folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yerim Seni TTNET !



Yerim Seni TTNET !

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Merhabalar,

    Öncelikle yönetim kadrosundan ricam, konunun her hangi bir yerinde, kategorisinde, başlığında, içeriğinde, gizli olmamasında vs. bir problem olması halinde silinmemesi, düzeltilmesi/taşınması/gizlenmesidir. 

    Bazen bir şarkı her şeyi anlatır!


    http://www.youtube.com/watch?v=3DVIdyNTVw0

     

    DİKKAT!


    Az sonra; bir gencin internetle imtihanını, düştüğü acınası durumu ve bulunamayan çözümleri okuyacaksınız!

     

    Her şey harika bir günde başlamıştı!


    Her Türk vatandaşı gibi, TTNet tekeline terfi etmiştik yıllar önce, Dial-UP bağlantımızdan. Lojmanlarda yaşamamız sebebiyle, altyapı dolayısıyla lojman içi dahili hatlar kullanmakta, şehiriçi/şehirlerarası/yurtdışı görüşmelerimizi lojmana sağlanan 3-5 dış hat numarasından birinin havuzdan atanması ile o görüşme boyunca kullanabilerek sağlıyorduk. Yüksek teknolojili ülkemizde, 3bin haneye atanan 30 dış hat ve bunların 3bin iç hat telefonuna dağıtılması sebebiyle ADSL hizmeti verilemiyor, TTNet çalışanlarının bu hizmeti sağlamaya zekası yetmiyordu.

    Gel zaman git zaman vakit geçti, dünya çağ atladı, ve onların çıktığı çağa girme sırası bizim köye geldi. Hemen 'sanal hat' adı altında sağlanan 0232'li bir numarayla (nedir, nedendir, nasıl kullanılır halen bilinmez) ADSL hizmetine başvurduk. Daha doğrusu, başvurduktan sonra öyle bir numara atandığını öğrendik ancak kablosunun ucu nerede hiç bir zaman bilemedik.

     

    Yaklaşık 2 sene 1Mbit'e sıkışıp kaldık!


    56k 'dan 1024 kbps 'a terfi etmek aslında harikaydı. Süperdi, muhteşemdi. Bir gün kuzenimin Almanya topraklarından kuş gibi uçup yanıma gelmesiyle her şey değişti; söylediğine göre orada 4 Mbit ile bağlanıyordu! Tam 4096 kbps! Tüm sorunlar o günden sonra başladı. Gözümüz açılmıştı...

     

    Ülke genelinde internet patlaması!


    Sanırım bir çok şey TTNet'in özelleştirilip devlet elinden çıkmasıyla biraz iyiye gitmeye başladı. 'e kadar lı paketler hayatımıza girmişti sonunda. Hemen 8 Mbit'e kadar pakedine geçiş yapıp, kullanmaya başladık. Günümüzden tahminen 1 - 1,5 yıl öncesinden dün'e, 23.01.2013 tarihine kadar kullandık. Düşe kalka, yavaşlaya hızlana, kopa bağlana kullandık. Yeri geldi AKK başımızı ağrıttı, yeri geldi VCC bilmemne ayarlarını değiştirip eski hızımıza ulaştık, yeri geldi 8Mbit'lik yalın internet şifreleri heykleyerek kotadan kotardık. 

     

    Ne, Daha da mı hızlanacak?!


    Söylenti çok hızlı yayıldı. İnternetimiz, 2013'te bir çağ daha atlayacaktı. TTNet'in her yerde hizmetini sağlayamadığı HİPERNET paketleri için yeni altyapı hazırlanacak, yeni telefon kabloları çekilecekti. ( Hipernet : 20 - 35 - 50 yahut 100 Mbps'a kadar hız desteği sağlayan paketlere sahiptir. Anladığım kadarıyla bu teknolojinin ismi VDSL, yüksek ihtimalle diğer adı ADSL2'dir. -Eminim yanılıyorum. )

    Söylentiler doğru çıktı!


