folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Yeniden Türk Milliyetçiliği

Yeniden Türk Milliyetçiliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Benim için tek bir milliyetçilik vardır oda Atatürk'ün milliyetçiliği. Ama birileri yaptığı ırkçılığı milliyetçilik diye adlandırıyor ve milliyetçiliğin adı lekeleniyor. :S

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Ayrıca evet ırkçıyım yalan söyleyecek değilim .milliyetçiliği savunma nedenlerimden biri de vatansever kesimin özellikle milliyetçi görüşe sahip olması(sadece milliyetçiler vatanseverdir demiyorum,bugün kü ulusal kesim diye tabir edilen kesimden bahsediyorum,içinde ırkçısı da var bilmem neside var,sayı olarak bahsettim)ama insanların farklı görüşleri var ve milliyetçilik yakın bir görüş diyebiliriz.Irkçılığın hiçbirşeyi kirlettiği yok ama dostluk,kardeşlik gibi zırvalardan öte hayatın ,dünyanın ve tarihin gerçeklerini görebiliyorsanız "kirletme" vs gibi kelimeler kullanmazdınız.
    ırkçıyım ve bundan hiç utanmıyorum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Serser1
    Serser1's avatar
    Erkek
    Chingis bunu yazdı:
    -----------------------------
    Serser1 bunu yazdı:
    işte milliyetçiliğin nereye saptığını söylüyoruz..ülkemizde böyleydi halada fazla değişen bişi yokda..

atatürk milliyetçiliğine bişi demedim yazımda..konu türk milliyetçiliği dikkat edersen atatürk milliyetçiliği değil..ayrıca atatürkçülükden günümüze neler kaldı bi bakarsak..atatürkden sonra ne kadar yıpratıldı o 6 ilke..neyse gitmem lazım fazla yazamıyorum..

"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur."

Nutuk 15-20 Ekim 1927

Demek ki neymiş , araştırmadan yazı yazmamak lâzımmış . 

'Ne mutlu Türküm diyene' lafıyla sadece türkiyedeki türkleri mi kastetmiştir yoksa kürtü çerkezi lazıda dahil olmak üzere hepsi için mi söylemiştir..demek ki atatürk milliyetçiliği bazı şeylerden ayrılıyor..din, ırk ve etnik köken ayrımı yapmaz..ortak yurttaşlık temelindedir..yani üst kimlikdi sanırım bu..

demek ki neymiş yazdığımızı anlamalıyız..

dil, kültür, renk değil..emektir yüce olan..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

ya hoca ülkü ocaındasın demedim>
    Atatürkçüyüm ama milliyetçi değilim demedim
    Atatürkçülük kötü demedim..

Sana ne diyorum milliyetçi olcam diye kendilerini kırarlarken dikkat etsinlerde ayrımcılık yapmasınlar diyorum.

bi çoğu Türk milliyetçiliği yapıp yunanlıları sevmiyor.Fakat Atatürkçüyüm diye gezer.Atatürk ün yunanistanla ve diğer komşulardan başlayarak bütün ehrkesle nasıl dost olduğunu biliyor musunuz ???

Barış adamıydı.Ben koyu şekilde Atatürkçü olduğuma inanıyorum bu yüzden ilkelerinden devrimciliği, halkçılığı koparıp solcular Atatürk solcuydu, milliyetçiliği koparıp ülkücüler Atatürk bizdendir falan demesin.Bu sayede 6 ilkeden en az 1 ini milletimiz sevmiyor...Atatürk Türk milliyetçiliği yapıyordu tabi Türkiye de yaşayanlara Türk denir..Adam kendi ülkesinden başkasına mı milliyetçilik yapacak ?*

1 .     Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse:
           "Ne mutlu Türk'üm diyene!"- Atatürk.

