Yeniden Türk Milliyetçiliği
-
space monkeyz returns.
-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------heh işte Türk milliyetçisi olursan kürt şu bu diye ayırmaya başlar bir insan.
Tek bir yol var ilkelerdeki milliyetçilik.Yani T.C kimlik numarasına sahip, bayrağımıza, bize , Türkiye ye inanan.Kendini bu vatanın bir parçası gören herkezin hakkını savunmak, Türkiyenin hakkını savunmak lazım.Diğer türlü adam kürt milliyetçisi olur..Hayda işler boka sarar...
Atatürk ne milliyetçisiydi,yunan mı?
6 ok,türk tarih,dil kurumu ne iş?
-----------------------------Biliyorsun Türk milliyetçiliği nerelere çekildi..Ocaklara git bak onlar ne milliyetçisi yunan mı??
Fark ettiysen Türk milliyetçisi derken bütün halkların birleşimi olarka gördüm.Başbakan bunu kürt, göçmen, alevi gibi alt kimliğe indirmişti.Bunu vurguladım.6 okuda biliyoruz peki sen biliyor musun ???
O Türk milliyetçiliğini yapan ocakların çoğunda (ocakları örnek gösteriyorum sanıyorum bu kitaptaki milliyetçilikle aynı) devrimcilik ilkesini rejimdeğişikliği gibi algılıyorlar.Yenilikçilik olduğunu bilmiyorlar.Peki bu milliyetçilik Türk milliyetçiliğimi??Atatürk böyle mi milliyetçiydi ?Çok ince detaylar var yeniden Türk milliyetçiliği ?*NE demek ben doğduğumdan beri yunan milliyetçiliğimi yapıyorum ???
edit:
kısaca Türk milliyetçiliği yaparken ayrımcılığa kaymasın diyorum..Dikkat etmek lazım ne kadarda inkar etsenizde alın Türkiyenin hali solcu- ülkücü- dinci- laik- müslüman ??!!
bu ne milliyetçiliği bunu anlat bakalım bana.Kaç tane Atatürkçü kaç tane ülkücü kaçtane dinci kürtlerden tiksiniyor biliyor musun ??Hemde kendilerini Türk hisseden Atatürk ü seven kürtlerden..Anlat bu ne milliyetçiliği kaçıncı ok hangi kurum ?
-
serser1
Milliyetçilik lafını kullanıp birilerinin birşey yapması onu kötülemez.Tıpkı atatürk ismini birilerinin kullanması,dini birilerinin kullanması gibi.Atatürkün ilkelerinden biri olan milliyetçiliğe hayır deyip atatürkçüyüm diye gezmek nasıl bir iştir? -
Atatürk Türk Milliyetçisi'ydi . Bunu kendi bile dile getirmiştir , tartışmanın lüzmu yok :)
Onun haricinde Ümit Özdağ'ı zevkle takip ederdim Yeniçağ Gazetesi'nden , ama bir kaç bok atıldı , CIA'li , fettoşçu vs. diye , iddiaları duyduktan sonra baktım gazetede yazmayı bırakmış :|
Her neyse , paylaşım için teşekkürler abi .
-
Ne ülkü ocağı ak?
Ülkü ocaklarıyla alakam yok,birileri onu kötü yerlere çekti diye kötü diyemezsin.Atatürk adını kullanıp pezoluk yapayım gel burda atatürkçülük kötü de bakayım? -
AntiOksidan bunu yazdı:
Ne ülkü ocağı ak?
Ülkü ocaklarıyla alakam yok,birileri onu kötü yerlere çekti diye kötü diyemezsin.Atatürk adını kullanıp pezoluk yapayım gel burda atatürkçülük kötü de bakayım?
-----------------------------ya hoca ülkü ocaındasın demedim>
Atatürkçüyüm ama milliyetçi değilim demedim
Atatürkçülük kötü demedim..Sana ne diyorum milliyetçi olcam diye kendilerini kırarlarken dikkat etsinlerde ayrımcılık yapmasınlar diyorum.
bi çoğu Türk milliyetçiliği yapıp yunanlıları sevmiyor.Fakat Atatürkçüyüm diye gezer.Atatürk ün yunanistanla ve diğer komşulardan başlayarak bütün ehrkesle nasıl dost olduğunu biliyor musunuz ???
