"Yeminli" Hacker

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kahkaha_100
    kahkaha_100's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2003
    Erkek

    İzmir'deki bir bilgisayar firması, açtığı ‘Hacker'lık - PC ve Ağ Güvenliği’ kursuyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören kursta, şifre kıran, sistem çökerten ve bilgi çalan hacker'lara karşı, sistem güvenliğini korumaya çalışıp önlem alan ‘yeminli hacker'lar yetiştiriliyor. Alsancak semtinde sekiz yıldır faaliyet gösteren Bilkur Bilgisayar Kursu, giderek daha büyük bir tehdit haline gelen hacker'lara karşı koyacak elemanlar yetiştirmek için ‘Hacker'lık - PC ve Ağ Güvenliği’ kursu açtı. 300 milyon lira karşılığında üç ay süren ve 72 saat eğitimin ..

    İzmir'deki bir bilgisayar firması, açtığı ‘Hacker'lık - PC ve Ağ Güvenliği’ kursuyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören kursta, şifre kıran, sistem çökerten ve bilgi çalan hacker'lara karşı, sistem güvenliğini korumaya çalışıp önlem alan ‘yeminli hacker'lar yetiştiriliyor. Alsancak semtinde sekiz yıldır faaliyet gösteren Bilkur Bilgisayar Kursu, giderek daha büyük bir tehdit haline gelen hacker'lara karşı koyacak elemanlar yetiştirmek için ‘Hacker'lık - PC ve Ağ Güvenliği’ kursu açtı. 300 milyon lira karşılığında üç ay süren ve 72 saat eğitimin verildiği kurslarda, sistemi çökerten hacker'lara karşı koyabilecek kursiyerlere, ‘Temel Network Bilgisi’, ‘Etik ve Kanunlar’, ‘Saldırı Hazırlıkları’, ‘Virus Programları’, ‘Şifre Kırma ve Tahminleme’, ‘Uygulama Zaafiyetleri’ ile ‘Güvenlik Tedbirleri’ konularında dersler veriliyor. 'HACKER GİBİ DÜŞÜNÜN' Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet ağının geliştiğini ancak kötü niyetli bazı kişilerin yasadışı yollardan bilgi edinip sistemleri çökertmesi ve buna karşı alınan önlemlerin zayıf olması nedeniyle böyle bir kurs açtıklarını belirten Bilkur Bilgisayar Kursu ortaklarından Elektronik Mühendisi Fahrettin Erdinç, sloganlarını “Hacker olmadan veya bir hacker gibi düşünmeden PC ve ağ sistemlerinizi savunamazsınız. Öncelikle düşmanlarınızı çok iyi tanımalı ve ona göre çözümler geliştirmelisiniz” diye açıkladı. ÖNCE SALDIRI SONRA SAVUNMA Eğitimlerin, merkezi ABD'de bulunan ve uluslararası bir kuruluş olan EC-Council müfredatında verildiğini belirten Erdinç, şöyle devam etti: “Hacker'lık internet ağının gelişmesiyle ortaya çıktı ve bir anda hız kazandı. Amerika'da da hacker'lık bir meslek haline geldi. Kötü niyetli hacker'lar, bilgisayarlardaki verileri koklayıp kullanılmayan sistemleri bulup bilgi çalıyor ve her türlü işleminizi kendi adına gerçekleştiriyor. Bu şekilde çalışan hacker'lar, internet ortamında bizim bilgisayarlarımızı kendilerinin gibi yönlendiriyor ve istenmeyen işlemleri gerçekleştiriyor. Biz de kursumuza katılanlara ilk önce hacker'ların nasıl çalıştığını, nasıl yollar izlendiğini öğretiyoruz. Ancak bu çalışmalar simülasyon programlarıyla yapılıyor. Hacker'lara karşı koyabilmesi için onların izlediği yollar öğretiliyor. Bu bir anlamda askerliğe benziyor. Önce saldırı sonra da savunma gibi. ” YEMİN EDİYORLAR Kursa özellikle büyük firmalarda çalışan ağ yöneticileri, bilgi işlem personelleri ve sistem güvenlik elemanlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Erdinç, “Büyük şirketler de elemanlarını bu kursa gönderip, kötü niyetlilere karşı güvenlik önlemlerini bir an önce alınmasını sağlıyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, bir anlamda da sanal güvenlik görevlisi oluyor” dedi. Kursiyerlerin kurs sonunda, internet ortamındaki sınavdan başarılı olmaları halinde ‘Beyaz Hacker’ sertifikasını aldığını belirten Erdinç, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bu kursa katılanların bilgilerini kötü yönde kullanmamaları için yemin ettirildiğini söyledi.


