Zaman Makinası!!!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eFe19KAN
    eFe19KAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2003
    Erkek
    Zaman teorileri doğru bunun gibi bir kaç paradoks okumuştum merak ederseniz ikizler paradoksu gemi ışınlama başlıkları altında bulabilirsiniz
    Ve son olarak
    Yakın zamanda sanırım 1 yıl oldu bir su kütlesi bir yerden bir yere başarılı bir şekilde ışınlandı ve bu canlı b ir şekilde de tv lerde yayınlandı

    Son olarak konuyla alakasız msjlar göndermeyin.
    Okurken gıcık oluyorum

    Sonsuza kadar yaşayabilen ölü değildir, Tuhaf zamanlarda ölüm bile ölebilir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_MoLLa
    Mc_MoLLa's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2003
    Erkek
    Beyler zamanda yolculuk yapılamayacağıını en büyük KANITı gelecekten kimsenin zamanımıza gelmemiş olmasıdır...

    Ilk Turk Arabası
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion
    legion's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Ağustos/2003
    Erkek
    zaman makinesi olayı gerçekte olabilirlik derecesine sahiptir.ışınlama ilerki yıllarda olucaktır ama canlı bir formun ışınlanacağını ya da ışınlandıktan sonra maddenin aynı madde olacağını söylüyorlar.ışınlanmanın temelinde bu olay yatar.madde enerjidir ışıkta bir enerjidir madde ışığa çevrildiğinde ışığı madde yapabilme yetkisine sahip olacak ındsanlar güneş ışıklarını kaya kütlelerine dönüştürebileceklerdir.bu sizce kaç yıl sonra olucak.ayrıca zaman makinesinin tek yolu bu deildir.kabul olmayan bir matematik teorisine göre merdiven basamklarına ağır ağır çıkan insan merdivende durabilir bir basamak geri adım da atabilir yani her merdiven basamağı bir andır ve merdiven basamakları ordadır.yani aynı anda sonsuz çokluk ben vardır ya da sonsuz çoklukta bir cisim vardır.bu basamaktaki olanları görebimek için basamağa basmak yeterlidir son basamağa bir sıçrayış yapabilecek kadar iyi atlayabilen finlandiyalılar olabilir belki yapabilir.ve şimdi insannların yapabileceği bir zaman makinası uzaya çıkın ve yol alın zaman yavaş ilerleyecektir.Uzayda ne kadar hızlı olursan o kadar az yaşlanırsın.mesela ışık hızıyla giden bir insan yaşlanmaz bu yüzden 1.000.000 ışık yılı uzaklığı lafı duyulduğunda lan ışık hızıyla gitsek 1.000.000 yıl sürüyo oraya nasıl gitcez filan derler.halbuki oraya giden için 1sn bile geçmemiştir.1.000.000 yıl yaşlanan dünya olucaktır.

    para istemez...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OwerDosE
    OwerDosE's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2004
    Erkek
    ışık hızına ulaşıldığı an zamanda atlamalar olacaktır zaten..

    -Senin baban nerde? Yoksa sen piç misin? -Nıhayır! Nıhayır! Babam var benim!! -Hani nerde o zaman? Piçsin işte! PİİÇ PİİÇ!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHARLMAGNE
    CHARLMAGNE's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek
    LYCRa bunu yazdı:
    -----------------------------
    Beyler zaman makinasının icadının mümkün olduğunu biliyor musunuz?? Tam bir matematik işi esasında.. Yaptığımızı bi düşünsenize!! Şu Amerikanın Sovyet rusya tehliksei sırasında bize verdii nükleer füzeleri gideriz kurtuluş savaşı yıllarına birini rusyaya birini amerikaya birini ingiltereye birini fransaya birini hindistana birini çine birini italyaya birini almanyaya birini avustralyaya birini brezilyaya (hasan şaşa veririz uçaktan sallar aşağı) birini ispanyaya birini ımmmmmmm!! ülke kalmadı bea!! onları yok ettikten sonraaa yunanistana zevkine gireriz. sonra ermenistana Allaaaaaah!!!

    Fazla uçtum yeter bu kadar :)) Esasında mantıken bunun yapılması mümkün. Bi yerde okumuştum ama nerede... Zamanın ilerisinde gitmek mümkün ama geri gitmek maalesef :(( Şu bermuda şeytan üçgeni... Adamlar orada öylesine kullanmışlar ki güneş enerjisini anlatamam. Mesela bu üçgeni uçakla geçmek 1.30 saati alıyomuş. Ama buraya giren bi kişi diyelim saat 20:00 da girdi ve buradan çıktı (üçgenden baba!) saat hala 20:00! bakın esasında 1:30 saat tutuyor ama.. adamlar yapmış işte. Hadi gelin yapalım!!
    -----------------------------

    ANASINI SATIYM ONU YAPTA ZAMANIN MINA KOY SONRA BIZDE DUMYAYA GELMEMIS OLALIM OKE !!

    ChArLMaGnE was here..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quarion
    Quarion's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Aralık/2003
    Erkek
    ya bi makineyle dünyanın donus yonunde cok hızlı bi sekilde donulurse zamanda ileri gidilebilcegini savunan bi makale okumustum ama ne kadar gercek bilmiorum olbilir mi kki?