Barış adamıydı.Ben koyu şekilde Atatürkçü olduğuma inanıyorum bu yüzden ilkelerinden devrimciliği, halkçılığı koparıp solcular Atatürk solcuydu, milliyetçiliği koparıp ülkücüler Atatürk bizdendir falan demesin.Bu sayede 6 ilkeden en az 1 ini milletimiz sevmiyor...Atatürk Türk milliyetçiliği yapıyordu tabi Türkiye de yaşayanlara Türk denir..Adam kendi ülkesinden başkasına mı milliyetçilik yapacak ?*
1 . Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse:
"Ne mutlu Türk'üm diyene!"- Atatürk.Fakat benim kızdığım Türkiye içinde yarım yapan sözde milliyetçiler.
-
Serser1 bunu yazdı:
-----------------------------hellfever bunu yazdı:
ne alakası var milliyetçi olmak ayrımcı olmak ile uzaktan yakından alakalı değildir ta ki bizim milletimizde gök tanrı inancının hakim olduğu dönemde bile vardı türk milliyetçiliği anlayışı ancak hiç bir zaman milliyetçiliğimiz ırçılık ve faşizm gibi tehlikeli ve yanlış alanlara sapmadı orhun abidelerinde geçen bir yazı bunun en güzel örneğidir yazıtta şu belirtiliyor tanrı türkleri dünyaya huzur ve refahın sağlanması için gönderdi bak o zamandan bu zamana hiçbirşey değişmedi atatürkçülük diye tutturmuş herkes biz neciyiz peki biz neyi savunuyoruz tabikide atatürk ilke ve inkılaplarını kütfen ifadelerimiz dikkat edelim kıtabıda kesın okuyacağım..... tsk ettım ellerıne sağlık
bundan sonra git bide maraş kaliamını oku..buna örnek bol neyse..o zmn görürsün neye sapmıs sapmamıs..
3 5 çapulcunun yaptığı birşeyi kimse kimseye mal edemez veya bir görüşü savunan bir kısım gruplar yanlış yapıyor diye hepsinin yaptığı söylenemez sanki komünistler sütten çokmış ak kaşık mı adamlar var olsun eşitlik cart curt diyor yaptıkları katliamları bilmeyen yoktur herhalde tabiki bunu hepsi için kullanmıyorum ii olanlarıda elbette var bir kesim yaptı dıye hepsını mı dışlayacağım şimdi saçmalık ki bu konuya da avatarından gırdım haberın olsun.... -
AntiOksidan bunu yazdı:
serser1
Milliyetçilik lafını kullanıp birilerinin birşey yapması onu kötülemez.Tıpkı atatürk ismini birilerinin kullanması,dini birilerinin kullanması gibi.Atatürkün ilkelerinden biri olan milliyetçiliğe hayır deyip atatürkçüyüm diye gezmek nasıl bir iştir?
işte milliyetçiliğin nereye saptığını söylüyoruz..ülkemizde böyleydi halada fazla değişen bişi yokda..atatürk milliyetçiliğine bişi demedim yazımda..konu türk milliyetçiliği dikkat edersen atatürk milliyetçiliği değil..ayrıca atatürkçülükden günümüze neler kaldı bi bakarsak..atatürkden sonra ne kadar yıpratıldı o 6 ilke..neyse gitmem lazım fazla yazamıyorum..
-
Serser1 bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
serser1
Milliyetçilik lafını kullanıp birilerinin birşey yapması onu kötülemez.Tıpkı atatürk ismini birilerinin kullanması,dini birilerinin kullanması gibi.Atatürkün ilkelerinden biri olan milliyetçiliğe hayır deyip atatürkçüyüm diye gezmek nasıl bir iştir?
işte milliyetçiliğin nereye saptığını söylüyoruz..ülkemizde böyleydi halada fazla değişen bişi yokda..atatürk milliyetçiliğine bişi demedim yazımda..konu türk milliyetçiliği dikkat edersen atatürk milliyetçiliği değil..ayrıca atatürkçülükden günümüze neler kaldı bi bakarsak..atatürkden sonra ne kadar yıpratıldı o 6 ilke..neyse gitmem lazım fazla yazamıyorum..
-----------------------------"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur."
Nutuk 15-20 Ekim 1927
Demek ki neymiş , araştırmadan yazı yazmamak lâzımmış .
-
“beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir. “
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. “
“bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır. “
“Türk milleti kahramanlıkta olduğu kadar, istidat ve liyakatte de bütün milletlerden üstündür. bu eser, türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez âbidesidir. bu eseri meydana getiren bir milletin evlâdı, bir ordunun başkumandanı olduğumdan daima mesut ve bahtiyarım”
"dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yegâne millet Türklerdir."
Mustafa Kemal ATATÜRK