     


    KAYNAK: İmha Birliği


    NasıL Biriydi? Küçük Bir Çocuktu YaLnızdı... GüLmezdi, GüLse öLürdü..! Görmezdi, Görse öLürdü..! Uyumazdı, Uyusa öLürdü..! Sevmezdi, Sevdi... Ve öLdü..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h1ck3r
    h1ck3r's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2004
    Erkek
    saçmalığın dariskası demekten başka bişi gelmez elimden . bu demek oluyor ki piyasaya yüzlerce lame çıkaracaklar. hadi dese bi kurs bide sınav ve iş garantisi anlarımda maksatlarını maksat para kazanmak üç beş şey gösterip para alacaklar çıkanlar ne olcek dersiniz kocaman bi lame ....belki aranısda merak eden olur senin ne işin var die: cevabınj basit geçiodum uradım. Not: Yaptığın işte kazancın yok ise ziyandır öretende örenende amaç bir kaç siteyi kırmak ben şöleyin ben böleyim demek olmamalı açıkları bilip korunma olmalı (sahsi fikrim)

    your don"t forget : linux is 3D game :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Night_Wolf
    Night_Wolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2004
    Erkek
    para kazanmak uğruna milleti kandırıyolar.Bunlar akıllanmaz.Buna kanan bazı lamerlerde gidiyor işte.

    May the force be with you!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trk
    trk's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2004
    Erkek

    selamün aleyküm arkadaslar.


     


    size katiliyorum. ortaya yüzlerce lamer cikacak.... hehe


     


    saygilar

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gork3m
    Gork3m's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Şubat/2005
    Erkek
    Konu çok eski, fakat ben de görüşümü ekleyeyim, Sadece saçmalık. Hack başlar ve biter o eğitim görenler daha farketmeden işler bitmiş olur:) Acemi lamerler ya:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek

    Bu işler bu kadar kolay olsaydı sistem güvenliği sağlamak falan o kdar router os adminlik kursları açılmazdı,hadi o ayrı bi konu bu eğitimi verenler kimmişlerki?
    Kevinin akrabaları flnmı eğitimi alan lamer olacak eğitim veren zaten lamer...


    Çıkar dolaşırlar 2 gün sonra biz hackerız die


    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydin
    maydin's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Hee len bizim kekolar  Onlar izmirde Ulen ben otobusle giderken görmuştum reklamlarını dedim Gidip şunları biraz kekleyelim Vaktim olmadı ya  ama bir ara gidip Biraz lamerlik dersi alacam ehu ehu ehu:)

    İmza yerine parmak basmayı tercih ediyorum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    traineryou
    traineryou's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ekim/2003
    Erkek
    yaf burdaki herkes galiba buyuk hacker :) digerleri lamer :)

    www.realhackers.net
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Hoja sanırım burada kimse ben büyük hackerım diye dolanmıyor ama oradan çıkan tipler bakın diplomamız war biz büyük hackkerız diyecekler çaktın köfteyi.

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blade
    blade's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    konuyu gerçektende araştırmak gerekiyor vede araştıracağım site bilgi veririm..


    en kısa zamanda


    ZORU BAŞARIRIZ;İMKANSIZ BİRAZ ZAMAN ALIR...!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blade
    blade's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    arkadaşlar böyle bir kurs var vade verdiği konular güvenlik konuları yani güvenlik sistemlerini nasıl kapatırız konusu şahsen gittim ve de kendim gördüm buna bakmak için trabzondan izmire gittim ehu ehu ehu

    ZORU BAŞARIRIZ;İMKANSIZ BİRAZ ZAMAN ALIR...!!!
Toplam Hit: 7568 Toplam Mesaj: 26