folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek
    Musket bunu yazdı:
    -----------------------------

Ayrıca bu konuda da ayrı başka bir çelişki var.

Bilirsiniz ki Hz.Muhammed'in dokundugu yer cehennemde yanmaz.

Leheb de ölürken Hz.Muhammed tum vucudunu sıvazlamış ama ayak topuklarını unutmuş.

Ve Allah diyor ki "Ayağından verdiğimiz ateş, beynini fokurdatacak"

Buraya kadar sorun yok.

Allah tüm insanlardan daha bağışlayıcı değil miydi ?

Hz.Muhammed affetmiş adamı, Allah niye affetmıyor ?

vs..

vs..

Aklımda yüzlerce farklı dinle ilgili açık var.

Bu sadece Kur-an da değil.

İncil i de okudum ki, onda da benzeri durumlar söz konusu.

Hz. Muhammed  Ebu Leheb i affetmiş demek yanlış bi ifade olur kendisi amcası olduğu için onun için çok üzülmüş ve gözyaşı dökmüştür.Son anda dediğin gibi bütün vücudunu sıvazlamasının sebebide odur dediğin gibi Hz. Muhammed in dokunduğu yer yanmayacaktır ama şurası unutulmamalıdır ki Hz. Muhammed peygamberde olsa biz Şehadet getirirken Allah ın kulu ve elçisidir diyoruz sonuçta o da bi kuldur ve kulluk vazifesini en güsel yerine getiren kuldur.yane Peygamber Efendimizin onu affetmesi Allah ın onu affettiği manasına gelmez ki gelen ayetle birlikte bu gösterilmiştir.Efet Hz. Muhammed şefaat edecektir ama müslümanlara ve kendi ümmetine şefaat edebilecektir ama affetmesi Ebu Leheb i cehennem ateşinden kurtamıyacaktır.İncil okuyupta açık bulman normaldir çünkü ilk indirilmiş halini koruyamamıştır bi sürü değişikliğe uğramıştır

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    OpTeR10 bunu yazdı:
    Musket bunu yazdı:

Ayrıca bu konuda da ayrı başka bir çelişki var.

Bilirsiniz ki Hz.Muhammed'in dokundugu yer cehennemde yanmaz.

Leheb de ölürken Hz.Muhammed tum vucudunu sıvazlamış ama ayak topuklarını unutmuş.

Ve Allah diyor ki "Ayağından verdiğimiz ateş, beynini fokurdatacak"

Buraya kadar sorun yok.

Allah tüm insanlardan daha bağışlayıcı değil miydi ?

Hz.Muhammed affetmiş adamı, Allah niye affetmıyor ?

vs..

vs..

Aklımda yüzlerce farklı dinle ilgili açık var.

Bu sadece Kur-an da değil.

İncil i de okudum ki, onda da benzeri durumlar söz konusu.

Hz. Muhammed  Ebu Leheb i affetmiş demek yanlış bi ifade olur kendisi amcası olduğu için onun için çok üzülmüş ve gözyaşı dökmüştür.Son anda dediğin gibi bütün vücudunu sıvazlamasının sebebide odur dediğin gibi Hz. Muhammed in dokunduğu yer yanmayacaktır ama şurası unutulmamalıdır ki Hz. Muhammed peygamberde olsa biz Şehadet getirirken Allah ın kulu ve elçisidir diyoruz sonuçta o da bi kuldur ve kulluk vazifesini en güsel yerine getiren kuldur.yane Peygamber Efendimizin onu affetmesi Allah ın onu affettiği manasına gelmez ki gelen ayetle birlikte bu gösterilmiştir.Efet Hz. Muhammed şefaat edecektir ama müslümanlara ve kendi ümmetine şefaat edebilecektir ama affetmesi Ebu Leheb i cehennem ateşinden kurtamıyacaktır.İncil okuyupta açık bulman normaldir çünkü ilk indirilmiş halini koruyamamıştır bi sürü değişikliğe uğramıştır

Abi Hz.Muhammed sapıklıgından ya da cinsel bir durtu amacı ile sıvazlamamış takdir edersin ki Ebu Leheb'i.

