Yeniden Ordu Kurabiliriz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı

Gelmis gecmis en buyuk devrimi peygamber efendimiz gerceklestirmistir ve o yoldaki devrim turkiyede su anda gerceklesmis durumda, zumsuk unuttugun tek nokta su andaki devrimi gerceklestirkis olanlar , yeni devrimi gerceklestirmek isteyenlere gore her alnda fark atiyor ve daha cok calisiyor, bunu bildiginiz icin tembellik boy gosteriyor.su andaki karsi gorusun tembelligi bundan kaynaklaniyor, ha bu hukumete dayandirilamaz cunku cogumuz akpli degiliz, akp curuklerin icinde carik oldugu icin devletin basinda .

Sizin asilb odaklanmaniz gereken nokta cemaatin ta kendisi,siz  klavye basinda ahkam keserken 1000 den fazla okulda kim bilir neler oluyor.Isiniz zor, hadi bakalim calisin a dostlar ;-)

Muhammed konusunda birşey diyemem ; şayet kişisel fikrim dinin olmadığı ve birbirlerinden ilham alınarak yazıldığı kanısındadır.

Fakat Muhammed'e saygım büyük. Çünkü islam sayesinde ortadoğuda cahillere yol gösterici olmuştur o dönemde. Benim için o dönemin aydınıdır.

---

Öte yandan ; şu an senin devrimci dediğin sanırım şu yeni nesil Osmanlıcılar. Osmanlı gelsin derken ; Osmanlı'nın diğer insanlara ve inanışlara nasıl saygısı olduğunu unutanlar. Hani şu insanların birlik içinde yaşamasını unutanlar ???

Sizi kim kandırıyor bilmiyorum ama ;

ışık evleri 1950'lerin sonlarına doğru başladı ve sonrasında tarikatleşmeler falan çıktı. İlk kurulduklarında mahalle başlarında gözcü dikiyorlard korkudan.

Zamanında buna ses çıkartmayan asker içeride ve polislerin içinde tarikat örgütlenmeleri mevcut (bilhassa istihbarat konusunda).

Daha siz yokken, Atatürkçüler, solcular ve aydınlar birbirleri ile tartışıyordu. Sözüm ona neler insanlık için iyi olur diye. ARalarında ayrım vardı. Yani mevzu sizinle ilgili değil hemen heveslenme.

Solcuların ; millete karşı bütün olduğu bir gerçektir. 15 sene öncesine kadar ; kadrolaşma bu kadar olmamıştır, olmazda. DSP zamanında dahi (Ecevit) bu kadar kadrolaşma ; dinler ve ırklar arası böyle bir kavga çatışma yoktur.

AKP'den sonra terör tavan yapmıştır. AKP yapmam dediğim herşeyi geri yalayarak yapmıştır. O yüzden sen geç Osmanlı olayını falan. Osmanlı isteyen adam ; milliyetçidir. Milliyetçi adamların yapacağı şeyler değil bunlar.

Siz BDP çizgisinde yürümeye devam edin.

---

Vazgeçmiş diyorsun ya; gülüyorum. Her sene kutlanılan Cumhuriyet bayramlarından, amerikan karşıtı adamların içeri atıldığı ve davalar çözülmesin diye sürekli şişirilen ergenekon 'a karşı insanların nasıl direndiğini bilmiyorsun galba ? 

Akil adamlara yapılan protestoları bilmiyorsun galba ?

TC olayında bile AKP'lilere ve devlete karşı nasıl şeyler yapıldığını bilmiyorsun galba ?

--

Siz bunları bilmezsiniz. Çünkü tarikatın yaptığı propaganda neyse nasılsa, ona inanma eğilimindesiniz.

Siz diyorum ; senin ne olduğunu senelerdir çok iyi takip ediyorum. Boşu boşuna sevinmeyin. 

Bu arada teşekkürler; AKP , BDP ve sizin gibi tayfalar yüzünden Atatürkçü, milliyetçi, solcu, aydın taraflarda birleşme isteği yarattınız. E malum savaşlar ortada birşey olduğu için 6-10 sene sürer en fazla.