    Altyapı döşenmeye başlamış, kablolar yavaş yavaş çekiliyordu. Hemen, alelacele başvurular toplandı. Halen devam etmekte olan taahhüdümüzü değiştireceğimiz için, ceza olarak tekrar 24 aya uzatılacağı söylendi. Usulca kabul ettik. Altyapı tamamlanacak, hediye ( Nah hediye, isimsiz bir şekilde faturaya taksitlendirileceğini elbet ki biliyordum. ) modemimiz tarafımıza teslim edilecek, yeni telefon hattına link aktivasyonu yapılacak ( Altyapı yenilenmiyor, yeni altyapı çekiliyordu. Evet, başta fiberoptik diye sevinmiştim ancak farklı bir şey olduğunu öğrendim. ) , işlemler tamamlandığında -internet kesintisi yaşamamamız için- yeni internet ( HİPERNET ) hizmeti başlayıp, NETLİMİTSİZ aboneliği sonlandırılacaktı.

    Nitekim, beklenen gerçekleşmedi!


    22.01.2013 tarihinde gelen bir SMS ile irkildim. "7541205964 hizmet numaralı internet hizmetiniz aktif edilmiştir." ( Kötü amaçlı arkadaşların kullanamaması açısından hizmet numarası tersten yazılmıştır. ) yazıyordu. Eve gelip kontrol ettim, acaba hunharca kapıyı kırarak içeri girip, bağlantıları tamamladılar mı diye, ancak nafile; kablolar halâ apartman girişinde bekliyor, dairelere girmek bir yana kapılara çıkmamıştı daha. Hemen müşteri hizmetlerini aradım. Ta-daa! Tam da düşündüğüm gibi. Eski hizmet devam ediyor, yeni hizmet 2 sene taahhütle aktif edilmiş, fatura işlemeye başlamış, eski hizmet sonlandırılmamış ( ki sonlansa bunları yazamıyor olacaktım ) , onun taahhüdüne ayrıca bilmem kaç ay kalmış, çift fatura gönderme hazırlıkları yapılıyordu. Hemen arıza, talep, şikayet ve öneri kaydı bıraktım. Üçünde de durumla ilgili bilgilendirme yapacaklarını söylediler, sağ olsunlar yine sözünde duran olmadı. 

    Arıza kayıtları sonlandırıldı!


    23 Ocak 2013 -dün- tarihinde tekrar MH'ni arayıp verilen bildirim numarasıyla soruşturduğumda, şikayetle ilgili incelemelerin tamamlanıp arıza kaydının kapatıldığı, işlem yapılmadığı, iki hizmetin de aktif devam ettiği söylendi. Hemen sonlandıranlar için şikayet talebi oluşturdum, ve arıza kaydını tekrarladım. Telefondaki bayana durumu tam sekiz kere! anlattım. ( Bence halen anlayamadı.. ) Muhtemelen o kayıt yine sonlandırıldı, değişiklik yapılmadı ve tarafıma ulaşılmadı. Halen beklemedeyim..

     

    İkinci bomba !!


    Bu gün eve geldiğimde, internetimin ( ki burada bahsedilen yıllardır kullanımına devam edilen NETLİMİTSİZ pakedi ) hunharca yavaşladığını fark ettim. Hemen yalın-adsl-kumbarası'mdan bir kağıt çektim, modem arayüzüne bağlanıp bilgileri girdim ve yeni IP almasını bekledim. O da ne? 1024 ile aldı. Sonra bir başkasını denedim, yine 1024. Bir başkası, yine 1024. Hayret ettim, kendi bilgilerimle girdim. Daha da hayret ettim, 1024/255 kbps ile IP aldı. Oysa ki, AKK bile fiziksel limit koymuyor, link 8mbit gözükmesine rağmen 3072 kbps'dan hızlı indirme yapmıyordu. Oysa şu an, verimli alabileceğim en yüksek hız 11,7 Mbit gözükürken defalarca 1 Mbit almıştım. 

    Bir milyar iki yüz yetmiş beş milyon dokuz yüz kırkıncı defa müşteri hizmetlerini aradım. Yine tersten yazdığım, eski ( bilmem kaç yıllık ) hizmet numaram olan on bir haneyi, 3652147564 numaralarını ilettim. İnceledi, inceledi, inceledi... Kurumsal 1 Gbit'e kadar internet hattı kiralayan firmanın müşteri hizmetleri, ana bilgisayarlarına 33.6K ile bağlı sanırım, hat bilgilerini görüntülemesi beş dakika kadar sürdü.

