Yeni Bir Cenaze Seçeneği: Ölünün Eritilmesi
-
Dünyada mumyalama, gömülme, yakılma ve Kızılderili geleneğinde doğada kurda kuşa yem olarak bırakılmadan sonra yeni bir cenaze seçeneği insanlara sunulmaya çalışılıyor: ölünün eritilmesi.
ABD’de 16 yıl önce hayvan leşlerini yoketmek için kullanılan bu yöntemde, paslanmaz çelik silindir içinde cesedi imha etmek için 6.5 santimetrekareye yaklaşık 30 kilogram basınç veriliyor ve 300 derece sıcaklık kullanılıyor. Bir tür “düdüklü tencereye” benzetilen bu silindirdeki cesetten geriye kalan kahverengimsi ve şurup kıvamındaki sıvı, uygun ya da istenilen bir yere boşaltılıyor.
ABD ya da dünyada hiçbir cenazeevi bu yöntemi kullanmıyor. Bu yöntem, yalnızca 2 Amerikan tıp merkezinde araştırmalar için bağışlanan kadavralarda kullanılıyor.
Cenaze sanayiinde çalışanların kimileri, bu yöntemin çevresel yararları açısından bir gün gömülme ve yakılmaya rakip olabileceğini düşünüyor.Kaynak: Los angles times
bence Krematoryumda yakmaktan daha hızlı.kullanılabilir.zaten bu gidişle mecburen kullanılacak.dünya nüfusu arttıkça.mezarlık nüfusuda artıyor.
-
Şimdi aklıma bişey geldi bazıları bahsediyordu insan ölünce kuyruk sokumunun ordaki bir kemik çürümüyor ve ordan geri diriltiliyoruz felan diye bu yöntem onu çürütüyor mu şimdi_?
-
sırasımıydı şimdi bu konunun??
-
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
-----------------------------
Şimdi aklıma bişey geldi bazıları bahsediyordu insan ölünce kuyruk sokumunun ordaki bir kemik çürümüyor ve ordan geri diriltiliyoruz felan diye bu yöntem onu çürütüyor mu şimdi_?
-----------------------------hayır çürütmez arkadaşların iddasına göre zaten mikroskop falan göremiyormuş o maddEyi .
-
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
-----------------------------hayır çürütmez arkadaşların iddasına göre zaten mikroskop falan göremiyormuş o maddEyi .
-----------------------------Elektro mikroskopun göremediği madde gerçek mi ya?
Yani nerden biliyoruz ki o maddeyi
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------bence de ben normal konu açmaya çekiniyorum senin açtığın konu hiç olmamış
-
Rak_BenAdam bunu yazdı:
-----------------------------hotboy bunu yazdı:
-----------------------------bence de ben normal konu açmaya çekiniyorum senin açtığın konu hiç olmamış
-----------------------------dünya nüfusu yakInda 654654984846465 küsür olcak alıştırın kendinizi,edit:yani bi 20-30 yıl sonra her gün yakınınızda birinin öldüğünü duyacaksınız.hem iletişim nedeniyle çevremiz ve tanıdıklarımız artıyor hemde nüfus zaten artıyor.
-
Omnuarliti bunu yazdı:
Rak_BenAdam bunu yazdı:
-----------------------------hotboy bunu yazdı:
-----------------------------dünya nüfusu yakInda 654654984846465 küsür olcak alıştırın kendinizi,edit:yani bi 20-30 yıl sonra her gün yakınınızda birinin öldüğünü duyacaksınız.hem iletişim nedeniyle çevremiz ve tanıdıklarımız artıyor hemde nüfus zaten artıyor.
-----------------------------haklı yani bu olağan bişey tahribatın müriti olupta ölen insan tek o değil Allah rahmet eylesin dedik ve bitti ne yapabilirsinki başka..
-
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
-----------------------------öyle bişi yazmıyo burda ?
-
aga naaptın bu zamanda bu açılacak konumu yav. çarşamba dedemi kaybettim dünde siteden bi mürid vefat etmiş. hiç olmadı bu hadiseler üzerine bu konu. ama seni suçlamıyom tabi yanlış anlama
-
kantar31 bunu yazdı:
aga naaptın bu zamanda bu açılacak konumu yav. çarşamba dedemi kaybettim dünde siteden bi mürid vefat etmiş. hiç olmadı bu hadiseler üzerine bu konu. ama seni suçlamıyom tabi yanlış anlama
-----------------------------başın sağ olsun hocam