Yeniden Ordu Kurabiliriz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    sokoban bunu yazdı

Yukarıdaki mesajlarda arkadaşlar diğer partilerin halka hakaret ettiği için , halkı aşağıladığı için halkın akp'ye oy verdiklerini çünkü akp'nin halka saygı duyduğunu vs. belirtmiş akp'nin yüksek oy oranlarını buna bağlamışlar.Şimdi güzel kardeşlerim akp'nin yaptığı cahile cahilsin demek yerine "siz halksınız herşeyi yaparsınız" tarzında gaz verme yaklaşımıdır.diğer partiler cahile cahil diyorsa kabahat onların mı yoksa cahilliği yüceltenlerin midir ? Geçtiğimiz yıllarda bir manken "Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi" diye sorduğunda işte halkı aşağılıyor bilmem ne yapıyor diye bir ton laf söylendi.Ama aslında baktığınız zaman bu söz yerinde bir söz ülkenin kaderini belirleyecek bir oy hakkını eğitimsiz insana vermek demokrasi adına bir cinayettir.Nasıl ki beş yaşında bir çocuğun eline silah verirseniz kendine veya başkasına zarar verebilirse cahil insanın oy kullanması da demokrasiye ve ülkeye bu şekilde geri dönülemeyecek zararlar verebilir bunu bilen iktidarlar da halkı cahil tutmak için elinden geleni yapmaktadır.Şimdi bir parti halka cahil diyorsa kabahatli olan o parti mi yoksa cahil bırakılmasına göz yummuş her şeyi kabullenen halk mı ? ya da onları cahil bırakmak için kendini paralayan geçmiş ve gelecek iktidarlar mı ?

Çobanın o sanatçıdan cahil olduğunu nerden çıkarttın ? Cahillik için bir kavram ölçüt mü var ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı
    sokoban bunu yazdı

Yukarıdaki mesajlarda arkadaşlar diğer partilerin halka hakaret ettiği için , halkı aşağıladığı için halkın akp'ye oy verdiklerini çünkü akp'nin halka saygı duyduğunu vs. belirtmiş akp'nin yüksek oy oranlarını buna bağlamışlar.Şimdi güzel kardeşlerim akp'nin yaptığı cahile cahilsin demek yerine "siz halksınız herşeyi yaparsınız" tarzında gaz verme yaklaşımıdır.diğer partiler cahile cahil diyorsa kabahat onların mı yoksa cahilliği yüceltenlerin midir ? Geçtiğimiz yıllarda bir manken "Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi" diye sorduğunda işte halkı aşağılıyor bilmem ne yapıyor diye bir ton laf söylendi.Ama aslında baktığınız zaman bu söz yerinde bir söz ülkenin kaderini belirleyecek bir oy hakkını eğitimsiz insana vermek demokrasi adına bir cinayettir.Nasıl ki beş yaşında bir çocuğun eline silah verirseniz kendine veya başkasına zarar verebilirse cahil insanın oy kullanması da demokrasiye ve ülkeye bu şekilde geri dönülemeyecek zararlar verebilir bunu bilen iktidarlar da halkı cahil tutmak için elinden geleni yapmaktadır.Şimdi bir parti halka cahil diyorsa kabahatli olan o parti mi yoksa cahil bırakılmasına göz yummuş her şeyi kabullenen halk mı ? ya da onları cahil bırakmak için kendini paralayan geçmiş ve gelecek iktidarlar mı ?

Çobanın o sanatçıdan cahil olduğunu nerden çıkarttın ? Cahillik için bir kavram ölçüt mü var ? 

Hocam bunu mu anladın o yazıdan ? Çoban mankenden daha cahil de olabilir daha eğitimli de olabilir.Hatta okumuş cahiller de mevcuttur.Benim demek istediğim doğruları söyleyince halka hakaret mi oluyor ? cahil insana cahil dediğin zaman bu kabahat midir ? Yani halktan oy almak için ille cahilliği övmek mi lazım "aslansınız kaplansınız" diyerek gaz mı vermek gerek ?

