Yeni 3D Yazıcı Aldım
-
arkadaşlar bambu lap a1 combo yazıcı aldım 2 3 haftadır sorunsuz kullanıyorum hemen hemen hiç ara vermeden. Genel baskı kalitesinden memnunum hoş karşılaştıraak başka bir veride yok elimde. Şuana kadar bambunun kendi apinden beğendiğim şeyleri bastım.
Birkaç sorum var
flement alırken yazıcıyı aldığım sitednin markası olan robo90 filement alıyorum.
sadece bir baskı da o model özelinde hep ip ip dağılma şeklinde hatalı bir sonuç aldım buna sanıyorum spagatti deniyormuş.
başka bir model denediğim zaman olmuyor o model özelinde yaşıyorum bu normal mi? çünkü başkalarıda bastırmış bende nedne olmadığını anlayamadım.
Birazda bu hazıor şeylerin üstüne çıkıp daha keyifli şeyler işlevsel vs denemek isterim.
Önerebileceğiniz site , eğitim ya da ip uçları varmıdır?
-
bunu daha önce de sormuştum yine sorayım, neden baskı makinesi aldın? son zamanlarda çok övülüyor airfryer gibi, sonra düşünüyorum alsam ne basarım diye, hiçbir şey bulamıyorum. sen ne için aldın hocam?
-
Ekerci bunu yazdı
bunu daha önce de sormuştum yine sorayım, neden baskı makinesi aldın? son zamanlarda çok övülüyor airfryer gibi, sonra düşünüyorum alsam ne basarım diye, hiçbir şey bulamıyorum. sen ne için aldın hocam?
abü selam
evde 2 tane 3d yazıcım var. birisi flashforge 5m pro diğeride bambulab a1
birisinde 0.6 nozzle takılı birinde 0.4
genelde biraz neyle uğraştığına göre değişiyor. balkonda projeksiyon izlemek için cihazı bir yere sabitlemem gerekiyordu 15dk'da malzemeyi çizdim 15dk'da bastırdım. yarım saatin sonunda kapının üstüne takılabilen genişlik ayarlı bi parçam oldu.
ilk eve taşındım , kapıdaki şu bakma deliği vardı ya , o kırık. yenisini aldım 4mm filan oynuyor dişleri az açılmış. 4mm parçayı çizip kahverengi filament ile basıp yerine takmak 10dk sürdü.
kapının arkasındaki askı düştü , delikleri hazırdı. netten bi tasarım bulup abs ile bastım şuan 20 kilo başlasan çeker :D
biraz nerede kullanırım cevabını senin vermen lazım. kendime macro klavyesi yaptım. powerbank tasarımları , yeni bir kaç ürün hazırlıyorum onları önce 0.6 da şablon çizip sonra 0.2 veya 0.4 de bitiriyorum.
kısaca hiç yoksa günde evde 3-4 saat bir yazıcı çalışıyor. en olmadı hanım saksı , yüzük koyma aparatı , akıllı saatine şarj istasyonu filan basıyor kullanıyor. ucu baya bir açık. patates kızartması sonrası yağı toplamak için huniyi 15dk da basıyorsun maliyeti sana 5 lira yok :D gibi gibi. çok uzar mevzu.
@patates büyük ihtimalle kalibrasyon veya destek hatası alıyorsun. aslında bambu'da bunların hepsine karşı seni uyarıyor ama foto atarsan net bişi söylerim.bende de var robo90 filament bir sorun yaşamadım iki cihazımdada senin dilimleme (bambu lab ile hazırlama) veya kalibrasyon ayarlarında sıkıntı vardır. (ams'den filamenti çıkar , tek dene. bazı ruloları ams sevmiyor çekemiyor filamenti)
-
baristbt bunu yazdıEkerci bunu yazdı
abü selam
evde 2 tane 3d yazıcım var. birisi flashforge 5m pro diğeride bambulab a1
birisinde 0.6 nozzle takılı birinde 0.4
genelde biraz neyle uğraştığına göre değişiyor. balkonda projeksiyon izlemek için cihazı bir yere sabitlemem gerekiyordu 15dk'da malzemeyi çizdim 15dk'da bastırdım. yarım saatin sonunda kapının üstüne takılabilen genişlik ayarlı bi parçam oldu.
