-
Gerçekten bilen arkadaşlar bildikleri bir iki tekniği anlaşılır biçimde yazarlarsa çok makbule geçer.
-
http://uzmantv.com/kategori/spor/dovus-sporlari
burdakiler işine yarayabilir
-
Hocam bu tür seyler okuyarak, resme bakılarak ogrenilebilecek seyler degil. anlatsamda anlamazsın ki zaten bunları kelimeye dokerek anlatmakta oldukca zordur. birebir gorerek ve uygulayarak ogrenebilirsin.
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------http://uzmantv.com/kategori/spor/dovus-sporlari
-----------------------------güzel anlatmış :)
-
yani hacım anlatmak derken...bence en iyisi bunun eğitimini almaktır.burada anlaratak bilmiyorum pek bi faydası olmaz.
yakın dövüşte tekvando ve kickbox bileşimi güzeldir.ve aikido.bu 3 ünü bildiginiz taktirde gerek savunma gerekse taarruzda sizin açınızdan çok iyi olur.çünkü tekvandoda ayakları kullanırsın.tekmeyi kodum mu bi daha kalkamaz karsındaki adam.ama iyi vuracaksın
aikidoda ise elleri kullanırsın.birisi bıçak çektiği zaman veya silah dogrulttugu zaman ani bi zamanlama ve hamleyle karsındakini alt edebilirsin.kickbox da ise her ikisi de var.yani hem el hem de ayaklar kullanabilirsin.tavsiyemdir.her Türk genci kendini korumak ve kollamak adına bunlardan en az 2 sini ögrenmesi gerekir diye dusunuyorum.
Yani şöyle düünün.yolda arabayla gidiyorsunuz.ve iyi bir şoförsünüz.yani ustasınız.ama karsınızdan gelen oyle olmayabilir.gelir ve size girer.kaza yaparsınız.savunmanızı alırsanız kurtulma şansınız artar.boyle bişey.
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------http://uzmantv.com/kategori/spor/dovus-sporlari
-----------------------------
abi saol -
yakın dövüş dedinmi kungfu aklıma gelir buda ögretici bir video :D
-
Ben bir yılı aşkın bi süredir karate ile ilgileniyorum.Bir kaç ay sonra mavi kemer olcam.Sana hocamdan aldığım tavsiyeleri anlatayım.
Bi kere en başta dövüş sporu adam dövmek için öğrenilmez.Çünkü vücudun zayıf noktalarını bilen bi karateci ile bu spordan hiç anlamayan bi kişinin kavga yapması ölümcül sonuçlara neden olur.Yakın dövüş dediğinse özellikle eklem kırma üzerine geliştirilmiş bi savaş sporudur.
İkincisi bu tür sporlar 3-5 ayda öğrenilcek türden kolay deildir.He parayı basarsan öğretebilceğini iddaa edenler çıkar.Ama dövüş sporları en az 1 sene gibi uzun bi süre emek ve özen gerektirir.
Lafın kısası yakın dövüşü öğrenmek istiyosan sana Karateyi tercih ederim.Çünkü bilenlerinde söyleyebilceği gibi karate bütün savaş sporlarının başı sayılabilir.Yüzyıllardır süregelen geleneksel bi spordur.Karate çaşitlere ayrılır tabi.Ben Shotokan karate-do ile ilgileniyorum ama sen yakın dövüş istiyorsan sana Goju-ryu karate yi önerebilirim.
Karate hem vücudu formuna sokan hem de uzun süre sağlıklı yaşamın sırrı olan bi spordur.Her yaştan insanları karate öğrenmeye ve tanınmasına teşvike davet ediyorum.
-
tekvando ve krav maga
-
En iyisi aikido yalnız biraz sabır ister....
-
Çok saolun :D çok eğlenceli bu yakın dövüş teknikleri