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    sokoban bunu yazdı

Maalesef durum öyle. Önemli olan, cahilliği kabul edip ; gerekeni yapmaktır. O yanlış , bu doğru oalyı değil.

AKP eğitim sisteminin içine sıçmıştır. Dayım güzel sanatlarda öğretmen olduğu için müdür ve sanatsal bir çok çevresi var. Biliyoruz eğitim ve sanat kousundaki meselesinide.

Eğitimin içine sıçtığı gibi, cahil insanları eğitmek içinde hibir çaba sarf etmemiştir. Onlar tek bildiği tarikate para basıp ; propaganda yaptırmaktır.

----

Cahil halk demek, kolay yönlendirilmesi demek. Kolay yönlenen demek, istediğini yapabileecğin (biraz gaz yani propaganda ile) insanlar demektir.

Doğuda en büyük örneğini görüyoruz. 

Atatürk ve cumhuriyet sonrası sorunlar, doğuya yapılanlar ve güvenlik problemlerini şuradan okuyabilirsiniz ;

http://atam.gov.tr/ataturk-doneminde-dogu-anadolu-1923-1938/

Şu kabile sistemi (evet kabile, ilkel insanlardaki gibi) olayını kaldırmak gerek. Fakat tamamen değil. Kültürü yaşatarak , aşiret başında kim hangi aprtidense ona oy atma anlayışını değiştirmek şart.

Aynı olay batıya tarikatler ile getirildi.

Tarikat istese ; Erdoğan'ı bitirir, istediğini başa getirir. Yahudiler güzel şekilde yapılandırdı tarikatleri.

edit:

http://www.siyasalbirikim.com.tr/haber.php?haber_id=13240

Yatırımlar burada daha net 

Ayro tarafından 19/Nis/13 15:54 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

@Sokoban afedersin hocam arada öyle huyum vardır çekip çıkartırım :) o o.... ayrıca sinir olmuştum orası ayrı 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

@Sokoban afedersin hocam arada öyle huyum vardır çekip çıkartırım :) o o.... ayrıca sinir olmuştum orası ayrı 

Problem değil hocam ne demek istediğimi anlatabildiysem ne mutlu :D

Malesef bizim halkımız gerçeği öğrenmek yerine pohpohlanmak istiyor herkes onları övsün türkler şöyle mükemmel böyle süper desin istiyor ama realite böyle değil.Malesef ulusal arenada şamaroğlanı olan bir ülkeyiz ama halka sorsan israil'e atar yapmış ülkenin vatandaşlarıyız bu kadar dar bir vizyondan bakan insanlarla çok yapacak bir şey de yok gibi.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtst
    mtst's avatar
    Erkek

İnsanların kafasını, yüreğini Milli bir Terbiyeden geçirmezsen Türkiyenin durumu böyle olur.

Bu oy verme sorununun asıl nedeni Türkiyenin eğitimsizliği hep bu yüzden kaybediyoruz zaten.

İnsanlar kapılmış iktidarın yaptıkları icraatlara sonu Allah Kerim sen sağ ben selamet..

Ama Avrupada yada amerikada öylemi hayır tabiki oranın insanları bilinçlidir gözü açıktır

Türkiyede böylemi ? yanından bile geçmez.. Bulmuşlar koyun gibi bi halkı sömürün bakalım..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

@ sokoban ;

Sanıyorum ki dünya üzerinde en mükemmel ülke Türkiye'dir. Poh pohlamak için değil ;

Sümerler, Perslere, Bizans, Hititler, Frigler,Lidyalılar, İyonlar, Urartular, Persler, Romalılar......

Dünya medeniyetleri buradaydı.

--

yetti mi ? Hayır. Ticaret, kültür ve kalkınma için önemlidir. Peki en önemli ticaret yollarından birisi nedir ?

İpek Yolu. Onunda parçası Türkiye'de. 

--

Sadece Ticaret değil, stratejik açıdan bakarsak ; Kıbrıs ve Türkiye çok çok önemlidir. Avrupa ve asya arasında bağdır. Ortadoğu ile Avrupa medeniyetini birbirine bağlar. 

Anadoluyu kontrol eden, büyük güce sahiptir dünya boyunca.

