Yeşil Pasaport Çelişkisi
-
Bundan 2 sene kadar önce 5 yıl süreli yeşil pasaport aldım, 3 yılı kaldı. Aldığımda öğrenciydim ve reşit değildim, şimdi hem reşitim hem de öğrenci değilim. Pasaportum geçerli mi, tekrar farklı bir pasaport mu çıkartmalıyım?
Sanırım yaş sınırı 18 değil 25, ama öğrenci olma şartı varmış..
-
babadan veya anneden dolayımı aldın?
-
Evet annem sayeisnde hak kazandım
-
25 yaşına karar evli değilsen bide öğrenciysen yeşil akıyor.
edit : bildiğim kelime atlamışım :D
baristbt tarafından 08/Nis/13 12:58 tarihinde düzenlenmiştir -
yaş sınır tekrar değişmediyse 18 zaten sorun değil.. teoride , 25 ten küçük ve öğrenci olman lazım anne-babadan alınan yeşilin geçerliliği için.. amna pratikte çok öyle olmuyo.. daha geçtiğimiz yaz kız arkadaşım hem öğrenci olmadığı hemde 25ten küçük olmadığı halde 2010 yazında 5 seneliğine aldığı yeşil pasaportla ispanyaya gittik geldik.. bi de tabi o pasaportu aldığı tarihte yasaya göre evlenene kadar hakkı vardı sora 25 e düşürdüler tekrar, belki onunda etkisi vardır. şimdi hem 25ten küçük değil hemde çalışıyo kendi sigortası başladı, bakalım 17mayıs ta yunanistana gitmeyi denicez aynı pasaportla haber ederim tekrar :d
-
Selam,
Öğrenciliğin bittikten sonra pasaport kullanma hakkında bitiriyor (yaş geçmese bile), imzlanan tebligatta bu madde var. Bittiğinde emniyetten sizi
ararlar pasaportu getirmenizi isterler ve sonra iptal edilmiştir diye damga basarlar her sayfasına sonra geri verirler.. eğer öğrenciliğiniz bittiği
halde yurtdışına çıkmaya çalışırsanız ve bu tespit edilirse hem o ülkeye kaçak girmiş oluyorsunuz (5 yıl schengen ülkesine giriş yasağı + para
cezası belki küçük süreli hapis) ve türk makamlarınca hakınızda işlem başlatılabilir. Risk almaya değmez. Bilgilendirme için ilindeki emniyet
müdürlüğü yabancılar şubesini arayıp öğrenebilirsin
-
BarisYigit bunu yazdı
o hatunlar için geçerli :D erkeklerde 18 yaş sınırı var. nitekim bi ben alamamıştım ailede amk :D
-
joe_black bunu yazdıBarisYigit bunu yazdı
o hatunlar için geçerli :D erkeklerde 18 yaş sınırı var. nitekim bi ben alamamıştım ailede amk :D
yok hocam 25 yaşına çıkarıldı
-
Gectigimiz yil pasaportlar degişti haberiniz olsun CiP li pasaportlar kullaniliyor artik
-
unbalanced bunu yazdı
Selam,
Öğrenciliğin bittikten sonra pasaport kullanma hakkında bitiriyor (yaş geçmese bile), imzlanan tebligatta bu madde var. Bittiğinde emniyetten sizi
ararlar pasaportu getirmenizi isterler ve sonra iptal edilmiştir diye damga basarlar her sayfasına sonra geri verirler.. eğer öğrenciliğiniz bittiği
halde yurtdışına çıkmaya çalışırsanız ve bu tespit edilirse hem o ülkeye kaçak girmiş oluyorsunuz (5 yıl schengen ülkesine giriş yasağı + para
cezası belki küçük süreli hapis) ve türk makamlarınca hakınızda işlem başlatılabilir. Risk almaya değmez. Bilgilendirme için ilindeki emniyet
müdürlüğü yabancılar şubesini arayıp öğrenebilirsin
bizi kimse aramıyo hocam bizde kullanıyoz hala :d
-
unbalanced bunu yazdıjoe_black bunu yazdıBarisYigit bunu yazdı
yok hocam 25 yaşına çıkarıldı
valla mı?? vay amk. şansıma sokim o zamaan geçti artıkın.