Fakat benim kızdığım Türkiye  içinde yarım yapan sözde milliyetçiler.

sanıyorum milliyetçiliği daha doğrusu Atatürk ün savunduğu milliyetçiliği adam gibi anlatabildim.Milliyetçilik ayrımcılık ırkçılık değildir.Burdan sorna milliyetçiliğe yeni bir anlam getirecek arkadaşlarada duyrulur..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siganfu
    siganfu's avatar
    Erkek
    bir ülkü ocağı lafi almiş gidiyor.ben gençliğimi oralarda geçirdim. çok güzel şeyler öğrendim. yüreği tertemiz pırıl pırıl gençler tanıdım. haa içinde şerefsiz yokmu? var tabi.. ama sırf içinde bulunan çapulcu serseri , milliyetçiliği kendisine bir etiket yapan, bozkurt kılığında çakallarda var. sizde takdir edersinizki türkiyenin tüm kasabalarinda şubesi bulunan bir örgütün içinden illaki çıkar.siiyasi parti o kadar denetleyemez. bu ulku ocaklarini mesken tutmuş serseriler yüzünden gerçek türk milliyetçileri ocaklara gitmiyor. bunlara bende dahilim. ama bu demek degildirki fikrim değişti. bana göre benim davam haklı bir dava. serseriden banane.. ümit özdağ saygı duyduğum ve milliyetçi hareketin başında olması gereken biridir. devlet bahçeli trübünlere oynuyor artık.. paylaşım altında böyle yazdigim için özür dilerim. içimi döktüm dayanamadim :) yani türk milliyetçiliği italyan faşizmi, veya alman nasyonel sosyalizmi degil, atatürk milliyetçiliğidir. mete han'ın milliyetçiliğidir. biz hiçbirzaman kendimize peygamber indirecek kadar sapıtmamışız. bizimle yaşayan diğer ırklardan insanlara yaşama hakkını adaletini helede öyle bir çağda vermişiz. hoşgörüyle yaklaşmışız . ispanya yahudileri, müslümanları yakarken, biz gemilerle istanbula getirmişiz. işte o adaletin hoşgürürnün aşığıyız.. bizim ülke olarak yükselmemiz diğer milletten insanlarada yarar.. yoksa kimseyi asmak kesmek vs. degil. onu dedigimiz anda kendi övünçle bahsettiğimiz tarihimizle çelişiriz..

Elin ekmeği ile yaşayan kurt kahrolsun, Boynunda tasma izi taşıyan kurt kahrolsun, Kar yağmış dağlarına, üşüyen kurt kahrolsun, Kahrolsun kurt postunu giyen yalancı kuzu,Dağıtanlar kahrolsun kurt sesli ordumuzu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

heh işte Türk milliyetçisi olursan kürt şu bu diye ayırmaya başlar bir insan.

Tek bir yol var ilkelerdeki milliyetçilik.Yani T.C kimlik numarasına sahip, bayrağımıza, bize , Türkiye ye inanan.Kendini bu vatanın bir parçası gören herkezin hakkını savunmak, Türkiyenin hakkını savunmak lazım.Diğer türlü adam kürt milliyetçisi olur..Hayda işler boka sarar...

abi tayyip gibi yapma :| türkiyelilik falan :|

Türkiye dediğin develt zaten Türklük ün üstüne kuruludur, bkz: Ne mutlu Türk'üm diyene.

Atatürk Türkiye değil Türk milliyetçisiydi, bunu unutmayalım.

herkes Türklüğü kabul ederse sorun falan da kalmaz ortada.. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek
    Serser1 bunu yazdı:
    Chingis bunu yazdı:
    Serser1 bunu yazdı:
    işte milliyetçiliğin nereye saptığını söylüyoruz..ülkemizde böyleydi halada fazla değişen bişi yokda..

atatürk milliyetçiliğine bişi demedim yazımda..konu türk milliyetçiliği dikkat edersen atatürk milliyetçiliği değil..ayrıca atatürkçülükden günümüze neler kaldı bi bakarsak..atatürkden sonra ne kadar yıpratıldı o 6 ilke..neyse gitmem lazım fazla yazamıyorum..

"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur."

Nutuk 15-20 Ekim 1927

'Ne mutlu Türküm diyene' lafıyla sadece türkiyedeki türkleri mi kastetmiştir yoksa kürtü çerkezi lazıda dahil olmak üzere hepsi için mi söylemiştir..demek ki atatürk milliyetçiliği bazı şeylerden ayrılıyor..din, ırk ve etnik köken ayrımı yapmaz..ortak yurttaşlık temelindedir..yani üst kimlikdi sanırım bu..