--

Yeter mi ? Yine yetmez. Tarım için elverişlidir, toprağı verimlidir. Bir sürü ormanımız vardı.

----

Daha sayılabilecek tonla şey. Kısacası ; dünyanın en güzel ülkelerinden (hatta en değerlisi diyebiliriz) birinde yaşıyoruz ve dünyanın gözü bu topraklarda.

Rusya+Çin bir yanda Amerika+İsrail+İngiltere bir yanda, Avrupa bir yanda. 3 büyük gücün çekişmesi var. İsrail ortadoğuda güçlenmek ve topraklarını almak istiyor (vaadedilmiş topraklar).

Amerika BOP yani sözde kürdistan ile buradaki petrol, doğalgaz ve madenleri kontrol etmek istiyor.

Avrupa ve Rusya ise ; tehlikeyi enselerinde hissetmek istemiyorlar. Bu yüzden karşı koymaya çalışıyorlar.

--

olayda Türkiye'de patlıyor. Ortadoğuya baktığımız zaman Türkiye bu süreçtern yine mkemmel şekilde çıkmıştır. Erdoğana kılım ama otorite ve birlik sayesinde (sattı paralar, araplardan sıcak paradır şudur budur) kriz gerçekten de dünyaya bakarak teğet geçti.

Tabi elden gidenleri ve dış borcun (IMF'ye borcu kapattık deselerde 518 milyar dolar dış borcumuz mevcut, süper !) bakmazsak ohoo..

Neyse kısacası ; Türkiye gayet iyi durumda. Millete güveniyorum.

Tek sorun, insanları bilinçli hale getirip ; sonrasında buyrun demokrasi diyebilmek.

--

Dipnot : Erdoğan'ın millete hizmet anlamında bir çok şeyi getirmiştir. Çoban adam ne anlar IMF şundan bundan. Adam kömürü, makinayı görünce 'devlet bize bahiy' diyor. Öte yandan vatandaşlık numarasıdır, sağlık vs.. gibi bir çok konuda işleri hızlandırdı.

Tabi kendi yandaşları güzelce para yedi. Hiç olmadığı gibi. 

---------

Tek derdimiz ; 'abi herkes yiiyor, çalışsında buda yesin' mantığını silmek. İnsanları bilinçlendirip , yediği zaman istifa ettirebilmek (kısaca Japonya gibi).

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

@ sokoban ;

Sanıyorum ki dünya üzerinde en mükemmel ülke Türkiye'dir. Poh pohlamak için değil ;

Sümerler, Perslere, Bizans, Hititler, Frigler,Lidyalılar, İyonlar, Urartular, Persler, Romalılar......

Dünya medeniyetleri buradaydı.

--

yetti mi ? Hayır. Ticaret, kültür ve kalkınma için önemlidir. Peki en önemli ticaret yollarından birisi nedir ?

İpek Yolu. Onunda parçası Türkiye'de. 

--

Sadece Ticaret değil, stratejik açıdan bakarsak ; Kıbrıs ve Türkiye çok çok önemlidir. Avrupa ve asya arasında bağdır. Ortadoğu ile Avrupa medeniyetini birbirine bağlar. 

Anadoluyu kontrol eden, büyük güce sahiptir dünya boyunca.

--

Yeter mi ? Yine yetmez. Tarım için elverişlidir, toprağı verimlidir. Bir sürü ormanımız vardı.

----

Daha sayılabilecek tonla şey. Kısacası ; dünyanın en güzel ülkelerinden (hatta en değerlisi diyebiliriz) birinde yaşıyoruz ve dünyanın gözü bu topraklarda.

Rusya+Çin bir yanda Amerika+İsrail+İngiltere bir yanda, Avrupa bir yanda. 3 büyük gücün çekişmesi var. İsrail ortadoğuda güçlenmek ve topraklarını almak istiyor (vaadedilmiş topraklar).

Amerika BOP yani sözde kürdistan ile buradaki petrol, doğalgaz ve madenleri kontrol etmek istiyor.