    Durumu anlattım, 8 Mbite kadar paket kullanmama rağmen 1 Mbit link alabiliyorum dedim. Hayır dedi, evet dedim. Yine hayır dedi, ne hayır dedim, kontrol ediyorum dedi. Bekledim, bekledim, bekledim... Kontrol etti. Aman tanrım! Mayıs 2012'den beri HAZIRNET pakedi kullanıyormuşum! Yani ben geçen mayısta 24 ay taahhüt vermişim, 8,5 ayda hep 1Mbit ile bağlanmışım, ne hikmetse günlük 2,5 TL'lik ( kullandığın kadar öde ) paket olmasına rağmen her ay aynı faturayı ödemişim, Hızı 1Mbit, AKK'sı 6 Gb ve AKK sonraki hızı 256kbps olan bu bağlantıyla hayal bile edilemeyecek veriler indirmiş, her ay yüzlerce gb download/upload yapmışım. Ulan, sormazlar mı adama ne HAZIRNET'i bu, daha dün 900kb/sn ile film indirdim ben diye! Ah TTNET ah... Daha çok yolun var..

    Şaşırılmayacak gibi değil. Arıza kaydı açarken bile zorlandım, yalancı durumuna düştüm, inandıramadım. Bilmiyorum bu internetin sonu ne olacak.. Sıradaki hedefim, TTNET'ten ilk fırsatta kurtulmak, mümkünse yurtdışına, mümkün değilse SuperOnline'ın avucuna düşmek.. 

    Biliyorum, çok uzundu. Ama o kadar doldum ki.. Küfretmeden ancak böyle deşarj olabilirdim, ya da içebilirdim. Yazmayı seçtim. İnanın bunları yazmak, okumaktan çok daha zor.. Okumayan herkese teşekkür ediyorum, okuyanlar zaten bi'tanecikler.

    Daha çok şey yazacaktım ama yazının sonuna gelene kadar unuttum.. Sanırım unuttuklarımın çoğu da küfürdü, neyse, ttnet ve kafam desem yeterli olur heralde.


    ...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Belki gelişmeleri yazarım


    ...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    o değil de bu bi kaç gündür acayip bi yavaşlık var nette ara ara kopmalar filan yaşıyorum

    aynı problemden muzdarip olan var mı ?


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

    o değil de bu bi kaç gündür acayip bi yavaşlık var nette ara ara kopmalar filan yaşıyorum

    aynı problemden muzdarip olan var mı ?

    eyvallah ya ilk mesajdan dağıldı :| ben oraya 34289057234857 kelimelik yazı yazayım, klavyemin ömründen ömür gitsin, sen gel "o değil de"... :D jdfkhgksh


    ...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

    o değil de bu bi kaç gündür acayip bi yavaşlık var nette ara ara kopmalar filan yaşıyorum

    aynı problemden muzdarip olan var mı ?

    aynen aq durduk yere kesiliyor net 


    İts My Life. NOW or NEVER
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1593723/

    http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1593737/

     

    Bunlar da şikayetvar şikayetlerim, en güzel sonuç buradan çıkıyor çünkü. Daha yeni yazdım, 24 saate aktif olurlar okuyabilirsiniz..


    ...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    noname bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

    o değil de bu bi kaç gündür acayip bi yavaşlık var nette ara ara kopmalar filan yaşıyorum

    aynı problemden muzdarip olan var mı ?

    eyvallah ya ilk mesajdan dağıldı :| ben oraya 34289057234857 kelimelik yazı yazayım, klavyemin ömründen ömür gitsin, sen gel "o değil de"... :D jdfkhgksh

    abi klasik ttnet adamlar tam 9 gün boyunca netimi kestiler neymiş efendim altyapı çalışması ama ne hikmetse aynı binada neti olan eleman var benimki yoktu. bağırdım çağırdım sövdüm şikayetvar'a yazdım. dh'den yazdım sallayan yok yine bildikleri gibi 9 gün sonra neti hallettiler o yüzden bişi yazmadım konuya yoksa okudum :F

    bu arada geçmişe yönelik fatura itelemesinler :D ttnet bu işi belli olmaz


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    arayıp sövcen. ben eskiden ttnet kullanırken çok iyi muamele yapıyorlardı, şikayet edicem sizi, sizi bırakıcam, allah belanızı versin falan filan laflarını sürekli söyledigimden olsa gerek.

    8mbpse kadar net kullandıgım zamanda download hızı olarak 3MB falan görüyordum.


