folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Yapay Zeka Gerçekten Var Mı?



Yapay Zeka Gerçekten Var Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    Skynet tarzı birden çok yapay zeka var ve bunlar çalışıyor. İnsanoğlu programlanabilir bir canlı olsa da varlığı gerekli işlem hacmine ve uygun koşullara ulaşıldığında gerekli değil yani insan olmadan da bilinçli canlılık sürer bunun organik olması şart değil. Makinelerin insanları yokedeceği fikri tümüyle saçmalık aksine makineler insan ömrünü uzatacak; mideye yerleştirilen basit bir cihaz doydum sinyali atarak obeziteyi bitirebilir, henüz organ geliştirme aşamasına gelinemedi fakat oralara da gelinecek beyni dışında belki beyni de dahil tüm vücudu yenilenmiş inorganik canlılara artık ne kadar insan diyebileceksiniz beyinden tam robotik vücuda kopyalama yapıldığında robotun taşıdığı datanın tümü eski vücuttan alınan bilincin anıların yeteneklerin tamamı olacak, bu yeni canlıya insan değildir diyebilecekmiyiz. Einstein kapasitesinde bir beynin datasını süper bilgisayar hızında işlem yapabilen robot vücutlu bir bilgisayara yükleyelim bu sonsuza kadar yaşayacak varlık fayda mı getirir zarar mı? Organik yaşamın bir seviyeden sonra bitmesi gerekiyor 70 80 90 yıllar uzayı zamanı mekanı anlamak çözmek gözlemlemek için yeterli değil. Mevcut bedenlerle uzayda kolonileşmek ortak bir akıl süzgeci kurmakta mümkün değil. İnsan sınırlı ve basit bir canlı, gelişimden korkmak budalaca. Korkacaksa dış uzaydan gelecek istila tehlikesinden ve yellow stone gibi dev yanardağların patlamasından korkulmalı, makinelerin yükselişinden değil.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2007
    Erkek

    Beni biri yarattıysa benim zekam da yapay zeka mı oluyor ? 


    Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Temmuz/2005
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

    Beni biri yarattıysa benim zekam da yapay zeka mı oluyor ? 

    https://www.youtube.com/watch?v=tlTKTTt47WE

     


    since 2005 // tbt
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2003
    Erkek

    Nasıl ki bir madeni para atıldığı zaman yazı ve tura gelme olasılığı kadar olasılık varsa, yapay zeka kombinasyonları da bu şekilde sonsuza kadar uzar gider. Eğer insan kadar zeki bir yapay zeka hatta insandan üstün yapılabilseydi ona ışık hızının sınırlarını aştırıp ışınlanmayı buldurtabilirdik. Bu kadar ütopik yazmamın sebebi birkaç satır kod parçacığı ile insanın eşit düzeyde düşünülüyor olması. O halde sınırları biraz daha zorlayalım bu yapay zeka insanın düşünemeyeceği birşey düşünsün mümkün mü? Bence hayır çünkü insanın düşünemeyeceği birşeyi herşeyi insanlardan öğrenen bir yapay zekaya düşündürtemezsin. 


    Syntax error..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fly_on_the_shit
    fly_on_the_shit's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2007
    Erkek

    @C10H15N :  benim bildiğim kadar milyonlarca satır if else kodlarıyla yapay zeka yapılabilir. onun adıda yapay zeka olmaz

    olur, machine learning olmaz ama.

    @watervay : bu yapay zeka insanın düşünemeyeceği birşey düşünsün mümkün mü? Bence hayır çünkü insanın düşünemeyeceği birşeyi herşeyi insanlardan öğrenen bir yapay zekaya düşündürtemezsin.

    sacma, bu mantikla her seyi hocasindan ogrenen ogrenci de yeni bir sey bulamaz. makina herseyi insandan ogrenmek zorunda da degil, doga ile etkilesim kurup ogrenebilir, ogreniyor da.

    @coder2: Beni biri yarattıysa benim zekam da yapay zeka mı oluyor ? 

    evet
     
    @RETRET: Makinelerin insanları yokedeceği fikri tümüyle saçmalık
     
    AI'i ben bulursam ilk isim silah haline getirip insanligi yok etmek olucak. @j4x da aynisini yapicak. Best korea lideri kimyon kardesim de silah haline getirir bulursa ona kefilim.
     