Fakat iç çatışmalar 15-20 sene. Şimdi 13. yılında AKP ve göte gelmiş durumda.

Sizin sayenizde Türk mileti ve Türkiye ergenekondan yine çıkacak ve sonunda bunların hesabını başta sizden sorna teröristlerden soracağız.

edit:

bak bakalım pes etmiş ; devleti ve sizin sözde devriminizi kabul etmiş insan topluluğunu görüyor musun

http://gundem.milliyet.com.tr/akil-insanlar-protesto-edildi/gundem/gundemdetay/19.04.2013/1695733/default.htm

Ayro tarafından 19/Nis/13 13:44 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

Ahkam kesmek değil hocam ben zümsüğe kötü amaçla  birşey söylemedim tartışmıycaksak edebiyle vs. forumun ne anlamı var bloglarda dolaşalım yani amacımız fikir beyan etmek fikirlerimizi sunmak.burda zumsuk karşıt görüşlüm diye cephe alcak değilim vs.vs. amaç ahkam kesmek değil tartışmak eleştirmek 

Yok hocam kim kötü birşey söyledin dedi ?

Hiç bir sıkıntı yok. 

--

Şuna eminim ki; sende bende, Türkiye ve Türk milleti için en doğru şeyleri istiyoruz. Ben bu konuda oldukça milliyetçiyim kimse kusura bakmasın.

Dine inanmam ama insanların dine inanması taraftarıyım. Çünkü kültürdür ve kesin olan emirler sayesinde (AKP değilde sağlam adamlarla birlikte) insanlar daha bilinçli şekle geleceğine inanıyorum.

Varlı yokluğu, yararı zararı tartışılabilir. FAkat Türk milleti anayasadan çıkartılamaz, teröristlerle pazarlık yapılamaz (savaş değil sonuçta), ülke Cumhuriyet rejimi dışında bir rejim seçemez ve en önemlisi ; özgürlük, demokrasi, eğitim kavramnları değerlidir.

Özellikle ; Türk milleti ve özgürlük konularında hasssasım. Bunlar konusunda hem fikir olduğumuz sürece , geri kalan herşey çözülebilir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    zumsuk bunu yazdı
    Ka1nsha bunu yazdı

Laiklikten kastım demişsin ya herkes dinini özgürce yaşıyor bu böyle değildi başı kapalı annem var diye vs.s.vs biliyorsun işte örnekleri o yüzden uzatmıyorum hocam yani umarım anlamışsındır beni 

benimde anneannem ve babaannemin başı kapalıdır.

Fakat başörtüsüyle. Askeriyeden tut bir çok yere girmişler ve sıkıntı çıkmamıştır. Bilmem anlatabildim mi.

--

Eğer mevzu türban ise ; tarihi araştırın derim. 1960'lardan sonra türban nasıl Atatürk'ün Samsun'dan başlayarak getiği noktalardan geçerek, halka adını unuttuğum ama bir alman birde Türk kadın tarafından camilerde vs.. anlatılmıştır bir incele.

Başörtüsüne burada kimsenin bir lafı olamaz sanırım. Sorunumuz türbanla. Neden ? Siyasi.

İnsanların başörtüsü özgürlükleriyle sıkıntısı yok. Türbanla sıkıntısı var. Sıkıntı türban adı verilen bezle ilgilide değil. İnsanların dini siyasallaştırmasıyla ilgili.

------

AKP'nin dini,

CHP'nin Atatürk'ü ve Cumhuriyeti,

MHP'nin milliyetçiliği ve Osmanlı'yı

kullanmasına kılım.

Kalın(bold) kısma parmak baasar ellerinden öperim işte.Siyasi olarak resmen çöplükteyiz.

Hocam türban derken sanırım siz peçeyi kastediyorsunuz hani şu simsiyah şey  ? evet hocam ona aynen bende karşıyım .

