Yeni Filmler Neden Eski Filmlerin Yerini Dolduramıyor ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Şimdi kabadayı filmini izledim.Gerçi çok eski film değil ama Şener Şen'in oyunculuğu ?? Helal olsun dedim.Adam eski toprak ama on numara oyuncu.

Bunun yanında merak ettiğim şey, onca yeni ve sağlam aktöre ramen, yeni tekniklere, bilgisayarlara ramen Godfather, scarface, schindler's list (baba, yaralı yüz , Schindler'in listesi) gibi eski, amatörce filmlerin yerini dolduramıyor, tutmuyor.Dahası benim için onlardan daha iyi değil.

Sadece oda değil ! Türkiye de ki Tarık Akanlı, Kemal Sunallı eski Türk filmleri, hatta yeşilçam fimleri....Tekrar tekrar izledim.10 kez rahat tekrarını izlediğim filmler var.Yeşilçam filmlerinin hepsi , bu günkü aptal aşk filmlerine on basar..

---

Neden tutamıyor, neden olmuyor ? Oyuncular profesyonelleştikçe , insanlara daha yakın değilde, daha uzak mı geliyor ? Kurtlar vadisi ile baba filmini kıyaslayın, yaralı yüzü kıyaslayın.Arada dağlar kadar fark var.Bizim kurtlar vadisi profesyonelce, on numara tekniklere dayanan  ve acayip aksiyon sahneleri olan bir film.

Fakat bana göre gerçekten uzak.Polat vurulamaz kahraman gibi duruyor.Oysa baba filminde herkes vuruluyordu.HAtta ilk filmde baba nasıl vurulmuştu.Rüşvet yedirmesi gerekiyordu falan filan...Gerçek gibi.

---

Bu yüzden mi ? Neden eski filmlerin yeri doldurulamıyor ? Acaba şimdiki filmlerde 20 sene sonra öyle mi olacak ? (bir gora, arog, yaprak dökümü vs.. [sanmam])

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

"Godfather, scarface, schindler's list (baba, yaralı yüz , Schindler'in listesi) gibi eski, amatörce filmlerin"

Bu kültlere amatörce filmler demeni kınadım.

Saygılar.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

BiUyeOlamadim bunu yazdı:
    -----------------------------

"Godfather, scarface, schindler's list (baba, yaralı yüz , Schindler'in listesi) gibi eski, amatörce filmlerin"

Bu kültlere amatörce filmler demeni kınadım.

Saygılar.

-----------------------------

bence önce ne açıdan amatör dediğimi anlamaya çalışsaydın.

- kameralar bu günkü amatör kameralar gibi
    - sigaranın yere atılışı bile planlı yok.Doğal bir şekilde oynanıyor.Şimdiki filmlerde kapıyı açarken bile burdan tut diyecekler.
    vs..

sevgiler.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

yaşandığın şeyin değerini ancak zaman geçtikçe öğrenirsin.bugun izlediğin filminde değerini zaman geçince anlaycaksın

eskilerden ilk aklına gelen 3 film.hadi daha detaylı düşündük 10a cıkardık, hadi abarttık 20ye cıkardık.

bahsettiğin zaman dilimi 50 senelik bi zaman ve akla gelen 20 film.

türk sineması için haklısın yeşilçam dönemi unutulmaz, simdilerden otadı yakalayan bir vizontele,kabadayı,gora vs vardır.

ama yabancılardan hala sağlam yapımlar cıkıyor. daha gecen sene izlediğimiz slumdog millionaire,benjamin button,dark night ondan daha önce v for vendetta ki cok über bi filmdir, akıl oyunları, gladiator, notebook(buda iyiydi), requiem for a dream,pianist falan filan bu liste daha uzuyor (son 10 seneyi baz aldım) yeni cıkan avatarda sağlam film.

klasik olması için illa ağır bi eser olması gerekmiyor, matrix te ciyuvv ciyuvv efektlerle klasik olmayı coktan haketmiştir.

oha yüzüklerin efendisi var lan daha onu unuttum :F

Amphetamine Logic.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

benim hoşuma giden kıyafetler..O zamanlar tabi sponsor olayı yoktu sanırım özellikle kemal sunalın kıyafetleri hoşuma gidiyo sanki bit pazarından alınmış gibi ama adama yakışıyo ve gayet doğal duruyo..Kurtlar vadisine bakıyorum jilet gibi takım elbiseyle dolaşıyolar çok itici geliyo bana

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

fenerist

hocam işte slumdog milyoneride öyleydi mesela.Fakat bir matrixte, yüzükleirn efendisinde dediğim tadı alamadım.Tamam fantastik hoş ama scarface tarzı bir tat alamıyorum.Yada hababam sınıfı giib bir tat alamıyorum.

trnsk

hoca aynen... 70lerde falan yaşamak isterdim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

bugun kabadayı günü mü amk :)

bugun kiminle konuştuysam "napıyosun?"

"kabadayı'yı izliyorum" dedi. bununla birlikte 3 oldu.

tv'de falan mı veriyolar filmi acaba :P

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kanalde de vardı :)

kenan imirzalıoğlu var ya ondan olabilir.Ezel ile kızların aşkı, erkeklerin idolü haline geldi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

Hacı Kemal Sunal Filmleri Ayrı.

Ordaki Komikliği Saflığı Hiç Birşeye Değişmem :|

Eski Filmler Daha Yapmacık Yenilerine Göre Ama 

O Yapmacık Hali Bilene Güldürüyor İnsanı :D

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

senaryo kalmadıda ondan adamlar herşeyi yaptılar. kurtlar vadisi ile godfather filmini hiç kıyaslamasaydın keşke.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

hocam eski filmlerde ayrıntı şimdiki filmlerdeki kadar yok demişsinde şöyle bi örnek veriyim sana stanley kubrick filmlerinde herşey o kadar ince ayrıntısına kadar kusursuzdur ki oynayanlar yanlışlıkla fazladan göz kırparsa bile o sahne baştan çekilir. zaten eğer stanley kubrick in herhangi bi filmini izlemişsen bu kusursuzluğu görmüşsündür.

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
Toplam Hit: 1854 Toplam Mesaj: 15