Yazilim Öğrencisine Notebook
-
Merhabalar bir arkadasım üniversite kazan mış, yazılım bölümü bir pc alayım ona dedim. Tahmini 5-7 K tl geçmeyecek şekilde bir notebook bakayım dedim.
fiyat performans olarak iyi bir makine, Ekrankartina ihtiyaç yok, 256-512 ssd, 12-16 gb ram, iyi bir işlemci kaliteli malzemeli bir notebook (2-3 yil kırmadan kullansın, menteşesi boyası kalkmasın 2 günde gibi) bakacak olsam öneriniz var mı dır?
Notebook için thinkpad seveneklerine bakacağım bir, sizin de öneriniz olursa sevinirim.
edit: ucuz etin yahnisi güzel değildir ama, ne kadar ucuz o kadar az kacar bana :)
rakkoc tarafından 31/Ağu/18 11:59 tarihinde düzenlenmiştir -
İdeapad 520 i7 bakabilirsin hocam 2 yıl önce de almıştık geçen hafta da aldık memnunuz. Thinkpad diye kendin yazmışsın lenovodan şaşma kasa çok sağlam :)
Hayırlı olsun
-
hocam ne kodlamak istediğine göre değişir bazı programlama dilleri var ufak editörler bile yeter şahsen ben ideapad 320 kullanıyorum memnunum fakat android studio işine girersem hafiften kasmalar oluyor ama python veya dotnet de sorun yok
-
Abi 5-7 bin ne :D ben ilk 2 sınıfta 600 liralık cihazla lablara gidiyordum sıkıntı olmuyordu. Okulda yapacağı en ağır şey ne olabilir ki programlamaya dair
-
ulan ne arkadaşlar var bee (=
-
en kötü bir 1050ti falan olsun, öğrenci adam arada sıkılırlarsa pubg falan oynar :D
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
-
whopper bunu yazdı
Abi 5-7 bin ne :D ben ilk 2 sınıfta 600 liralık cihazla lablara gidiyordum sıkıntı olmuyordu. Okulda yapacağı en ağır şey ne olabilir ki programlamaya dair
dolar kurundan haberin yok galiba reis :) 5binle ancak giriş seviyesinin az üstü alınıyor artık
-
Hocam bence thinkpad al geç , daş gibi makina 😁
-
Lenovo'ya iyi diyorlar.
Böyle arkadaşa can kurban :)