    =)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    ben de 20mbit kullanıyom 69 tl fatura ama bu ay 11tl fatura geldi hazırnet 1mbit görüyo beni oysa hala 20 mbitim :d

    haber vericem sonra borç çıkarmasınlar karşıma :d


    msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek

    aynı problem bende de var... bağlantı kopuyor sanki dialupa geri döndük...

    noname hacım türkiye de koyun olarak yaşamaya devam ettiğimiz müddetçe ve yasalar işlemediği müddetçe bu durumu daha çok çekeriz! müşteri hizmetleri ile ilgili sana birkaç anımı anlatayim de konu seninkine geri dönsün :D

    şimdiki turkcell superonline ın tellcom olduğu dönemlerde başvurup internet aldım. 2 ay sonra aradılar efendim altyapı çalışmalarımız başlayacak size 10 gün düzgün olarak internet veremeyeceğiz ama sonrasında 1mbit fiyatına 2 mbit verecez kabul ediyomusunuz dediler. sanki başka şansım varmış gibi kabul ettik :D söyledikleri o on günlük dönemde internet kesintisi yaşamadım ama sonrasında 1 sene boyunca ip alamama problemi cektim ki internet faturası adı altında ödediğim parayı müşteri hizmetlerini arayıp söverek kullandım :D sonuçta adsl kullanıyorsan kendi altyapısı olan ttnete geçeceksin dedim ve geçtim şimdiye kadar hiçbir problem olmamıştı ki şu ara internet ara ara kesiliyor ve bağlantı yavaş yakında düzelir...

    gelelim turktelekom a, iş yerime iki adet telefon bağlattım. birinin sonu 67 ile bitiyor diğerininki de 55 ile neyse bir ay kullandık ikinci ay telefonlar kesik arıyorum müşteri hizmetlerini arıza kaydı bulunamadı diyor bir ay telefon kapalı kaldı bana telefoncu cağırıp hatta baktırın diyor baktırıyorum bişi cıkmıyor söylüyorum gene de arıza bulunamadı diyor. turk telekom santrallere kadar fiber ile santrallerden sonrasını bakır telle dağıtım yapıyor iş yerimin karşısında da 6. saha santrali var. her gün mutlaka biri gelip o kutuda bişiler yapıp gidiyor yakaladım adamı rica ettim baksın diye saolsun kırmadı işlerinin arasına benimkini de sıkıştırdı sonu 67 ile biten hattım bakır hat santralinden fiber santrale fiziksel olarak geçirilmiş ancak kaydı santrale aktarmayı unutmuşlar o yüzden kesikmiş :D adam merkezi aradı oradan düzelttiler ve halloldu 55 ile bitenin ise turk telekom tarafından dağıtım panosuna gelen tarafta arıza varmış onu da düzeltti cekti gitti. 10 gün sonra 55 li olan telefon kesik 67 den müşteri hizmetlerini aradım bir saat sonra 67 de gitti :D neyse müşteri hizmetlerini arıyorum arıza bulunamadı diyor vs. armutlar santrale kadar bakıyor bilgisayardan santrale hat geliyo ya sonrasında sıkıntı yok :D gene saha santraline gelen arkadaşlardan rica minnet üstüne 67 li olan hattımın kablosunu çıkarmışlar 55 li olan hattında kabloda arıza olduğu için gene aynı yerden arıza vermiş abi bu kablonun değişmesi lazım ama ben şuan değişemem deyip gitti. bizim telefonlardaki kesinti gel zaman git zaman on gün çalışır on gün çalışmaz periyoduna girdi en son açtım müşteri hizmetlerine konuştuğum kişiden başlayıp çaycısına kadar sövdüm. saha santraline gelen adamı da dayak zoruyla işimi yaptırdım 3-4 aydır telefonlar tık etmiyor :D


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2007
    Erkek

    benimde bu son günlerde hiç yavaşlamayan internetim yavaşladı sinirlerimi bozuyo. youtubeden video izleyemiyorum o derece

     

    edit şu an 8 mbit olmam lazımken hızım bu 957 / 12283 kbps 12 mbit :D 

    bide modeme reset atıp denicem denedim ve hız aynı sadece 957 uplo 956 oldu. ama hala net yavaş olamaz böyle bişey.

     

    koyduğun video tam olarak play tuşuna bastıkdan 30 saniye sonra başladı :/


    İmzalar Kaldırılsın!!
Toplam Hit: 4939 Toplam Mesaj: 46