    @end
     
    bilinc zeka icin gerekli bir kavram degil. zaten bilincin tanimi da yapilmis degil.
     
    @manyaki: Estetik ve sanatı nasıl yorumluyor insanoğlu sence?
     
    pattern recognition. pattern gorursek begeniyoruz aksi halde gurultu gibi geliyor. sanatin bir alaninda egitimli insan duz insandan cok daha fazla pattern taniyacagi icin o sanattan daha fazla zevk alir.
     
    @manyaki: Konuşma dillerini nasıl ortaya çıkartıyor?
     
    Iletisim insana ozgu degil, sosyal yapi ve dusunce komplekslestikce aktarma islemi de komplekslesiyor. bkz: selection pressure.
     
    @manyaki: Ya da Van Gogh gibi bir tablo yaptırabilir misin? Ya da Bethoveen gibi bir eser çıkartırabilir misin?
     
    cikarttirabilirsin. deep learning ve GAN ile klasik muzik ureten besteci yazilimlar var, uzmanlar bile bach dan ayirt edemiyor. bu homo deus kitabinda anlatiyordu simdi arayamam orayi ama su ornegi verebilirim. 
     
    @manyaki: AI kendi haline bıraktığımızda, gidip bunları yapar mı? Biz neden yapıyoruz, sadece içmeye ve yemeye programlıysak?
     
    AI'a hangi icguduleri verirsen (merak vb.) ona gore yasar. Insan sadece yeme icme ve uremeye programli degil, toplum tarafindan kabul gorme, sosyal statu vb. bir suru karmasik icgudulerimiz var, aksi olsaydi limbic system disinda beynimizin kalani cop olurdu.
     
    @manyaki: AI; Newton gibi yerçekimi yasasını bulabilir mi? Kafasına elma düşse, ordan bu çıkarımı yapabiliyor mu? Yapıyorsa, bu çıkarımın çok değerli olduğunu anlayabiliyor mu? 
     
    Yapabilir, merak ve kesfetme arzusu insan icin onemli bir icgudu, benzeri bir seyi AI'a tanimlayabiliriz, yeni bir sey kesfedince biz nasil dopamin salgiliyorsak, AI'a da reward veriyoruz, zaten bu reward fonksiyonu sekillendiriyor AI'i. Ayrica insandaki merak kesfetme icgudusu izole bir sey degil, mesela dunyada kalan son insan olsa kimse bilim sanat yapmakla ugrasmaz, sosyal icguduler her asamada cok guclu.
     
    @aksata: bir yapa zekanın duyguları olabilir mi. olmazsa insan gibi olabilir mi.
     
    duygular evrimsel surecte gelismis mental kisayollardir. duygulari bir programa eklemek zekayi eklemekten sonsuz kat daha kolay.
     
    @Kaan: Ayırt etmek basit, sistem öğrenebiliyorsa zekası vardır. İnsan yapısı ise de yapaydır.
     
    expert system AI'dir ama machine learnign degildir, yani ogrenmek zorunlu degil. su anda machine learning cok revacta ama symbolic AI hala AI olarak geciyor ve belli basarilar elde etmis durumda.
     
    @torpedo_XL: Yok hocam yalan hepsi, dıj güçlerin oyunu.
     
    buyuk resmi gormussun.

    Copyright (c) 2012
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı

    Yapay zeka yok  kodlar yalan. 

    Hahaha, ince görmüşsün hocam :)

    Neyse ki bu konu daha klasikleşmedi, bu konular Türk halkının ilgisini çekmiyor henüz. İyi mi kötü mü bilemedim şimdi :S


    Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

    @Skynet tarzı birden çok yapay zeka var, ve bunlar çalışıyor.

    İnsanoğlu programlanabilir bir canlı olsa da ,varlığı gerekli işlem hacmine ve uygun koşullara ulaşıldığında gerekli değil, yani insan olmadan da bilinçli canlılık sürer, bunun Organik olması şart değil.

