folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni 3D Yazıcı Aldım

Yeni 3D Yazıcı Aldım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

hangi marka alıyorsun filamentleri nereden alıyorsun

ben nedense esun-creality dışında başka filament kullanmadım

800 saat baskıda bir problem yaşamadım - bir tek geçen yaz ağustosun ortasında bilmediğimden yazıcının üstü ve kapağı kapalı pla basarken 3-4 saat sonra basmamaya başladı lan dedim ne oluyor biraz inceledikten sonra extruderin filamenti çekmediğini farkettim sonra çaktım durumu pla yumuşayınca biraz aşınmış sonra her yeri açık yazıyorum pla basarken

geçen beyaz filament ile cold pull yaptım içini temizleyeyim diye bence gayet güzel temizlendi fotoları atarım.

polymaker denemeyi düşünüyorum yerlilerdende porima

birde 3d ile ilginen arkadaşlara birazda teknik bilginiz varsa youtubeda mytechfun kanalı öneririm

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

durum bu arkadaşlar, bu figür gabby cat olarak geçiyor küçük bir kıza hediye edecektik. 4 sefer de aynı sorunçla karşılaştım.

sebebini bilmiyorum . cihaz sıklıkla x exsen kayışı gevşek hatası veriyor komple otomatik kalibrasyon yapınca o uyarı gidiyor internettede genelde bu durumun yazılım hatası olduğunu gördüm. onun h aricinde bir uyarı filan vermiyor.

flementlerimi robo90 sistesinden ve robo90 markası oalrak alıyorum 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

mesela böyle bir sey yapıılabilir.

https://makerworld.com/en/search/models?keyword=Gridfinity

aklıma gelebilecek detaylarda tasarımlar mevcut. zatem ızgara hazır sem üstüme tasarımları oturtuyorsum. ızgarayı ister çekmeceye koy ister dolaba ister masa üstüme.

ride or die..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

durum bu arkadaşlar, bu figür gabby cat olarak geçiyor küçük bir kıza hediye edecektik. 4 sefer de aynı sorunçla karşılaştım.

sebebini bilmiyorum . cihaz sıklıkla x exsen kayışı gevşek hatası veriyor komple otomatik kalibrasyon yapınca o uyarı gidiyor internettede genelde bu durumun yazılım hatası olduğunu gördüm. onun h aricinde bir uyarı filan vermiyor.

hocam muhtemelem arada kısmı tıkammalar olmus. yazıcımım kemdi otomatik kalibrasyomla çözülebilir. bemde emder 3 v2 var. bu yüzdem eksem hızları düsük olmalı. ama destek hızı yüksek kalmıs. dememediğim kalibrasyom kalmadı çöpe atacaktım. somra farketim hız yüksek olumca o kısımları tam akıtmıyor ve hotemd de kısmi tıkammalar oluyor. slicer da hız bölümüme bir bak o kısımalrı çok hızlı basıyor olabilir. filamemt o hızlarda ve sıcaklıklarda iyi akmıyor olabilir. o yüzdem hızı düşürüp bir demeyebilirsim

microzey hyper speed pla filamemtimi bir demeyebilirsim. uygum ve güzel somuçlar aldım.

ayrıca akıs kalibrasyomu (flow rate) ve pressure advemce kalibrasyomlarımı da yapıp filamemtim akıs ayarlarımı gümcellemek lazım. ısı kulesi de buma dahil. tabi high emd makimelerde çok düsük ısılarda bile kaliteli somuçlar veriyor

banneduser tarafından 30/May/25 11:27 tarihinde düzenlenmiştir

ride or die..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek

Konu dışı : https://makerworld.com/en/models/373371-aquarium-floating-plant-rings?from=search#profileId-488228 bu tarz parçayı kaçpara yaparsın akvaryumuma koyacağım. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

yatak sıcaklığın hatalı , halıda kayar o cihaz servo'ları çok güçlü ciddi vibrasyon yapıyor. yatağada tutunmayınca sonuç o.

modeli bulamadım stl salar mısın

http://www.leyladansonra.com/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    frekaze bunu yazdı

Konu dışı : https://makerworld.com/en/models/373371-aquarium-floating-plant-rings?from=search#profileId-488228 bu tarz parçayı kaçpara yaparsın akvaryumuma koyacağım. 

1 saatlik işlemmiş ücret istenmez. kargo karşı ödemeli atabilirim 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı
    patates bunu yazdı

yatak sıcaklığın hatalı , halıda kayar o cihaz servo'ları çok güçlü ciddi vibrasyon yapıyor. yatağada tutunmayınca sonuç o.

Pandy from Gabby Dollhouse by andre.bar MakerWorld: Download Free 3D Models

model burda şuan evde değilim. bak h alının kayması durumu aklıma gelmemişti. masada çok sallanıyordu masam biraz dandik öyle olunca yere almıştım

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı
    patates bunu yazdı

Pandy from Gabby Dollhouse by andre.bar MakerWorld: Download Free 3D Models

model burda şuan evde değilim. bak h alının kayması durumu aklıma gelmemişti. masada çok sallanıyordu masam biraz dandik öyle olunca yere almıştım

2 yazıcımda da başlattım şimdi. sonucu paylaşırım.

ayrıca seninkilerde support gözükmüyor. o modelin kolları desteksiz basılamaz.

yüzde 99 slicer'da hata yapıon gibi geldi :D kurun bi wp 3d grubu :d @kaptan

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

desteksiz mi basmaya çalışıyorsun hocam?

Bir de yükseklik arttıkça tablaya tutunma zorlaşıyor tablayı bulaşık deterjanı ile yıkayıp kurutursan pütürlü yüzey içindeki parçaları çıkar tutunması daha kolay olur. 

İmzalamazsam ne olcak?
Toplam Hit: 793 Toplam Mesaj: 30
tarayıcı 3d