    Nothing changes, just re-arranges, for me, this time.!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Temmuz/2003
    Erkek
    -

    Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekken
    tekken's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Aralık/2003
    Erkek
    "Mesela bu üçgeni uçakla geçmek 1.30 saati alıyomuş. Ama buraya giren bi kişi diyelim saat 20:00 da girdi ve buradan çıktı (üçgenden baba!) saat hala 20:00! bakın esasında 1:30 saat tutuyor ama.. adamlar yapmış işte. Hadi gelin yapalım!"

    saatin hala 20:00 u göstermesi manyetik bir olay diye düşünüyorum.Ayrıca saat saniye günler yıllar falan filan bunlar insan tanımı şeyler bir insan çevredeki değişkenlerden yoksun olarak zamanda ileri veya geri gittiğini anlayamaz bunu anlamak için karşılaşrıtma yapacak değişkenlere ihtiyacı vardır.Ayrıca insanoğlunun zamanla ilgili bilgisi şu an bile zamanı evrensel ve tam olarak yorumlayacak belgelere bilgilere teknolojiye veya alt yapıya sahip değildir.Yani daha zamanın ne olduğu tam olarak anlaşılmamıştır sadece insan tanımı ölçü birimleri ve onların üzerine teoriler ve karşılaştırmalar vardır.Gerçek zamanın ne olduğu bence hala bilinmiyor.Işık hızına ulaşmak ise gene insanlarca tanımlanmış birimler üzerinden hesaplanır örnekle mesela bir şehire siz saate 300 km hızla giden bir araçla diğer bir kişi 30km araçla 300km uzaktaki bir şehre giderken siz 30km hızla gidenden o şehre daha önce vardığınızda zamanda yolculuk yapmış olmuyorsunuz zamandan tasaruf yapmış oluyorsunuz fakat zaman gene aynı zaman.yada başka bir örnekle herkes ışıkhızında hareket etse herkes gene aynı zamanı hiseder hiçbir fark olmaz.Işık hızında hareket zamanda yolculuk sağlamaz.Ama Işık formuna dönüşmek hakkında bilgim yok.Astronomide Işık tortusu diye bir olay var buda milyonlarca veya binlerce yıl önce ölmüş,sönmüş,artık parlamayan veya yok olmuş yıldızların ışıklarının dünyadan bakınca hala gözükmesidir.Buna zamanda yolculuk denirmi bilmem bu ışıkların bunca yıl sonra dünyadan görülmesinin nedeni bu ışıkların dünyadan baya uzak yerlerden geliyor olmasıdır. Zaman yolculuğu teorilerde bile kafama yatmıyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OwerDosE
    OwerDosE's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2004
    Erkek
    tekken dedi ki...
    "saatin hala 20:00 u göstermesi manyetik bir olay diye düşünüyorum.Ayrıca saat saniye günler yıllar falan filan bunlar insan tanımı şeyler bir insan çevredeki değişkenlerden yoksun olarak zamanda ileri veya geri gittiğini anlayamaz bunu anlamak için karşılaşrıtma yapacak değişkenlere ihtiyacı vardır."

    Ya benim duyduğuma göre uçaktaki insanlar 1.5 saat geçirmelerine rağmen ve saatleri 21.30 olmasına rağmen uçaktan inince uçakta olmayan, yani havaalanında olanarın saatleri 8.00"ı gösterio. Yani adamlar 1.5 saati fazladan yaşamış oluo ve bu 1.5 saati bir anda yaşıolar. belkide bir saniyede. AMa kendileri hissetmiyorlar..

    -Senin baban nerde? Yoksa sen piç misin? -Nıhayır! Nıhayır! Babam var benim!! -Hani nerde o zaman? Piçsin işte! PİİÇ PİİÇ!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekken
    tekken's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Aralık/2003
    Erkek
    Tamamda bu olayı gene saatlerdeki farkdan dolayı zamanda yolculuk olarak tanımlanmaz.Mesela şöyle olsa bir uçak bermuda şeytan 3genine giriyo 10 yıl sonra çıkıyo herkes yaşlanmış uçaktakiler yaşlanmamış.Burda önemli olan kaç yıl olduğu değilde gerçekten biyolojik olarak insanların yaşlanması.Yada Uçak giri çıkıyo uçaktakiler uçakta 10 yıl geçirmiş ama indiklerinde herkes normal dışardakiler yaşlanmış o zaman yolculuğu denebilir ama ışık hızıyla olmaz bence.Ayrıca olaya başka yönlerden yaklaşılabilir mesela gittikleri yerin saati 1:30 saat geriymiş uçak ta sarsıntı olmuş herkes kafayı tavana vurmuş kimse hatırlamıyo :D yada bi ara uyku gazı verilmiş herkesin saati ileri alınmaş bir nisan şakası için :D pilotlardan yolculara.yada gene manyetik alan saat mekanizmalarını etkilmiş herkezin saati sapıtmış saatlerin doğru çalıştığı en son zamanı hatırlayana sormuşlar ordan ortaklaşa kafadan hesap yapıp saat budur demişler :D.Bilmiyorum ama Bermuda şeytan üçgeni manyetik bir yer diyorlar.Ama son günlerde hiç bahsedilmiyor(Soğuk savaştan sonra). Acaba soğuk savaş sırasında askeri bi bölgemiydi bilmiyorum.
Toplam Hit: 8760 Toplam Mesaj: 32