Yavru Golden Arıyorum
-
bokkafa bunu yazdı:
-----------------------------
kopegim demedimki reyis ilgi istiyorum lan :( alsa beni beslese buyutse okula mokula yazdirsa fenami olur?
reyis deme siteden atarlar seni yasak böyle konuşmak hımm.tamam dostum ben duygusuzun tekiyim anlamam böyle işlerden.seni acıyacak birini bul :D
hayde kal sağlıcakla -
up :W
-
Amd-x benden sana söylemesi ne olursa olsun gıdıpde 100 150 lıra mama parasından fazla para verme :) ortalık golden kaynıyor. Gıder bakarsın kırma kopegıde anlamıcak degılsın ya:) zaten secerelı yada kımlıklı olmayan kopeklere bulasmassın alacagın hayvanın anne babasını gormeden alırsan zaten bı anlamı kalmaz o hayvanı almanın :)
Umarıım bulursun
-
hocam mugi ye pm at. geçen biri telefonunu bırakmıştı ona. ücretsiz vericekmiş köpeği. zor durumda falanlarmış. mugi dönüş yapmazsa bana dön ulaştırırım elamana.
-
emreslmn bunu yazdı:
Amd-x benden sana söylemesi ne olursa olsun gıdıpde 100 150 lıra mama parasından fazla para verme :) ortalık golden kaynıyor. Gıder bakarsın kırma kopegıde anlamıcak degılsın ya:) zaten secerelı yada kımlıklı olmayan kopeklere bulasmassın alacagın hayvanın anne babasını gormeden alırsan zaten bı anlamı kalmaz o hayvanı almanın :)
Umarıım bulursun
-----------------------------Anne ve Baba köpeğin düzgün, yavruların saf ve sağlıklı olduğu durum da yavrulara yapılan harcama, bakım ciddi para ve zamana mal olur. Babayı bu listenin içinde saymasak da annenin hamilelik öncesi, hamilelik, doğum ve doğum sonrası masrafları bayağı bir yekün tutar. Yavruların sağlıklı olması ve gerçek anlamda sosyalleşmesi için 45-60 günden önce anneden ayrılmaması gerekir ve bu süre içinde yavrulara da hayli masraf gerekir.
Yavru köpeğin saf mı kırma mı olduğunu anlamak bu işin profesyonelleri için bile belli bir süreden önce mümkün olmayabilir.
Dolayısıyla "
100 150 lıra mama parasından fazla para verme
" yi şöyle düzeltelim : Bu işin ticaretini yapanlardan uzak dur; ama bakımlı ve genetik özellikleri tam bir köpek yavrusu sahibi olmak 100 TL den fazlasına malolur.
Kaldı ki köpeği sahiplendikten sonra aşısından mamasına doğru şekilde yapman gereken masraflar ilk bir yıl için iyimser bir tahminle 2500 - 3000 TL tutar. Hele bir de sağlıksız bir yavru sahiplendiysen ve bakımını tam yapamazsan bu miktar gerçekten daha da artar.
Köpek sahiplenmek ciddi ve üzerinde eni konu düşünüldükten sonra verilmesi gereken bir karardır; bir köpeğin 10 - 15 yıl ortalama ömrü olduğunu ve bakımın tüm bu süre içinde geçerli olması gerektiğini de hatırlatırım.
Umarım senin ve yavrunun selameti için 100 TL ye "yavru Golden Retriver" bulamazsın.
Kolay gelsin.
-
@KaptanMagaraAdami
Benım orda demek ıstedıgımde zaten kopek ısını tıcaret ıcın yapanlardan uzak durmasıydı :) Gayet acıklayıcı sekılde yazmıssın herkes ıcın bılgı oldu :)
Elbette bır kopegın bakım ıcın yapılan masraflarının en az verdıgın tutar kadar tutacagı asıkar. Anne Baba-Satıcı-Yavrunun saglıgı. Bu 3 etkenı goz onunde bulundurarak kopegın safkan olup olmadıgı anlasılabılır. Bır kac kusak oteden kırıklıgı varsada (anne babada bellı olmayacak kadar) Kopegın karakterıne pek etkı edecegını sanmıyorum kı zaten bunu bılımsel olmadan anlamakda mumkun olmaz.
Satın alacagın yada sahıplendırecek kısıyı cok dıkkatlı secmelısın.
-
lepusmorris bunu yazdı:
hocam mugi ye pm at. geçen biri telefonunu bırakmıştı ona. ücretsiz vericekmiş köpeği. zor durumda falanlarmış. mugi dönüş yapmazsa bana dön ulaştırırım elamana.
-----------------------------valla hocam mesaj attım bakalım olmadı numarasını bi alalım araştıralım :)
-
saf istiyorsan o fiyata bulamassın pet shop ta bile 300 dolar .d
-
Geçenlerde sordum 3-4 aylık vardı adam bana 300 fiyat çekti. Nasıl iyi kazık fırlatmış mı yoksa almalı mıyım?
-
barınakları , Facebooktan hayvan hakları sayfalarını ve petarkadas.com burayı takip et. ücretsiz sahiplendirme yapıyorlar. Paran yoksa köpek bakmaya uğraşma sakın ama . Aşı parası , Hastalandığında doktor ücreti , mama parası sandığından çok fazla olucak ..