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

Kalın(bold) kısma parmak baasar ellerinden öperim işte.Siyasi olarak resmen çöplükteyiz.

Hocam türban derken sanırım siz peçeyi kastediyorsunuz hani şu simsiyah şey  ? evet hocam ona aynen bende karşıyım .

Hocam türban falan derken ;

olaya bağlamak şu yada bu şekilde diye birşey dememek gerek. Cumhuriyet öncesinden 1960'lara kadar Türk kadınlarının başını örtme şekli ;

-------------------------------------

Bilmem anlatabildim mi hocam.

Burada en sert AKP düşmanlarına bile şu fotoğrafları göstersen (bende dahil) eminim bu tamam diyen kitle %70'in üzerinde olacaktır (daha bile yüksek çıkar).

Çünkü yukarıdaki şeylerin hiçbiri siyasal değidlir. kişisel inanıştır. Gösteriş değildir başka birşey değildir. Benim anneannemin, babaannemin dışarıda taktığı ; annemin namaz kılarken, mezarlığa girerken taktığı şekildir.

Türban ise bambaşka bir konu.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Tamam aynı ağızdan konuşuyoruz gerek yok gerisine :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    Esconda bunu yazdı

Gelmis gecmis en buyuk devrimi peygamber efendimiz gerceklestirmistir ve o yoldaki devrim turkiyede su anda gerceklesmis durumda, zumsuk unuttugun tek nokta su andaki devrimi gerceklestirkis olanlar , yeni devrimi gerceklestirmek isteyenlere gore her alnda fark atiyor ve daha cok calisiyor, bunu bildiginiz icin tembellik boy gosteriyor.su andaki karsi gorusun tembelligi bundan kaynaklaniyor, ha bu hukumete dayandirilamaz cunku cogumuz akpli degiliz, akp curuklerin icinde carik oldugu icin devletin basinda .

Sizin asilb odaklanmaniz gereken nokta cemaatin ta kendisi,siz  klavye basinda ahkam keserken 1000 den fazla okulda kim bilir neler oluyor.Isiniz zor, hadi bakalim calisin a dostlar ;-)

Muhammed konusunda birşey diyemem ; şayet kişisel fikrim dinin olmadığı ve birbirlerinden ilham alınarak yazıldığı kanısındadır.

Fakat Muhammed'e saygım büyük. Çünkü islam sayesinde ortadoğuda cahillere yol gösterici olmuştur o dönemde. Benim için o dönemin aydınıdır.

---

Öte yandan ; şu an senin devrimci dediğin sanırım şu yeni nesil Osmanlıcılar. Osmanlı gelsin derken ; Osmanlı'nın diğer insanlara ve inanışlara nasıl saygısı olduğunu unutanlar. Hani şu insanların birlik içinde yaşamasını unutanlar ???

Sizi kim kandırıyor bilmiyorum ama ;

ışık evleri 1950'lerin sonlarına doğru başladı ve sonrasında tarikatleşmeler falan çıktı. İlk kurulduklarında mahalle başlarında gözcü dikiyorlard korkudan.

Zamanında buna ses çıkartmayan asker içeride ve polislerin içinde tarikat örgütlenmeleri mevcut (bilhassa istihbarat konusunda).

Daha siz yokken, Atatürkçüler, solcular ve aydınlar birbirleri ile tartışıyordu. Sözüm ona neler insanlık için iyi olur diye. ARalarında ayrım vardı. Yani mevzu sizinle ilgili değil hemen heveslenme.

Solcuların ; millete karşı bütün olduğu bir gerçektir. 15 sene öncesine kadar ; kadrolaşma bu kadar olmamıştır, olmazda. DSP zamanında dahi (Ecevit) bu kadar kadrolaşma ; dinler ve ırklar arası böyle bir kavga çatışma yoktur.

AKP'den sonra terör tavan yapmıştır. AKP yapmam dediğim herşeyi geri yalayarak yapmıştır. O yüzden sen geç Osmanlı olayını falan. Osmanlı isteyen adam ; milliyetçidir. Milliyetçi adamların yapacağı şeyler değil bunlar.