    Makinelerin insanları yokedeceği fikri tümüyle saçmalık, aksine makineler insan ömrünü uzatacak; mideye yerleştirilen basit bir cihaz doydum sinyali atarak obeziteyi bitirebilir. henüz organ geliştirme aşamasına gelinemedi, fakat oralara da gelinecek.

    beyni dışında, belki beyni de dahil, tüm vücudu yenilenmiş İnorganik Canlılara, artık ne kadar insan diyebileceksiniz.

    beyinden tam robotik vücuda kopyalama yapıldığında, robotun taşıdığı datanın tümü, eski vücuttan alınan bilincin-anıların-yeteneklerin tamamı olacak, bu yeni canlıya insan değildir, diyebilecekmiyiz.

    Einstein kapasitesinde bir beynin datasını, süper bilgisayar hızında işlem yapabilen, robot vücutlu bir bilgisayara yükleyelim; bu sonsuza kadar yaşayacak varlık, fayda mı getirir zarar mı?

    Organik yaşamın, bir seviyeden sonra bitmesi gerekiyor. 70 80 90 yıllık süreler uzayı-zamanı-mekanı anlamak,çözmek,gözlemlemek için yeterli değil.

    Mevcut bedenlerle uzayda kolonileşmek,ortak bir akıl süzgeci kurmak da mümkün değil.

    İnsan, sınırlı ve basit bir canlı, gelişimden korkmak budalaca. Korkacaksa, dış uzaydan gelecek istila tehlikesinden ve yellow stone gibi dev yanardağların patlamasından korkulmalı, makinelerin yükselişinden değil.

    Vash. ^^,

     

    AnaMuhalefet bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

    Yapay zeka yok,  kodlar yalan. 

    Hahaha, ince görmüşsün hocam :)

    Neyse ki bu konu daha klasikleşmedi, bu konular Türk halkının ilgisini çekmiyor henüz. İyi mi kötü mü bilemedim şimdi :S

    @AnaMuhalefet , @KaptaN hangi filmi,diziyi,kişiyi,sözü,neyi,gerçekliği yada -üstünü imâ etti anlamadım.  Ama İlginç ^^

     

    fly_on_the_shit bunu yazdı

    @C10H15N :  benim bildiğim kadarı, milyonlarca satır if else kodlarıyla yapay zeka yapılabilir. onun adı da yapay zeka olmaz

    olur, machine learning olmaz ama.

    @watervay : bu yapay zeka insanın düşünemeyeceği birşey düşünsün, mümkün mü? Bence hayır, çünkü insanın düşünemeyeceği birşeyi, herşeyi insanlardan öğrenen bir yapay zekaya, düşündürtemezsin.

    sacma, bu mantikla her seyi hocasindan ogrenen ogrenci de, yeni bir sey bulamaz. makina, herseyi insandan ogrenmek zorunda da degil, doga ile etkilesim kurup ogrenebilir, ogreniyor da.

    @coder2: Beni biri yarattıysa benim zekam da, yapay zeka mı oluyor ? 

    evet
     
    @RETRET: Makinelerin insanları yokedeceği fikri tümüyle saçmalık
     
    AI'i ben bulursam ilk isim silah haline getirip insanligi yok etmek olucak. @j4x da aynisini yapicak. Best korea lideri kimyon kardesim de silah haline getirir bulursa ona kefilim.
     
    @end
     
    bilinc zeka icin gerekli bir kavram degil. zaten bilincin tanimi da yapilmis degil.
     
    @manyaki: Estetik ve sanatı nasıl yorumluyor insanoğlu sence?
     
    pattern recognition. pattern gorursek begeniyoruz aksi halde gurultu gibi geliyor. sanatin bir alaninda egitimli insan duz insandan cok daha fazla pattern taniyacagi icin o sanattan daha fazla zevk alir.
     
    @manyaki: Konuşma dillerini nasıl ortaya çıkartıyor?
     
    Iletisim insana ozgu degil, sosyal yapi ve dusunce komplekslestikce aktarma islemi de komplekslesiyor. bkz: selection pressure.
     
