folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yazılım Mühendisliğimi Bilgisayar Mühendisliğimi ??

Yazılım Mühendisliğimi Bilgisayar Mühendisliğimi ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Merhaba.

12.Sınıf bitti ve LYS sonucum geldi.

Sonucuma göre MF-4 264 puan ve Sıralama 167bin.

Şimdi Anadolu Teknik Lisesi Bitirdim.Bilgisayar Bölümünü işte

Yazılım Üzerine okumakmı yoksa Bilgisayar üzerine okumakmı daha iyidir ?

Oturup Bütün gün boyunca kod yazarım ve hoşumada gidiyor.

Soruyorum Etrafa Yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisi aynı şeyi yapıyor diyolar.Ama bir fark Olmalı.

Sizce hangisini seçmeliyim ??

Teknik Bakım vs işlerden pek anlamıyorum.Kod yazıyoru sadece :)

BALIK.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Taze mezun bir bilgisayar mühendisi olarak çok net şekilde sana tavsiyem şudur dostum. İlerdeki hayatın için yurt dışı düşünüyorsan kesinlikle yazılım mühendisliği, Türkiye'de kalmayı düşünüyorsan kesinlikle bilgisayar mühendisliği.

since 2005 // tbt
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

derslere bakınca çok fark yok, yazılım mühendisliğinde seni yazılımcı olarak yetiştirmeye odaklayacaklar. o yüzden müşteri analizi v.s. var ama bilgisayar mühendisliği biraz daha geniş, elektronik ile de uğraşabilirsin, networkçü de, sistemci de.. 

bana kalırsa bilgisayar mühendisliği okuman daha mantıklı. ayrıca kendine güveniyorsan çap ya da yandal ile farklı bölümler oku.. okulun kurallarına göre değişebilir ama elektronik mühendisliğinde çap yapabilirsen senin için avantajı büyük olur. yani hem elektronik hem bilgisayar mühendisi olabilirsin.. tabii kolay iş değil.

manyaki nin dediklerine pek katılmıyorum y.dışı için öyle bir şey yok. zaten avrupada ve belki başka ülkelerde bilgisayar mühendisliği diye bölüm yok, bilgisayar bilimi (computer science) var, ben de bu bölümde yüksek lisans yapıyorum şuan.. yani y.dışında okumak istiyorsan y.lisansını falan o yüzden fark etmeyecektir.

iş konusunda ise maalesef avrupada çalışmak öyle kolay değil.. ab harici bir ülkeden eleman almaları artık kanunları değiştirdikleri için bazı ülkelerde imkansız oldu. tabii çözüm yolları da var ama kolay iş değil artık..göçmenlerdeki artış patladı..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

derslere bakınca çok fark yok, yazılım mühendisliğinde seni yazılımcı olarak yetiştirmeye odaklayacaklar. o yüzden müşteri analizi v.s. var ama bilgisayar mühendisliği biraz daha geniş, elektronik ile de uğraşabilirsin, networkçü de, sistemci de.. 

bana kalırsa bilgisayar mühendisliği okuman daha mantıklı. ayrıca kendine güveniyorsan çap ya da yandal ile farklı bölümler oku.. okulun kurallarına göre değişebilir ama elektronik mühendisliğinde çap yapabilirsen senin için avantajı büyük olur. yani hem elektronik hem bilgisayar mühendisi olabilirsin.. tabii kolay iş değil.

manyaki nin dediklerine pek katılmıyorum y.dışı için öyle bir şey yok. zaten avrupada ve belki başka ülkelerde bilgisayar mühendisliği diye bölüm yok, bilgisayar bilimi (computer science) var, ben de bu bölümde yüksek lisans yapıyorum şuan.. yani y.dışında okumak istiyorsan y.lisansını falan o yüzden fark etmeyecektir.

iş konusunda ise maalesef avrupada çalışmak öyle kolay değil.. ab harici bir ülkeden eleman almaları artık kanunları değiştirdikleri için bazı ülkelerde imkansız oldu. tabii çözüm yolları da var ama kolay iş değil artık..göçmenlerdeki artış patladı..

Hocam; Finlandiya'da internetten seçeceğin herhangi iki firmaya iki farklı mail'den başvuru yap. 1. mailden bilgisayar mühendisi olduğunu, 2. mailden yazılım mühendisi olduğunu belirt. Gelecek cevaplara göre belki fikrin değişir :) Belki de dediğin gibi ben yanlış biliyorum ama avrupaya gitmeyi isteyen biri olarak yazılım müh. okumadığıma çok pişmanım. Orada yazılım mühendisliğine verilen değer bilgisayar mühendisliğine verilen değerden çok daha fazla (kendi gözlemimdir)

since 2005 // tbt
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bazı üniler 2 bölümü birleştirdi bilgisayar ve yazılım müh. diye geçiyor  (şuan okuduğum bölüm), bakalım iyi mi oalcak kötü mü

BlackApple tarafından 28/Haz/14 14:31 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

ikisi arasında çok fark yok hocam..

