Yazilim Okuyanlar Bilgisi Olanlar İceri Pls
-
Oncelikle sa Hocalar Seneye Kazanirsam Izmirde Yazilim Bolumu Secmeyi Dusunuyorum Bu Bolumun Durumu Ne Is Imkani Falan Herseyi Dahil Her Yonuyle +ve - Lerini Soyler Misiniz Veya Yazilimdan Baska Neler Tavsiye Edersiniz
-
yazılım? yazılım mühendisliği mi yoksa meslek yüksek okulu bilgisayar programcılığı falan mı?
-
Yazılıma dair bir tutkun, bir heyecanın varsa oku. Yoksa okuma.
Çok para varmış hacı burayı okuyalım dersen, işe girdikten sonra bir kaç yıl sonra sıkılır bırakırsın. Bırakmasan da her gün küfredersin.
-
Lotus bunu yazdı
yazılım? yazılım mühendisliği mi yoksa meslek yüksek okulu bilgisayar programcılığı falan mı?
yazılım muhendisligi ve kendim istiyorum parasından değil ama sonucta hayatımı belirleyecek maddı boyunuda dusunmek lazım -
TheAvenqer bunu yazdıLotus bunu yazdı
yazılım muhendisligi ve kendim istiyorum parasından değil ama sonucta hayatımı belirleyecek maddı boyunuda dusunmek lazımKolay hiç birşey yok kardeşim maddiyatı önde tutman yararına zevk alarak çalışan çok az şanslı insan var
-
İlgin yoksa hiç bulaşma
İlgin varsa da ilgini başka alanlara kaydır. Bir ömür kod yazarak geçmez :( hele de ne istediğini bilmeyen kullanıcıya
-
yazılım - bilgisayar - elektrik/elektronik - mıs gibi bölümlerden mezun olup da sadece "kod yazacagım" gibi bir düsünceye kapılmaya gerek yok. ıt sektörü sadece kod yazan insanlardan olusmuyor. sandman konuyu okursa o da yazar :)
tabi senin ilgin o yöndedir o ayrı mesele. her sene binlerce mühendis mezun oluyor ve sadece yazılım veya bilgisayar mühendisligi bölümlerini düsünmeyin artık, basta da yazdıgım gibi elektrik / elektronik - mis ve hatta matematik / matematik mühendisligi okuyanları dahi bu alanlarda görebiliyorsunuz. haliyle sektöre bir yıgılma söz konusu.
e bu noktada adam gibi bir is bulabilmek icin okul dönemi boyunca ne yaptın, kendini nasıl ne kadar yetistirdin, katıldıgın yarısmalar, elde ettigin basarılar var mı gibi sorular ön plana cıkıyor. bir kesim de ya daha okul dönemindeyken pes ediyor ya da ilk buldugu isin kosullarını begenmediginden baska seylerle ugrasıyor falan filan.
özetle tamamen ilgi meselesi bu alan.
-
Takip
-
Andrei bunu yazdı
yazılım - bilgisayar - elektrik/elektronik - mıs gibi bölümlerden mezun olup da sadece "kod yazacagım" gibi bir düsünceye kapılmaya gerek yok. ıt sektörü sadece kod yazan insanlardan olusmuyor. sandman konuyu okursa o da yazar :)
tabi senin ilgin o yöndedir o ayrı mesele. her sene binlerce mühendis mezun oluyor ve sadece yazılım veya bilgisayar mühendisligi bölümlerini düsünmeyin artık, basta da yazdıgım gibi elektrik / elektronik - mis ve hatta matematik / matematik mühendisligi okuyanları dahi bu alanlarda görebiliyorsunuz. haliyle sektöre bir yıgılma söz konusu.
e bu noktada adam gibi bir is bulabilmek icin okul dönemi boyunca ne yaptın, kendini nasıl ne kadar yetistirdin, katıldıgın yarısmalar, elde ettigin basarılar var mı gibi sorular ön plana cıkıyor. bir kesim de ya daha okul dönemindeyken pes ediyor ya da ilk buldugu isin kosullarını begenmediginden baska seylerle ugrasıyor falan filan.
özetle tamamen ilgi meselesi bu alan.
bunu ben bundan 5-6 ay önce söylediğimde çok net hatırlıyorum tam tersini yazmıştın konumun altına.Şimdi fikrin değişmiş.
-
bi aralar herkes muhasebeci oluyordu simdi herkes bilgisayar'a dadandı. gidin la :(
-
gün geçtikçe zorlaşıyor her şey, bir sürü şey çıkıyor o yüzden erken başlamak iyi..
okuyan okumayan herkes bu işi yapmaya çalışıyor ondan sonra piyasada 20 liraya uygulama yapanlar doluyor.. ama ne kodunda ne uygulamasında ne testinde hiç bir şeyinde bi sağlamlık yok.. 20 yıl önceki çin malları gibi..
arkadaşlar demişler bu iş heves işi.. bence de öyle. zevk alarak kod yazmak farklı bir şey, yorulduğunu bilmezsin.. işte çalışırsın eve gelir evde çalışırsın (en azından ben öyleyim).. bugüne kadar belki yaşar kemal in yazdığı kitapların sayfası kadar kod yazmışımdır belki daha fazla :)
ama bu işi sevmeseydim yapmazdım böyle.. bir şeyler üretmek hoşuma gidiyor.
eğer 2 yıllık okuyakacaksan hiç başlama derim ama amacın 4 yıllığa tamamlamaksa yada 4 yıllık okuyacaksan olabilir. Bir sürü insan mezun oluyor ama çoğunun yazılımla bir alakası yok, olanların çoğu da iki satır kodu doğru dürüst yazamıyor. çok istisnalar iyi işler yapıyorlar ki onlar zaten başlar başlamaz kendilerini gösteriyorlar.. yani nasıl başlarsan öyle gidersin misali.
bu sektörde olan insanlar anlamam ama genelde hep çok zor olduğundan bahseder.. evet her mesleğin zoru var ama öyle anlatılıyor ki sanki sadece ermişler bu işi yapabilir gibi.. o konuda içini ferah tut.. eğer cidden bu işi severek yapabilrim diyorsan yaparsın.. ama konu açığın çok ve mezun olana kadar nice şeyler geliştirilmiş olacak, çağı yakalamak zor.. Bir de bunun yanında iyi derecede yabancı dil bilmen/öğrenmen gerekiyor. hatta ikinci dil..
iş imkanı kalitene göre belirlenir, hiç bir şey bilmeden işe girenler de oluyor çok bilip de girenler de oluyor :) ama maaşları farklıdır tabi.
bilişim alanı baya bir branşa bölünüyor.. sistemcisi var, networkçüsü var, db cisi var, yazılımcısı var, yazılımcılar da ayrılıyor baya.. öncelikle kendini tanı..neye yatkınsın neyden sıkılmadan çalışabilirsin gibi şeyleri sor kendine hatta dene.. yazılıma ilk başlarken acayip zorlanacaksın eğer hiç tecrüben yoksa.. öyle zamanlar gelecek ki haftalarca uğraşacaksın bir problemle..
yıllardır yazılımla uğraşırım ama bazen küçücük bir problem için 10 larca saat harcayabiliyorum.. O yüzden sabır da bu işin bir parçası ve iyi araştırmacı olman lazım.
kolay gelsin şimdiden