Yurt Dışına Gitmiş Olanlar Yardım Lütfen
-
nasıl alınıyor bu davetiye dalgası
-
Arkadaslar bilmiyorum siz eminmisiniz ama ben eminim gidis donus almak zorundasin diye.Cunku daha gecen ay annem ve abim geldi.Gidis donus almak zorundalar.Cunku vize tarihinden ziyade senin o tarihler arasinda girip cikacagin tarih onemli.
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------
nasıl alınıyor bu davetiye dalgası
-----------------------------
yurt disindan bir tanidigin maas kagidini belediyeye gostererek surdaki arkadasim bir sure yanima gelicek yada surdaki su birsure burda yada annemi getiriyorum v.s diye belediyeden kagit aliyo.Ancak yeterli maas gostermesi lazim.Yani bi anlamda sana keflil oluyo gibi bisey.Sen o tarih icinde geri donmezsen sana davetiye gonderen kisiye soruyolar bu eleman nerde diye.Sende bilmiyorum benden cikti v.s dersin -
gittiğim anda değil ama vize süresi bitmeden önce bir okula yazılacam öğrenci gözükecem.bir yerde işe başlayacam sonra evlilik.bunlar yetmez mi orada kalmak için:)vize süremi uzatacam yani böylece.yorumlarınız için sağolun ama sorunun cevapları değişik.zannedersem dönüş biletide döte girecek gibi:D
-
bak kardes o imkanin var.Okul olayi nasildir bilemyiorum ancak.Ise girersen veya biryerde resmi calisir gozukursen oturum alabilirsin.Evlilik yaparsan hic basin agrimaz.Eger ustune is yeri veya dukkan gibi bisey olursa kilini bile kipirdatmazsin.Hangi ulkeye gidiyorsun
-
hacı ben abd ye gittim 2 kere vize alırken sadece rezarvasyon yapman yeterli türkiyedeki havaalanında kimse birşey sormaz merak etmee indiğin ulkedeki pasaport görevlileride ona bakmıyorlarr sadece vize alırken gidiş dönüş ucak rezervasyonu yaptır sonra vizeni al rezarvasyonu iptal et kimse onu takip etmiyorr yinede oldu ya sorarlarsa polanyaya girerken dönüş tarihim belli değil belki erken dönerim dersinn.. ama sorun cıkmaz tek yönlü almanda
-
ben daha önce 2 haftalığına gittiğimde bilet almadan ayırtmadan vizeyi almıştım.sorun yapmadılar.yardımın için sağol.
-
Kardes bundan 3-4 ay oncesi avrupaya girisle simdi arasinda cok fark var.Gecen senede uyum sinavi diye bisey yoktu.Ama bu sene var ve 80 almak zorundasin.Ama almanyada yok fakat hollandada var.O yuzden sordum hangi ulke diye.Sartlar degisiyor artik.Eskiden 1 aya vize cikardi simdi 2-3 gune cikabiliyor
-
evlenmek mi evlennnmmmeee :)
dönüs bileti almasan bisi olmaz,kim sana karisabilirki su tarihe kadar kalacaksin diye,elinde 3 aylik vizen varmis,istedigin
zaman dönebilirsin yasal olarak 3 ay icinde,haa diyosan ben kacak olarak kalacam onlari geri dönecegimin ispati olarak
dönüs biletimi göstereyim düsüncesindeysen,yine gerek yok dönüs bileti almana
kacak olarak kalmak istersen istedigin sürece kalabilirsin yakalanmadigin sürece,yakalandiginda ve 3 ayi gecmis zamanda
tr ye dönmek istersen üzerindeki manileri kaptirirsin ve pasaportuna belirli bir sürede damga yersin yurt disina cikamaz
diye,bilmem anlatabildim mi
-
arkadaslar vize aldıgın ülkenin yabancı polisi burya benzemez sen gidis dönüs al saglam olsun ve polonyadan almanyaya gececeksen franfurt oder gümrügünü kullan yaya geciti var adamlar zaten sallıyor ha kimse simdi gümrükler kalktı muhabetti yapmasın o sınır cok kontrol edilir .