folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yurtdisi Kis Tatili Önerileri



Yurtdisi Kis Tatili Önerileri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    @Florenzi, evet hocam zagreb'e de bakiyoruz ama isvicre'de yasayan cok hirvat var ve hepsi o tarihlerde ülkelerine dönüyor biletler baya pahali.. sen neresine gittin hocam hirvatistan'in?

    Ali Hirvatistan'a gittigimden degil gitmek istedigimden yazdim sana. Lakin önce söylemelisin kis tatili senin icin ne anlam ifade ediyor? Kaymak mi istersin, sehirlerin merkezlerini mi dolasmak istersin, bir dag evinde mi kalmak istersin yoksa denize mi girmek istersin?

    Ben olsam mesela Misir ya da Dubai taraflarina gidip denize girmek isterdim ya da sicagi yasamak isterdim(Aslinda kis icin en iyi yer Tayland lakin bana uzak dedigin icin söylemedim). Cünkü zaten mart ayina kadar eksi dereceden kurtulamayacagim. Sogugu yasayacaksam da Kostanz gibi Alp manzarali sehirlere gitmek isterdim. Diger türlü Dogu Avrupa sehirlerinde her bir sehri gezmek icin bana 1.5 gün yeter acikcasi. O yüzden tatilinizin ana rotasi Dogu Avrupa olacaksa 2-3 ülkeyi kapsayacak sekilde yapin.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

    Geçen sene sanıyorum Aralık 20den 4 ocağa kadar bir tatil yapmıştık. 3er gün arayla munich, nurnberg, prag, viyana, hallstat yaptik. Benim en beğendiğim yer hallstat oldu. Gerçekten filmlerdeki, belgesellerdeki gibi bir ortam var. Sessiz sakin kafa toplayacağın bir yer. Salzburg da yakındı ama vakit kalmamıştı. Gezecem diyorsan ve gormediysen prag güzel. 

     

    Ben de halstatt - salzburg diyorum. Daha kuzeyi dışarda gezme açısından çekilecek gibi değil şuan soğukluk olarak.

    Abi resim harikaymış..

    Tatil masraflarını da yazarsanız iyi olur belki ilerde giden birileri olur ne bileyim :D:D

    Masrafı kendin belirliyorsun,

    Booking.com'dan otellere bakabilirsin. Ulaşımı da netten bulabilirsin.

    Restorandan ya da süpermarketten alışveriş yapmak sana kalmış.

    1euro 5lira oldu neredeyse, şu aralar bir hayli pahalılaştı haliyle.

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    Hocam Arlberg - Austria taraflarına da bakabilirsin.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2007
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    Selam arkadaslar,

    Türkiye'ye giremedigimden dolayi ve 1 yildan fazladir tatil yapmadigim icin (3 günlük roma tatili haric) biraz dinlenmek, gezmek dolasmak amaciyla avrupa'da ya da o civarlarda tatil yerleri önerilerinizi bekliyorum. Balkanlari düsünüyoruz ama bir cok yer onda da pek karar veremedik. Türkiye pasaportuyla gidilebilen ve schengen'in gecerli oldugu yerlere gidebilirim. 25 araliktan, ocak 3-4 üne kadar olan bir aralikta 5 günlük tatil ideal olabilir. Zaman cok fazla olmadigi icin uzak yerler pek cazip gelmiyor (Fas gibi ama orayada bir gün gitmek isterim)

    Macaristan, Cek cumhuriyeti, polonya, avusturya, slovakya, isvicre, almanya, italya'yi haric tutarak öneriler sunarsaniz sevinirim. 

    Tesekkürler

     

    sofia da kayak merkezi vardı sanırım orayı tavsiye ederim, bide sırbistanda bugün bir görsel gördüm karın ortasında açık alanda kaplıca orası çok hoşuma gitti

    ArduouS tarafından 04/Ara/17 11:38 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    teşekkürler arkadaş bakacağım hepsine, şimdi toplantıda olduğum için pek yazamıyorum. Amacım kaymak falan değil, şehir turu, müze turu gibi.. :) Gezip görülecek şeyler daha çok ilgimi çekiyor


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Masraf konusu tamamen kişiye bağlı. Tüm kalma işini 4-5 yıldızlı hotellerde yapıp sürekli güzel restoranlarda yersen tabiki ocağına incir ağacını dikersin.

    Ama güzergah olarak şöyle bir fikir vereyim.

    Önce Münih'e uygun bir uçak bileti kovalanır:

    https://www.skyscanner.com.tr/

    Daha sonra münih ve halstatt için uygun fiyatlı ama çöp olmayan hostel veya apartlara bakılır:

    https://www.booking.com

    Ulaşım için ise benim tercihim özellikle 2+ kişi gidilecekse araba kiralama yönünden olacaktır. Yaklaşık 3 hafta önce Düsseldorf havaalanında sixt ten 8 günlüğüne mercedes cla200 kiraladık. Toplam fiyat 267€

    Biz illa tren kulanalım manzara seyrede seyrede gidelim derseniz:

    https://www.bahn.com/en/view/index.shtml

    Buradan güzergahları girip tren bakabilirsiniz. Özellikle ic/ice gibi trenlere 1 hafta öncesinden booking yaparsanız normalden daha uyguna geliyor. Ama gene araba bana göre daha mantıklı.

    Münih - Salzburg arası zaten 1.5-2 saat falan sürüyor araba ile. 2-3 gün münihte kaldıktan sonra 3-4. günün sabahı erken saatte münihten çıkıp salzburga gidilir. Orada Mozart'ın doğduğu eve falan gidip bakılır. Zaten evin olduğu cadde baya hareketli zaman geçirmelik. Bu mevsimde weihnacthsmark ta falan standların birinden sıcak şarap (glühwine) alıp içinizi ısıtarak gezebilirsiniz. Daha sonra yukardaki klaeye teleferik ile çıkıp manzarayı bu mevsimde götünüz donarak seyretmeniz olası :D

    Ondan sonra akşama doğru halstatt a geçilip 2-3 gün de orada kafa dinleyip etrafı gezdikten sonra geri dönülebilir.

     


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Almanya hariç demişsin ama, Heidelberg diyorum. 1337 yılında Almanya`nın ilk üniversitesi olarak kurulmuş. küçük ufak Fındık ^^/) gibi bir yermiş. etrafı dağlarla çevrili, her zaman yeşil, kış aylarında serin, trafiksizmiş.

    ne biçim bir isim bu, "Aleksander von Humboldt" @@, dün akşam celal hocadan. takıldı ağzıma.


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2885 Toplam Mesaj: 28
kış tatili