Atatürk , Atatürk milliyetçisi miydi ? Yoksa Türk Milliyetçisi mi ? Atatürk Milliyetçiliği dediğin şey , Türk Milliyetçiliğinin bugünkü adıdır . Çağın en büyük Türkçüsü Mustafa Kemal Atatürk olduğu için böyle anılır .

Ben Atatürk'ün milliyetçilikle ilgili bir sözünü koymuştum , sen nereden çıkardın etnik köken ayrımını , ırkı , dini ? Onu anlayamadım ben . Bilgin yoksa o konuda tartışmazsın , sana Atatürk'ün kendi kitabından , Nutuk'tan alıntı yapıyorum , bilgin olmadığı için veya çürüyeceğini bildiğin için konuyu başka yere çekiyorsun . Atatürk kendi demiş Türk milliyetçisiyiz diye , daha neyi uzatıyorsun ki onu anlamadım ?

Orada cevap hakkı doğuracak hiç bir şey yazmadım , hakaret vs. de yoktu, yanlış anlaşılmasın . Atatürk'ün kendi ağzından Türk Milliyetçisi olduğunu kanıtladım belge sunarak . Yani olayın , senin saptırmak istediğin yönle bir alakası yok .

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek
    Chingis bunu yazdı:
    Serser1 bunu yazdı:
    Chingis bunu yazdı:
    Serser1 bunu yazdı:

Nutuk 15-20 Ekim 1927

'Ne mutlu Türküm diyene' lafıyla sadece türkiyedeki türkleri mi kastetmiştir yoksa kürtü çerkezi lazıda dahil olmak üzere hepsi için mi söylemiştir..demek ki atatürk milliyetçiliği bazı şeylerden ayrılıyor..din, ırk ve etnik köken ayrımı yapmaz..ortak yurttaşlık temelindedir..yani üst kimlikdi sanırım bu..

Atatürk , Atatürk milliyetçisi miydi ? Yoksa Türk Milliyetçisi mi ? Atatürk Milliyetçiliği dediğin şey , Türk Milliyetçiliğinin bugünkü adıdır . Çağın en büyük Türkçüsü Mustafa Kemal Atatürk olduğu için böyle anılır .

Ben Atatürk'ün milliyetçilikle ilgili bir sözünü koymuştum , sen nereden çıkardın etnik köken ayrımını , ırkı , dini ? Onu anlayamadım ben . Bilgin yoksa o konuda tartışmazsın , sana Atatürk'ün kendi kitabından , Nutuk'tan alıntı yapıyorum , bilgin olmadığı için veya çürüyeceğini bildiğin için konuyu başka yere çekiyorsun . Atatürk kendi demiş Türk milliyetçisiyiz diye , daha neyi uzatıyorsun ki onu anlamadım ?

Orada cevap hakkı doğuracak hiç bir şey yazmadım , hakaret vs. de yoktu, yanlış anlaşılmasın . Atatürk'ün kendi ağzından Türk Milliyetçisi olduğunu kanıtladım belge sunarak . Yani olayın , senin saptırmak istediğin yönle bir alakası yok .

Atatürk aynı zamandada devrimciydi ve devrimci olduğunu söyledi ama sağ devrimmi sol devrimmi dersek orata bir devrim oldu bu atatürk ne sağcıydı ne solcuydu atatürk milliyetçi,devrimci,inklapcı,laik bir insandı....

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek

Claros bunu yazdı:
    Chingis bunu yazdı:
    Serser1 bunu yazdı:
    Chingis bunu yazdı:
    Serser1 bunu yazdı:

Nutuk 15-20 Ekim 1927

Atatürk aynı zamandada devrimciydi ve devrimci olduğunu söyledi ama sağ devrimmi sol devrimmi dersek orata bir devrim oldu bu atatürk ne sağcıydı ne solcuydu atatürk milliyetçi,devrimci,inklapcı,laik bir insandı....

Tamam . Ben bunları biliyorum zaten . :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeForce
    GeForce's avatar
    Erkek
    Siganfu hocama okadar çok hak veriyorumki hislerime tercüman olmuşsun...ekliyecek birşeyim yok.Hocam ne dediyse aynısını diyorum
Toplam Hit: 9219 Toplam Mesaj: 57