Yüksek Lisansa İlişkin Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Beyler kafama takıldı,üniversitelerin tezli yüksek lisans programlarında kontenjan sınırı var mıdır? Örneğin A üniversitesi X enstitüsü 12.Anabilim Dalı'na bu sene lisansüstü başvuru kabul etmiyoruz diyebilir mi? Yoksa her sene standart bir kontenjanları mevcut mudur?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    Sencer bunu yazdı

Beyler kafama takıldı,üniversitelerin tezli yüksek lisans programlarında kontenjan sınırı var mıdır? Örneğin A üniversitesi X enstitüsü 12.Anabilim Dalı'na bu sene lisansüstü başvuru kabul etmiyoruz diyebilir mi? Yoksa her sene standart bir kontenjanları mevcut mudur?

Oyle bir sanslari var fakat cok cok dusuk. Genel olarak kontenjanlar ayni olur. Enstitu sayfasinda acikca yazar.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

standart değil. değiştirebilirler. enstitü sayfasında yazar

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    break bunu yazdı
    Sencer bunu yazdı

Oyle bir sanslari var fakat cok cok dusuk. Genel olarak kontenjanlar ayni olur. Enstitu sayfasinda acikca yazar.

Hocam bi'kaç üni sayfasına baktım fakat duyuru dahi yok.Oysa güz alım dönemi bu aylarda oluyor yanılmıyorsam.Şu an için başvuracağımdan değil ancak merak ediyorum onun için soruyorum.Herhangi bir kontenjan yahut "almıyoruz" ilanı yoksa sıkıntı yok diyebilir miyim o zaman?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

bitiyo artık hocam bu dönemde.. genelde ocakta oluyo bu aralar kayıt dönemleri oluyo vs.. fen bilimleri estitü lerinin sayfalarına gir duyurularda illa ki olur. .fakültelerin değil enstitülerin sayfaları .

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

bitiyo artık hocam bu dönemde.. genelde ocakta oluyo bu aralar kayıt dönemleri oluyo vs.. fen bilimleri estitü lerinin sayfalarına gir duyurularda illa ki olur. .fakültelerin değil enstitülerin sayfaları .

Biliyorum enstitü olduğunu MaviGozluDev. Neyse bakalım, bir de bahar dönemi göz gezdiririz olmazsa.Teşekkürler müridler.

literatur tarafından 05/Şub/13 00:25 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek

Hiç araştırmadım; ama kontejyan oluyor diye kalmış aklımda. Google amca sonucu : http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/ilan201210/onkayit/kontenjan_201210.html

Her üniversitede olacak diye bir şey yok. Ancak ben olduğu konusunda duyum almıştım. Zaten okul bitirme kredin/puanın vb durumlar bunun için var. Sıralamaya sokmak ve öncelik tanımak için.

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

Kesinlikle kontejan var. İlan verildiğinde kontejanlarıda belirtiyorlar. Bu dönem 2 üniversiteye başvurdum. Atatürk Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi.

Atatürk 152 kişiden 2 kişi aldı. Mülakat yapmadılar. En yüksek puanı 2 kişiyi adılar.

Ankara mülakat ve yazılı sınav yaptı. Onlarda kontejanda 3 kişi alacağız demelerine rağmen 4 kişi aldıar. Kaç kişi başvurduğunu bilmiyorum.

Merak edenler için 2sini de kazandım ama Ankara'yı tercih edip bugün kaydımı yaptırdım. :)

Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

http://ilan.memurlar.net/kategori/11/

Burayi takip et, her uninin ilanini koyuyorlar.

All I need is a possibility.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    Kontenjandan kastim ilgili anabilim dalina her sene alinan ogrenci sayisinin sinirli olup olmadigi degil; oraya herhangi bir sene alim yapilmama ihtimalinin varligi ile alakalaydi. Bilemiyorum acikca belirtebildim mi ama ilk mesajda orneklendirerek de sordum ki bu yanlis anlamanin onune gecebileyim diye :)

duzenleme ek : Mesela bakin, Gazi sosyal bilimler enst'de bircok programa alim ilani yapilmamis. Sadece tezsiz yuksek lisans kategorisinde kamu yon ve isletme falan var ornegin uluslararasi iliskiler/ orta dogu ve afrika calismalari, enstitunun programlarinda varken ilanlarda yer almamis. Tam olarak ogrenmek istedigim de bunun gibi iste :| literatur tarafından 05/Şub/13 06:45 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

bölümdeki öğretim üyesi sayısına göre belirleniyor. abd enstitüye ben bu dönem şu kadar öğrenci alacağım derse o kadar kontenjan açılıyor.hiç alınmadığı durumlar nadiren olur. güz dönemi kontenjanları daha fazladır. güz dönemine 10 kişi alınıyor ise bahar dönemine 3 kişi filan alınır. genelde güz dönemi başvuruları mayıs-temmuz arasına yapılır biter. bahar dönemi içinde aralık-şubat arası. enstitülerin akademik takvimlerinin olduğu sayfalara bakman lazım. 

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/lisansustutakvim.htm

http://www.istanbul.edu.tr/oidb/akademiktakvim/Lisansustu/2012-2013LisansustuAkademikTakvimi.pdf

tagext tarafından 05/Şub/13 22:56 tarihinde düzenlenmiştir

ftw
Toplam Hit: 1681 Toplam Mesaj: 14