Siz BDP çizgisinde yürümeye devam edin.

---

Vazgeçmiş diyorsun ya; gülüyorum. Her sene kutlanılan Cumhuriyet bayramlarından, amerikan karşıtı adamların içeri atıldığı ve davalar çözülmesin diye sürekli şişirilen ergenekon 'a karşı insanların nasıl direndiğini bilmiyorsun galba ? 

Akil adamlara yapılan protestoları bilmiyorsun galba ?

TC olayında bile AKP'lilere ve devlete karşı nasıl şeyler yapıldığını bilmiyorsun galba ?

--

Siz bunları bilmezsiniz. Çünkü tarikatın yaptığı propaganda neyse nasılsa, ona inanma eğilimindesiniz.

Siz diyorum ; senin ne olduğunu senelerdir çok iyi takip ediyorum. Boşu boşuna sevinmeyin. 

Bu arada teşekkürler; AKP , BDP ve sizin gibi tayfalar yüzünden Atatürkçü, milliyetçi, solcu, aydın taraflarda birleşme isteği yarattınız. E malum savaşlar ortada birşey olduğu için 6-10 sene sürer en fazla.

Fakat iç çatışmalar 15-20 sene. Şimdi 13. yılında AKP ve göte gelmiş durumda.

Sizin sayenizde Türk mileti ve Türkiye ergenekondan yine çıkacak ve sonunda bunların hesabını başta sizden sorna teröristlerden soracağız.

edit:

bak bakalım pes etmiş ; devleti ve sizin sözde devriminizi kabul etmiş insan topluluğunu görüyor musun

http://gundem.milliyet.com.tr/akil-insanlar-protesto-edildi/gundem/gundemdetay/19.04.2013/1695733/default.htm

Telefondqn yazdigim icin pek uzun uzadiya yazamiyorum, ama bahsettigim nokta akp degil, akp yi o noktaya getiren halk, halk diye diye kicinizi yirttiniz sonra akp buyuk yuzdelikle basa gelince halkiniza demediginizi birakmadiniz, artik ywptiginiz edebiyati yemiyor bu halk bun un tepkisini sandikta her detasinda gosteriyor.

Akil adamlarimi, akp nin ne halt yedigi acikcasi umrumda degil, fakatytum halki 3 5 kisiye mal etmen gercekton cok ggulunc.medya istedigi srkilde olaylari manipule edebilir, o tepkiyi sanfikta tartman gerekir

Hala kalkmis akil adamlari diye edebiyat yapiyorsun, gelepim secimlere sonuclar aciklqnsin sonra bizzat konu acicam oraya yazarsin, gerisi bos.cunku basta akp duruyor akp yi kim seciyor, halk.e sen ne diyorsun halka bak akp ye nefret kusuyor, bu ne perhiz hu ne lahana tursusu

Esconda tarafından 19/Nis/13 14:08 tarihinde düzenlenmiştir

https://t.me/pump_upp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı

Telefondqn yazdigim icin pek uzun uzadiya yazamiyorum, ama bahsettigim nokta akp degil, akp yi o noktaya getiren halk, halk diye diye kicinizi yirttiniz sonra akp buyuk yuzdelikle basa gelince halkiniza demediginizi birakmadiniz, artik ywptiginiz edebiyati yemiyor bu halk bun un tepkisini sandikta her detasinda gosteriyor.

Akil adamlarimi, akp nin ne halt yedigi acikcasi umrumda degil, fakatytum halki 3 5 kisiye mal etmen gercekton cok ggulunc.medya istedigi srkilde olaylari manipule edebilir, o tepkiyi sanfikta tartman gerekir

Hala kalkmis akil adamlari diye edebiyat yapiyorsun, gelepim secimlere sonuclar aciklqnsin sonra bizzat konu acicam oraya yazarsin, gerisi bos.cunku basta akp duruyor akp yi kim seciyor, halk.e sen ne diyorsun halka bak akp ye nefret kusuyor, bu ne perhiz hu ne lahana tursusu

Dediğim gibi ; akp kültür tarafından , profesörlerden, aydınlardan vs.. oy alabilmiş değil ve anketlerde BDP'lilerle aynı kafada olduğunu görebilirsin.