şöyle ki , programlamaya giriş dersleri programlama dersleri vs zaten ortak dersler.
    ikisini şöyle ayırt edebilirsin , programlama, algoritma, network, os gibi dersleri iki bölümde mecbur alıyo,
    bilgisayar müh teki mikro işlemciler gibi dersler yazılım müh öğrencilerine seçmeli oluyo
    yazılım müh teki analiz, proje yönetimi vs gibi derslerde bilgisayar müh öğrencilerine seçmeli oluyo.

bu farklı dersler neler dersen ;
    yazılım mühendisliğinde 3-5 tane fazladan yazılım dersi var ama bunlar programlama dersi değil , yazılım süreçleri, proje yönetimi vs olarak daha yönetimsel/sözel dersler var.. analiz nası yapılır gereksinim nasıl belirlenir gibi şeyler olarak düşün..  bilgisayar mühendisliğinde 1 ders olur genelde buna dair, sözel bi ders olur tüm bu konular o tek derste halledilir.. o dersin kitabında ki chapter larının ayrı dersler olarak yazılım müh te verildiğini düşün işte :)

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    x bunu yazdı

bazı üniler 2 bölümü birleştirdi bilgisayar ve yazılım müh. diye geçiyor  (şuan okuduğum bölüm), bakalım iyi mi oalcak kötü mü

ne kadar mantıklı tartışılır :) zaten başta ayırma sebepleri daha spesifikleştirmekti donanım-yazılım alanları olarak, tabi bunu ne kadar becerdikleri de tartışılır :) sonrada geri mi birleştirdiler? tükürdüğünü yalamak olmuş bi nevi :) :) türkiye'de hangisinden mezun olduğun sahada çok çok farketmez sanmıyorum :) bazı firmalar oluyo inatla yazılım mühendisi mezunu istiyolar, çok fark olduğunu düşünerekten :) bazı firmalarında zaten yazılım mühendisliği diye bi bölümden haberi bile yok :) :)

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@manyaki, hocam ben 3 tane yabancı okula gittim avrupada ve gittiğim tüm okullarda computer science diye geçiyor. yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği diye bölüm adı hiç duymadım açıkçası ki diğer üniversitelere de bakıyorum..

finlandiya, norveç, isveç gibi kuzey ülkelerde kalifiye eleman bulmak zor, o yüzden oralar kolaylık sağlıyor olabilir. Ama genel olarak avrupada beyaz -mavi yakalı olarak çalışabilmek için seni alacak firmanın, bu işi bu ülkede ve avrupada yapacak adam yok, o yüzden dışardan adam getirtiyorum lafını ispatlaması gerek. beyaz-mavi yaka olarak çalışacağın için maaşın, ortalama maaştan 1.5 kat fazla olmalı ve firma senin için daha fazla vergi vermek zorunda ayrıca diplomanın tanınmış olması gerek.

bazı ülkelerde farklı prosedürler uygulanabilir.. merak edenler için en kolay bir kaç yolu yazayım kısaca

1-evlilik (sahte evlilkleri ifşa edebiliyorlar artık)

2- eğitim amaçla gidip orada çalışmak (benim yaptığım böyle)

3- gideceğiniz ülkenin türkiyedeki şubesinde işe girip sonra o ülkeye transfer olmak.

4- yüksek miktarda paranız varsa orada iş kuracağınızı teyit ederek gitmek

bunun dışında legal bir yol yok bahsettiğim ülkeler için..

son olarak bir madde daha eklersem

5- firma o işi yapacak kalifiyede eleman olarak sizi yabancılar polisine ispatlayabilirse gidebilirsiniz. almanya da bir firma işin kurdu olmuş, arkadaşım makine mühendisi, onu o şekilde getirtip bir firmaya soktular..  vize süreci 5 ay sürecek demişler ama 9 günde almış oturumunu. artık daha önce y.dışında yaşadığı için mi böyle yaptılar yoksa başka şeyler mi bilmiyorum..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Hmm Yorumlarınız içi nteşekkürler.Ama ya ben anlamadım yada ben anlamadım :) :)

Yurtdışına ailemin yollayacağını zannetmiyorum.

ne ben onları neden onlar beni bırakamaz.

Ölümüne oturup kod yazarım. programlama ne olursa hepsini çok seviyorum. Entegre programlamadan robot programlamaya kadar hepsinin araştırmasını yaptım hoşumada gitti :)

Bu yüzden zaten bende tercihlerine Yazılım Mühendisliği koydum.

Normalde direkt olarak İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligine gidicektim.

Neyse Bana özet olarak hangisini seçmem gerektiğini yazarmısnız ??

BALIK.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

Yazılım Mühendisliği olarak ,meslek çıkışlı olduğunu varsayarak aklındaki tercihin Fırat Üniversitesi - Yazılım Mühendisliği ise sLeymN hocama danışabilirsin,ve Yazılım Mühendisliği - Bilgisayar Mühendisliği mi dersen tabi ki Yazılım Mühendisliği.

less than one, more than zero.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğinin yazılım mühendisliğinden eksiği yok fazlası var. o yüzden işe alımda bilgisayar mühendisi daha kolay iş bulur diye biliyorum.

black implies white, self implies other, life implies death.
Toplam Hit: 1580 Toplam Mesaj: 20