Avrupa ve Rusya ise ; tehlikeyi enselerinde hissetmek istemiyorlar. Bu yüzden karşı koymaya çalışıyorlar.

--

olayda Türkiye'de patlıyor. Ortadoğuya baktığımız zaman Türkiye bu süreçtern yine mkemmel şekilde çıkmıştır. Erdoğana kılım ama otorite ve birlik sayesinde (sattı paralar, araplardan sıcak paradır şudur budur) kriz gerçekten de dünyaya bakarak teğet geçti.

Tabi elden gidenleri ve dış borcun (IMF'ye borcu kapattık deselerde 518 milyar dolar dış borcumuz mevcut, süper !) bakmazsak ohoo..

Neyse kısacası ; Türkiye gayet iyi durumda. Millete güveniyorum.

Tek sorun, insanları bilinçli hale getirip ; sonrasında buyrun demokrasi diyebilmek.

--

Dipnot : Erdoğan'ın millete hizmet anlamında bir çok şeyi getirmiştir. Çoban adam ne anlar IMF şundan bundan. Adam kömürü, makinayı görünce 'devlet bize bahiy' diyor. Öte yandan vatandaşlık numarasıdır, sağlık vs.. gibi bir çok konuda işleri hızlandırdı.

Tabi kendi yandaşları güzelce para yedi. Hiç olmadığı gibi. 

---------

Tek derdimiz ; 'abi herkes yiiyor, çalışsında buda yesin' mantığını silmek. İnsanları bilinçlendirip , yediği zaman istifa ettirebilmek (kısaca Japonya gibi).

İşte o herkes yiyor mevzusu futbol kafası hocam.Adamlar partileri futbol takımı gibi destekliyorlar hep diğerleri yedi bu seferde bizimki yesin mantığıyla destekliyorlar adamları.Bilinçsizlik hat safhada yoksa bahsettiğin gibi ülkemiz önemli bir konumda olmasına rağmen şu an bu konumundan faydalanıp stratejik olarak meyvelerini yiyecek bir durumda değildir.O durumda olduğu bir dönemde vardı o dönemde Atatürk dönemiydi ve vefatıyla hızla aşağı inen bir grafiğe sahip olduk.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Zumsuk egitim konusunda yazdiklarijiza gulmekten kiriliyorum.

Ornek verecek olursak , babam etihad hava yollarinin finans muduru ve cambridge de masteri bulunmakta 

Annem ise hukukcu

Ve hu insanlar akp ye oy veriyorsa sizin sorgulamaniz gereken destekledigijiz partilerin ne durumda oldugu

Yine uzunca cevap veremiyorum ama son olarak sunu tekrar belirtiyorum

Akp yi akp yapan cemaattir, cemaatin icinde ise sizin yanindan bile gecekmiyecegijiz seviyede insanlar bulunuyor.eger egitimden gam vuruyorsan yanlis yapiyorsun .cunku cemaat egitim temelli calismalarini surduruyor

Sadece komiksiniz.

Esconda tarafından 19/Nis/13 17:22 tarihinde düzenlenmiştir

https://t.me/pump_upp
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Esconda bunu yazdı

Zumsuk egitim konusunda yazdiklarijiza gulmekten kiriliyorum.

Ornek verecek olursak , babam etihad hava yollarinin finans muduru ve cambridge de masteri bulunmakta 

Annem ise hukukcu

Ve hu insanlar akp ye oy veriyorsa sizin sorgulamaniz gereken destekledigijiz partilerin ne durumda oldugu

Yine uzunca cevap veremiyorum ama son olarak sunu tekrar belirtiyorum

Akp yi akp yapan cemaattir, cemaatin icinde ise sizin yanindan bile gecekmiyecegijiz seviyede insanlar bulunuyor.eger egitimden gam vuruyorsan yanlis yapiyorsun .cunku cemaat egitim temelli calismalarini surduruyor

Sadece komiksiniz.

Babasi etihad muduru, anasi hukukcu, oglu homo.

Dedigine gore ananda babanda egitimli, egitimli olupta AQP ye oy veren kisi benim icin vatan haininden baska birsey degildir. :)

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 7982 Toplam Mesaj: 80