Askere, Türkiye'ye vs.. karşı. 

---

Güzel bir söz var ;

İnsanlara seçim sandıklarından önce okullar verilmeli diye. Yani eğitim şart.

Hala insanların oy verme yüzdesi ile AKP'nin haklı olduğunu düşünüyorsunuz. AKP'ye gelen oylara bakarsan , zaten durumu anlarsın. Kazandığı başarı yok.

Türklüğe düşman(milletten önce ümmet gelir politikalarında), askere düşman, özgürlüğe düşman, sanata düşman, farklı görüşlere düşman, kendilerini eleştirenlere düşman ; daha önemlisi maşası olduğu amerikan karşıtlarına düşman.

--

Türk milleti hayatı boyunca olmadığı kadar birbirlerine kin ve nefretle dolu. Avrupayla problemleri var, Amerika'da bir tek Obama destekliyor. Komşular ile felaket. Azerbeycan ve Türk devleti desen, içler acısı.

Ondan gider afrikada medet umar. Geç bu işleri.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ya ne bu icine ettigimi Turbani ne melem birseymis.

Mk yatiyorlar, kalkiyorlar Turban. Islamiyette Bas ortusu yukaridaki gibidir. Turban denilen don lastigi Sule Senler isminde bir oruspunun yaninda bir alman rahibe ile Turkiye'ye soktugu bokun adidir.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

@ sinipersnope :

heh sıçtımın orospusunun adını bulamamıştım;

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eule_Y%C3%BCksel_%C5%9Eenler

Türkiye'ye türban nasıl geldi;

http://www.youtube.com/watch?v=LZOrhhPO0lg&feature=related

---

bu kadın yüzünden Türkiye'de dini bölünmeler şu bu oldu.

edit:

Yeni mesaj atmak istemedim ; Banu Avar'ın güzel bir videosu. Bir ülke nasıl dize getiriliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=TNLueVtDgak

Ayro tarafından 19/Nis/13 15:38 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Yukarıdaki mesajlarda arkadaşlar diğer partilerin halka hakaret ettiği için , halkı aşağıladığı için halkın akp'ye oy verdiklerini çünkü akp'nin halka saygı duyduğunu vs. belirtmiş akp'nin yüksek oy oranlarını buna bağlamışlar.Şimdi güzel kardeşlerim akp'nin yaptığı cahile cahilsin demek yerine "siz halksınız herşeyi yaparsınız" tarzında gaz verme yaklaşımıdır.diğer partiler cahile cahil diyorsa kabahat onların mı yoksa cahilliği yüceltenlerin midir ? Geçtiğimiz yıllarda bir manken "Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi" diye sorduğunda işte halkı aşağılıyor bilmem ne yapıyor diye bir ton laf söylendi.Ama aslında baktığınız zaman bu söz yerinde bir söz ülkenin kaderini belirleyecek bir oy hakkını eğitimsiz insana vermek demokrasi adına bir cinayettir.Nasıl ki beş yaşında bir çocuğun eline silah verirseniz kendine veya başkasına zarar verebilirse cahil insanın oy kullanması da demokrasiye ve ülkeye bu şekilde geri dönülemeyecek zararlar verebilir bunu bilen iktidarlar da halkı cahil tutmak için elinden geleni yapmaktadır.Şimdi bir parti halka cahil diyorsa kabahatli olan o parti mi yoksa cahil bırakılmasına göz yummuş her şeyi kabullenen halk mı ? ya da onları cahil bırakmak için kendini paralayan geçmiş ve gelecek iktidarlar mı ?

sokoban tarafından 19/Nis/13 15:37 tarihinde düzenlenmiştir

.
Toplam Hit: 8042 Toplam Mesaj: 80