    @manyaki: Ya da Van Gogh gibi bir tablo yaptırabilir misin? Ya da Bethoveen gibi bir eser çıkartırabilir misin?
     
    cikarttirabilirsin. deep learning ve GAN ile klasik muzik ureten besteci yazilimlar var, uzmanlar bile bach dan ayirt edemiyor. bu homo deus kitabinda anlatiyordu simdi arayamam orayi ama su ornegi verebilirim. 
     
    @manyaki: AI kendi haline bıraktığımızda, gidip bunları yapar mı? Biz neden yapıyoruz, sadece içmeye ve yemeye programlıysak?
     
    AI'a hangi icguduleri verirsen (merak vb.) ona gore yasar. Insan sadece yeme icme ve uremeye programli degil, toplum tarafindan kabul gorme, sosyal statu vb. bir suru karmasik icgudulerimiz var, aksi olsaydi limbic system disinda beynimizin kalani cop olurdu.
     
    @manyaki: AI; Newton gibi yerçekimi yasasını bulabilir mi? Kafasına elma düşse, ordan bu çıkarımı yapabiliyor mu? Yapıyorsa, bu çıkarımın çok değerli olduğunu anlayabiliyor mu? 
     
    Yapabilir, merak ve kesfetme arzusu insan icin onemli bir icgudu, benzeri bir seyi AI'a tanimlayabiliriz, yeni bir sey kesfedince biz nasil dopamin salgiliyorsak, AI'a da reward veriyoruz, zaten bu reward fonksiyonu sekillendiriyor AI'i. Ayrica insandaki merak kesfetme icgudusu izole bir sey degil, mesela dunyada kalan son insan olsa kimse bilim sanat yapmakla ugrasmaz, sosyal icguduler her asamada cok guclu.
     
    @aksata: bir yapa zekanın duyguları olabilir mi. olmazsa insan gibi olabilir mi.
     
    duygular evrimsel surecte gelismis mental kisayollardir. duygulari bir programa eklemek zekayi eklemekten sonsuz kat daha kolay.
     
    @Kaan: Ayırt etmek basit, sistem öğrenebiliyorsa zekası vardır. İnsan yapısı ise de yapaydır.
     
    expert system AI'dir ama machine learnign degildir, yani ogrenmek zorunlu degil. su anda machine learning cok revacta ama symbolic AI hala AI olarak geciyor ve belli basarilar elde etmis durumda.
     
    @torpedo_XL: Yok hocam yalan hepsi, dıj güçlerin oyunu.
     
    buyuk resmi gormussun.

    İlk bold cümle bana çok şey anımsattı. Şu an Ruhum acaip şekilde ,dalgalandı. @Wert.

     

    " /Dalgalandım da duruldum. /Koştum ardından, yoruldum. / binlerce kez ... Aaaah AaaaAaah ./ ... vuruldum, ... vuruldum. /" ^^D`

    Peki @NikoTeen,  cprs-cas9(?) bunun için bir araç olabilir mi, ha, ne dersin?

     

    HyberNating.  ̄  ̄o )

    RitmFarbRacourci tarafından 13/Nis/19 03:07 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    2005 den beri söylüyorum bunu üstelik programlama dili bilmememe rağmen söyleyebiliyorum çünkü bu bir felsefe konusudur. 

    ARKADAŞLAR ! DÜŞÜNCENİN NASIL OLUŞTUĞUNU ÖĞRENEMEDİĞİMİZ SÜRECE GERÇEK ANLAMDA BİR YAPAY ZEKA YAPMAMIZIN İMKANI YOK !


    Troubles'll come & they'll pass
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Sosyal bilim felsefesi bilmeyen insan ne kadar iyi bir mühendis, yazılımcı olursa olsun yapay zekânın hareket ettiği insan ve bilinç mevzularında sıçıyor. Konuda çok güzel örnekleri var.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Homo

    Arkadaşlar yapay zeka kendi öğrense bile sadece kalıp bilgilerini kullanarak kararlar alacak 6.hisini içgüdüsünü kullanamaz. Bence asla insan gibi karar alamaz. Bu sadece silikon bazlı veya karbon bazlı beynin ayrımı değil arada daha ne olduğunu bilmediğimiz farklar var. 

Toplam Hit: 5858 Toplam Mesaj: 48
yapay zeka