ilk eve taşındım , kapıdaki şu bakma deliği vardı ya , o kırık. yenisini aldım 4mm filan oynuyor dişleri az açılmış. 4mm parçayı çizip kahverengi filament ile basıp yerine takmak 10dk sürdü.
kapının arkasındaki askı düştü , delikleri hazırdı. netten bi tasarım bulup abs ile bastım şuan 20 kilo başlasan çeker :D
biraz nerede kullanırım cevabını senin vermen lazım. kendime macro klavyesi yaptım. powerbank tasarımları , yeni bir kaç ürün hazırlıyorum onları önce 0.6 da şablon çizip sonra 0.2 veya 0.4 de bitiriyorum.
kısaca hiç yoksa günde evde 3-4 saat bir yazıcı çalışıyor. en olmadı hanım saksı , yüzük koyma aparatı , akıllı saatine şarj istasyonu filan basıyor kullanıyor. ucu baya bir açık. patates kızartması sonrası yağı toplamak için huniyi 15dk da basıyorsun maliyeti sana 5 lira yok :D gibi gibi. çok uzar mevzu.
@patates büyük ihtimalle kalibrasyon veya destek hatası alıyorsun. aslında bambu'da bunların hepsine karşı seni uyarıyor ama foto atarsan net bişi söylerim.bende de var robo90 filament bir sorun yaşamadım iki cihazımdada senin dilimleme (bambu lab ile hazırlama) veya kalibrasyon ayarlarında sıkıntı vardır. (ams'den filamenti çıkar , tek dene. bazı ruloları ams sevmiyor çekemiyor filamenti)
güzel cevap, bende bunu merak ediyordum. benimde buna benzer arada ihtiyaçlarım oluyor da bi yerden sonra bu ihtiyaçlar biter alet kenarda yatar diye düşündüm :)
-
@patates modeli ve baskının rfotoğrafını paylaşırsan inceleyebiliriz
diğer bir şekilde bir 3d modelleme program kullanman işine çok yarayabilir birde elzem değil ama kumpas kullanmayıda bilirsen güzel olur
@ekerci
aga 3d modelleme biliyorum geçen taharet musluğu değiştirdim yanlış ölçüde almışım ara aparat çizip basıp ölçüleri uydurdum
memlekette bahçeye bilimum sulama sprinkleri vs yaptım
evde kullandığım kulaklık asma aparatım ve multiboard ıvır zıvır şeylerim var multiboard nah böle bişi şimdi büyütecem onu filament sipariş verdim
ya aslında memleketti insanların çoğunu işine yarayacağını zannetmiyorum biraz elin tornavida tutuyorsa yani kendi işinin kendin halletmeyi seviyorsan güzel şeyler çıkarabiliyorsun
hele ölçüm almayı ve çizmeyi biliyorsan çok keyifli alet
metal filament almaya hevesliydim hem pahalı hem ev kullanıcısına hitap etmiyor (metal filament diyince bu işi profesyonel yapanların bile aklında bunlar canlanıyorda bu değil)
nah bundan
parasını geçtim gerektiğinde verilir ama debinding ve sinterleme işleri ev yapılacak işlemler değil gibi
-
Ekerci bunu yazdı
Airfryer ile aynı mantık. Ben evde tek yaşıyorum, yemek yapmaya da çok üşeniyorum. Atıyorum bi donmuş balık 20 dk yüzüne bile bakmadan hazır. Diğer özellikler umrumda mı? Hayır: tost makinesi 1.5k tl sadece tost yapıyor bu da 3k tl sadece balık yapsın ne olacak. Arada türlü türlü şeyler yapıyorum ama zaten uğraşasım gelse tüpte de yaparım aynı şeyleri gibi geliyor
