Yobaz (!) Atatürk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

evet eger maturudi ve eşariyeyei karşılaştırır sanız akıl ve ilim konularında farklı dırlar

(ama genel olarak Mutezille ile pmuz omuza savaşmıştır ve bozuk değildir ikiside)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BBS
    BBS's avatar
    Erkek

nasıl bir konu başlıgıdır bu ya sövesim geldi ama neyse

..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek
    efrasyap bunu yazdı:
    -----------------------------
    mimar bunu yazdı:
    efrasyap bunu yazdı:

Atatürk Eşarriye itikadından Maturidi itikadına geçişe öncülük ederek zaten samimi bir islam anlayışına sahip oldugunu ispatladı. 

burda ne demek istedin arkadaşım? eşarinin bozuk bi itikad olduğunumu?

yok eşariye bozuk bi itikat değildr lakin günümüz şartlarına tam manası ile adapte olamamış

dünyevi olaylara tam manası ile  bazı konularda kapalı kalmıştır zira zaten türkler 1517 yılından sonra eşariye itikadını benim semeye başlamışlardır

eyvallah bende burda eşariye laf sokuyomuşsun gibi anladım. tşkler arkadaşım...

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    FiLoZoF bunu yazdı:

“Kur’an ile hatırlatmak istiyorum...”

Böyle diyor ve ardından, İslam adına öne çıkarılmış birçok yalanın maskesini düşürüp Kur’an adına söylenmesi gereken gerçekleri sıralıyor.

İşte birkaç satır. Ve işte Mustafa Kemal Atatürk:

“Hayat demek mücadele demektir, çarpışma demektir. Hayatta muvaffakiyet mutlaka mücadelede muvaffakıyetle mümkündür…”

“Eğer Müslümanlardan, Kur’an’ı yüceltmek dinî bir vazife olarak talep olunuyorsa hiç şüphe yok ki, Müslümanlar ne kadar kuvvetli, kudretli ve bütün bu kuvvet ve kudret akılca ne kadar yüksek olur, ilmen, fennen gelişmiş bulunursa Kur’an’ı yüceltmeyi iyi yapmasını bilir ve Allah ancak bu mesai tarzından daha çok memnun olabilir. Bütün Müslümanlara da ne yapmak lazım geleceğine dair kuvvetli ve maddî bir misal gösterilmiş olur…”

Böyle buyuruyor Atatürk velakin içimizdeki pek Atatürkçü(!) islam düşmanı kuran düşmanı zibidi nasıl Atatürkçülükse yaşadıkları bağdaştıramazlar bu sözlerle Atatürkü.

Meclis açılışında dua eden Atatürkü göstermezler. Meclisinde başı örtülü kadın vekil bulunan Atatürkü anmazlar. Minbere çıkıp hutbe okuyan Atatürkü habire alkolik bir adammış gibi rakı kadehiyle resmeder karşımızda. Kim yobaz kim değil halen vallahi anlayabilmiş değilim.. 

bu olay onun yobaz olduğunu mu gösterir git yobaz kelimseinin anlamını öğren sonra atatürkün önüne sıfat olarak ekleyebilirmisin bak

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    başlık güzel bence, çok şey anlatıyo. bi Atatürkçü olarak yadırgamadım.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:
    başlık güzel bence, çok şey anlatıyo. bi Atatürkçü olarak yadırgamadım.
    yobazlık-atatürk olsa okde bu başlık saçma zaten konu açan arkdaşta yarası olan arkdaş . meclis açarken dua eden atatürkmüş ne olmuş yani kimse dinsiz olduğunu söylemiyorki.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

abi adam Atatürke sıfat olarak koymak istememiş düzeltildi ztn o kısım :S

o yobaz kelimesi Atatürkü yıllardır dinsiz Kuranı ezen alkolik bi tip olarak sunanlara ithafen yazılmış

bütün yazılanları okuyun öyle yorum yapın

Atatürk'ün hanımının da kapalı olduğu ayrı bi olay ztn o da mesela görmezden gelinir

yine Atatürk ilk gittiği yerde ilk imamlarla toplantı yapardı çünkü insanları din o dönemde daha çok bağlıyodu

kısacası kolpa Atatürkçülere oy wermeyin yol vermeyin olay budur :|

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    İslamcı site başlıklı konuda başlığa takıldık diye sitem işitmiştik... Yarası olan olmuştuk... Yobaz olmuştuk... Başlığa ne takıyorsun kardeşim Filozofun o anlamda yazmadığı ve içeriği okununca kinayeli bir biçimde konulduğu anlaşılıyor... Konunun içine ettik bravo... Konu dinini yaşayan Allah Muhammed (S.A.S) diyen hemen hemen herkese yobaz denmesiyle alakalıydı...

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı:

aynı şekil din içinde geçerlidir büyükler bişeye günah derse o günahtır nedeni sorgulanmaz! sorgulamadan kastım tamam bu günah ama neden günah neye göre günah kuranda böle bişi yazıyo mu die bakmaz. aynı şekilde her dinci (dinciden de kastım din konusunda astığı astık kestiği kestik insanlar) bişeye günah demenin yanlış olduğunu bilmeleri halinde bile o şeye günah derler. insanın bişeye günah demesi allaha şık koşmaktır... allah bağışlayıcıdır kişiye göre günah denen şeyi allah affedebilir. ya da sen kesin cehhenneme gideceksin dediğini affedebilir. uzun lafın kısası aldığımız bilgilerin doğruluğunu araştırmadan yaşama tarzına alıştığımız ve alıştırıldığımız için bu hale geliyoruz her konuda...

arkadaşım son 1500 yılın tahlinini yapmışsın bilmeden. seni tebrik ediyorum. bu sitede madalyaları ben dağıtsam sana bi madalya verirdim cidden.

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyb
    hyb's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    İslamcı site başlıklı konuda başlığa takıldık diye sitem işitmiştik... Yarası olan olmuştuk... Yobaz olmuştuk... Başlığa ne takıyorsun kardeşim Filozofun o anlamda yazmadığı ve içeriği okununca kinayeli bir biçimde konulduğu anlaşılıyor... Konunun içine ettik bravo... Konu dinini yaşayan Allah Muhammed (S.A.S) diyen hemen hemen herkese yobaz denmesiyle alakalıydı...

Konu dinini yaşayan Allah Muhammed (S.A.S) diyen hemen hemen herkese yobaz denmesiyle alakalıydı...

?

........................................
Toplam Hit: 9060 Toplam Mesaj: 69