folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yakın Dövüş Teknikleri

Yakın Dövüş Teknikleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Zui Quan - Drunken boxing

"Less is More"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

4 yılımı verdiğim teknikleri sana bi cümle de anlatabilirmiyim ne kadar işine yarar tavsiye istiyorsan tabiki karate

reflex kazandırımı konusunda üstüne var diyen varsa buyursun 65 yaşına gelsen bile sayesinde dayak yemezsin.. savunma sporu değil sanatıdır..

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

hocam sadece okuyarak,ya da izleyerek olmaz.

belki o tekniği öğrenebilirsin bu şekilde ama kavga anında atıyorum adam sana kafa atarken sen oturup da "kafa attığında napılıyodu" diye düşünürsen sopayı yersin :D

o yüzden bol bol alıştırma yapmak şart, önce kendine sağlam bi arkadaş bul :D ondan sonra birlikte çalışın vidyoları izleyin teknikleri uygulayın vs vs bu şekilde kendinizi geliştirin ondan sonra çıkın sokakta ona buna sataşın iyice tecrübe edinin :D

ondan sonra tamamdır kimse sizi dövemez :D

hem sen öğrenmiş olursun hem de arkadaşın, ikiniz de kârlı çıkarsınız :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek
    spyrex bunu yazdı:
    -----------------------------

yani hacım anlatmak derken...bence en iyisi bunun eğitimini almaktır.burada anlaratak bilmiyorum pek bi faydası olmaz.

yakın dövüşte tekvando ve kickbox bileşimi güzeldir.ve aikido.bu 3 ünü bildiginiz taktirde gerek savunma gerekse taarruzda sizin açınızdan çok iyi olur.çünkü tekvandoda ayakları kullanırsın.tekmeyi kodum mu bi daha kalkamaz karsındaki adam.ama iyi vuracaksın aikidoda ise elleri kullanırsın.birisi bıçak çektiği zaman veya silah dogrulttugu zaman ani bi zamanlama ve hamleyle karsındakini alt edebilirsin.kickbox da ise her ikisi de var.yani hem el hem de ayaklar kullanabilirsin.tavsiyemdir.her Türk genci kendini korumak ve kollamak adına bunlardan en az 2 sini ögrenmesi gerekir diye dusunuyorum.

Yani şöyle düünün.yolda arabayla gidiyorsunuz.ve iyi bir şoförsünüz.yani ustasınız.ama karsınızdan gelen oyle olmayabilir.gelir ve size girer.kaza yaparsınız.savunmanızı alırsanız kurtulma şansınız artar.boyle bişey.

her türk genci her 2sinide ögrenirse ? okul önlerinde kavgalarda hangi taraf dövecek ? 

kim kiem silah cekecek :D 2 side biliosa :D olmaz öle :D herkes öğrenmesin .D aaa :D  

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek
    tugra bunu yazdı:

4 yılımı verdiğim teknikleri sana bi cümle de anlatabilirmiyim ne kadar işine yarar tavsiye istiyorsan tabiki karate

reflex kazandırımı konusunda üstüne var diyen varsa buyursun 65 yaşına gelsen bile sayesinde dayak yemezsin.. savunma sporu değil sanatıdır..

3,5 yıldır boksla uğraştım ve il birinciliği madalyam var. Diğer konularda bişe diyemem ama refleks konusuna gelince en iyi refleks kazanabileceğin spor bence boks . Yakın dövüş içinde çok önemli rol oynar zaten

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek

http://akilli.tv/video/113713/tek-kisik-ordu.aspx

teknik öğreneceksen al sana yakın savunma (: bileğin kuvvetliyse boksdan iyi yakın savunma bilmem, kavga anında adrenalinin çoğalacağından ayaklarını pek kullanamazsın olurda vurursan bi tekme kendini de sakatlayabilirsin, kavga sırasında ayaklar daha çok koşmaya yarar...bunun için boks derim ben...püf noktası ise; ilk vuran kazanır :)

ben hayatımda hiç kavga etmedim ona göre

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Problemli
    kuvvet
    kuvvet's avatar
    Erkek

0İimdi kurslardan öğrendiklerimi anlatayım 1 nici tekvandoda sakın ha sakın tekmeni insan harici kimsede denemebenimgibi ayak kopması sakatlanma olabilir