Aynı mantıkla 3d baskı; kırk yılın başı ihtiyacın olur ya gidersin hırdavata bulursun ya da siktiret dersin hayatına bakarsın. ama bu kırk yılın başı ihtiyacın olacak şeyleri şık diye yapıyorsun
Kumandanın pil takılan yerin kapağı mı kırıldı? yeni kumanda 50-200 tl civarı. ya arayacan bulacan ya da sipariş verecen. açıyorsun 3d yazıcıyı 10 dkda hazır
Daha çok keyfi diye düşünebilirsin
Airfryer deyince biraz uzun yazdım da; bizim milletimiz bu güzide aletin "balon" olduğunu her ev hanımına "yoklukta" itelendiğini savunuyor. Popüler olması kazık olması vs bu aletin güzel bir şey olduğunu değiştirmiyor. Şuan çok ucuz oldu; 10 numara iş görüyor. Fırından daha çok lazım bana (2 saat bir şeyin pişmesini bekleyeceğime sipariş veririm mantığındayım)
-
Uzun süredir 3d yazıcı kullanan biri olarak şunu diyebilirim çizim yeteneğin varsa gerisi hayal gücüne kalmış...
Ben pla kullanmıyorum dayanımı çok düşük
Onun yerine petg daha iyi
Makinanı iyi tanı kalibrasyon vb.. Bazen manuel gerekebilir
Yedek nozzle ve hotend elinde bulundur, bambuların yedek parçaları bazen zor bulunuyor
Filamentler için bi gıda kutusu al içine biraz slikajel atıp orada sakla nemlenmesin bozulmasın diye.
Tablanı temiz tut arada bulaşık deteejanıyla yıka
Dışarı çıkacaksan Cihaz başladıktan sonra ilk katmanı düzgün atıyormu diye kontrol et hatta arada kamerasından mutlaka bak sonra hotendi eline alırsın uğraşırsın.
Bide toplu parça basarken biri bozuldumu baskı esnasında onu iptal edebiliyon gerisi devam ediyor bilgin olsun
Sormaktan çekinme.
-
bunu muhakkak yap, yumurtalık. stl dosyası paylaşıyorum. https://disk.yandex.com/d/JLD5VGxbWK9DqQ
görsel: https://hizliresim.com/q1maq6y
-
KaptaN bunu yazdı
.....
....
hee gece bunu dicektim unutum pla biraz sıcak gördüğünde yavşıyor hemen
@KaptaN polymaker pla-ht diye çıkarmış bir filament 150C kadar yamulmadan kalabildiğini idda ediyor ama dün duyurdular daha :)
karbonlu veya camlı filament bastınmı hiç önerebileceğin bir marka model varmı
k1'e aldınmı cfs güncelleme kiti
ben "lan bulamam denk gelmişken önce upgrade kitini alayım sonra cfs modülü alırım dedim" upgrade kitini aldım-taktım modül bulamadım bir türlü :)
-
bu akşam aynı modeli tekrar basmayı deneyeceğim yine umduğum gibi olursa görsel atacağım ikisininde teşekkür ediyorum
-
wert bunu yazdıKaptaN bunu yazdı
.....
....
hee gece bunu dicektim unutum pla biraz sıcak gördüğünde yavşıyor hemen
@KaptaN polymaker pla-ht diye çıkarmış bir filament 150C kadar yamulmadan kalabildiğini idda ediyor ama dün duyurdular daha :)
karbonlu veya camlı filament bastınmı hiç önerebileceğin bir marka model varmı
k1'e aldınmı cfs güncelleme kiti
ben "lan bulamam denk gelmişken önce upgrade kitini alayım sonra cfs modülü alırım dedim" upgrade kitini aldım-taktım modül bulamadım bir türlü :)
cfs kitini bi türlü bulamadım haziran sonuna geleek diyorlar..
ben direk petg modundayım kg 350 den alınca başka filamente geçemiyorum :D