şimdi ilk başta yere düşüşlere çalışyerde taklaatmaya çalış 2gün uğraş ama ilk koşar ısın sora işte en dandiğinden etrafından dönmeyi öğren sora tek ayağın yerde dönmeye çalış anlatabildimmi acaba sora tekme zıplıyarak zıplıya bildiğin kadar yükseğe tekme atmayı dene ve dizini yere vur dizleriin üzerine düş örnek bi halı demiyelimde yastıkgibi hafif bişiye  sora  tekmeyi dönerek atmayı dene  hız 2 katı olucak ve çok güçlü vuruşlar yapabilirsin ölümcül teknik ise hapkido saolsun bu hareketi yapabliyorumm ama çok riskli ölme ihtimali var ayaklarının tekini boynuna sarcan adamın öbürkünüde hızlıca yere kendini çekicen adman kafa direk yerde oluyo işte bu hareketi hırsızlarda öldürmek iiçin deniyebilirisin tabi burda amatorce oldu kursları tercih et çünkü youtubede izlediğni videlardak ihareketleri deniyene kadar ölebilirisn her türlü dövüş savunka sporunda ilk başta kendini yeniceksinki karşıdakin yenebilesin örnek iradeli olmalsıın ve sabırlı

Bozamaz Aramızı Yarasa
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    1011010 bunu yazdı:

3,5 yıldır boksla uğraştım ve il birinciliği madalyam var. Diğer konularda bişe diyemem ama refleks konusuna gelince en iyi refleks kazanabileceğin spor bence boks . Yakın dövüş içinde çok önemli rol oynar zaten

kısmen haklısın hocam. spor ile kısa sureli ugrasıcaksan, devamını getirmeyeceksen 1-2 sene gibi bir sure calısıp sonra bırakıcaksan her konuda bokstan iyisi yoktur. ama bu isi profesyonel olarak yapıcaksan, bırakmayacaksan sporu, ozaman uzakdogu sporları gercekten cok yararlı ve cok daha etkili. bir sure sonra is bedensel gelisimden ruhsal gelisimle devam eder ve birkac yıl sonra cok farklı bir insan olarak hayata yeniden baslamıs gibi olursun. boks yakın dovuste daha avantajlı gibi gorunsede cogu zaman oyle degildir. boksu avantaj haline getirebilmen icin maruz kaldıgın saldırının on cepheden gelmesi ve senin bilincli olarak bu saldırıyı karsılayabiliyor olman gerekir. yolda yururken bir anda ne oldugunu anlamadan 3-5 kisi arkadan ustune cullanırsa bitersin. bunlar benim basıma bizzat geldi, eger uzakdogu savas sanatları (savunma sanatı olarak degil, savas sanatı olarak telaffuz edilmesi gerekir.) ile degilde boks ile ugrasıyor olsaydım bircok kez komaya girmis olurdum buyuk ihtimalle. cunku yapacak birsey olmazdı. su yakın zamanda basıma gelen bir olay, kendi halimde yolda yuruyorum bir anda yarmanın biri arkadan var gucuyle itiyor ve anında baska birisi arkadan sana sarılıyor sonra arkadan gelen digerleri vurmaya baslıyor. boks yapıyor olsaydım komaya girerdim orada. tas catlasa 15-20 saniye icinde arkadan bana sarılmıs olanla arkadan bana vurmaya calısan 3 kisiyi yere caldım sonra tabana kuvvet, olumsuz degiliz sonucta sporcuyuz altı ustu.  kendinden yola cıkarak dusunebilirsin en basiti, arkadan sana sarılmıs mengene gibi sıkan bi yarma var bide yetmezmis gibi arkadan kafana saydırmaya calısan 3-4 adam. ne yapabilirsinki sonucta arkan donuk ve seni tutuyor yarmanın biri. savas sanatlarının farkı burada devreye giriyor iste, tek bi vucud hareketiyle sana sarılmıs olanı cussesi ve gucu farketmeksizin 2 metre onune fırlatabiliyorsun. ama burada boksunda faydasını gordum. hayatımda ilk defa arkam donuk ve birisi beni tutarken eskiz yaptım. adamlar sogancıgıma sogancıgıma vurmaya calısıyor refleks olarak tepki veriyorsun tabi, eskiz yapıyorsun. 1-2 tanesi gelmistir kafama digerleri ıska gecti bu sayede. burada ruhsal gelisimin adrenalini kontrol etmenide saglıyor ki bu sana cok onemli derecede avantaj saglıyor. 20 saniye icinde aklından gecen kombinasyonlarla 4 saatlik film yaparsın. Ben yakın dovus olarak aikido biliyorum. Hapkido sanatı ile ugrasıyorum, hapkidonun yakın dovus teknikleri aikido teknikleridir. buradada beni hastanelik olmaktan kurtardı. yada ne bilim bi tekmeyle cok buyuyecek olayları bitirmemi sagladı vs vs. yani sozun ozu tabiki her sporun faydası var ama hayatta basına gelebileceklerin bir sınırı yok. boks bu konuda yeterli bir spor degil.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    vukuat bunu yazdı:

yakın dövüş dedinmi kungfu aklıma gelir buda ögretici bir video :D

http://www.youtube.com/watch?v=1vF4ystKGgc

kungfu yakın dövüş değildir... 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı:
    vukuat bunu yazdı:

yakın dövüş dedinmi kungfu aklıma gelir buda ögretici bir video :D

http://www.youtube.com/watch?v=1vF4ystKGgc

kungfu yakın dövüş değildir...