Affettiği için sıvazlamış.

Ebu Leheb en buyuk kotuluklerı Hz.Muhammed e yapmışken.

Ve Hz.Muhammed bile onu affetmişken,

Allah onu affedemıyorsa,

"O ki bağışlayıcıdır" vs..

Yalan olur.

Ayrıca benim bildiğim bağışlamak ustunlugu gosterır.

Eğer ustun olan Allah ise bağışlamalıydı.

Ayrıca Allah hangı hakla karışıyor Amca - Yeğen ilişkisine...

Hz.Muhammed affetmişse olay kapanmış olmalı idi.

Hem diyorsun ki "Kan bağı dolayısıyla...."

Allah ile kan bağımız 1. dereceden çook daha yuksek...

Hepimiz onun parçasıyız Kur-an a göre... 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

tamam insan büyüdükçe sorgulamaya başlıyor dogmatik denen bişey vardır  sorgulanmaz.. bunu almıyor galiba onların kafaları

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek
    Musket bunu yazdı:
    Abi Hz.Muhammed sapıklıgından ya da cinsel bir durtu amacı ile sıvazlamamış takdir edersin ki Ebu Leheb'

Allah onu affedemıyorsa,

Yalan olur.

Bu amca yeğen ilişkisi diil Allah ın elçisi ve ona eziyet eden bi insanın ilişkisidir ki buna karışmak mutlaka Allah ın elindedir.dediğim gibi o affetme değil amcasını cehennem ateşinde yanmasını istemediği için yaptığı bi davranıştır.çünkü Hz. Muhammed i yetiştiren amcası Ebu Leheb'tir.Efet Allah bağışlayıcıdır ve biz insanların gösterdikleri bağışlama içgüdüsü veya duyusuyla karşılaştırarak onun yüceliğini görmemiz mümkün değildir.Allah u Teala var olmamızın,evrenin var olmasının sebebini Hz. Muhammed olarak söler ve ona yapılan bunca eziyet ardından Ebu Leheb i affetmesi demek bugün işlediğimiz günahların hiç bi zmn bizi dertlendirmemesini gerektirir.ben her günah işlediğimde derim ki Ebu Leheb bile affedilmiş ben niye affedilmeyim ;)

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    OpTeR10 bunu yazdı:
    Musket bunu yazdı:
    Abi Hz.Muhammed sapıklıgından ya da cinsel bir durtu amacı ile sıvazlamamış takdir edersin ki Ebu Leheb'

Allah onu affedemıyorsa,

Yalan olur.

Bu amca yeğen ilişkisi diil Allah ın elçisi ve ona eziyet eden bi insanın ilişkisidir ki buna karışmak mutlaka Allah ın elindedir.dediğim gibi o affetme değil amcasını cehennem ateşinde yanmasını istemediği için yaptığı bi davranıştır.çünkü Hz. Muhammed i yetiştiren amcası Ebu Leheb'tir.Efet Allah bağışlayıcıdır ve biz insanların gösterdikleri bağışlama içgüdüsü veya duyusuyla karşılaştırarak onun yüceliğini görmemiz mümkün değildir.Allah u Teala var olmamızın,evrenin var olmasının sebebini Hz. Muhammed olarak söler ve ona yapılan bunca eziyet ardından Ebu Leheb i affetmesi demek bugün işlediğimiz günahların hiç bi zmn bizi dertlendirmemesini gerektirir.ben her günah işlediğimde derim ki Ebu Leheb bile affedilmiş ben niye affedilmeyim ;)

İşte burda ayrılıyoruz.

Normalde saçma olan durumları inananlar

"sistemin sağlığı" açısından tekrar yorumlarken

İnanmayanlar "Aklın yolu bir arkadaşım" diyor.

Zeka azaldıkca "Yeniden yorumlama olayı" daha sık hale geliyor.

Zaten konunun ana fikri de bu  : )

Ama konu dışı olarak;

Bilgili ve mantıklı konuşan inananlar çok sık gorulmuyor ortalıkta :)

Kendi değerini bil :P 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek
    Musket bunu yazdı:
    İşte burda ayrılıyoruz.

Normalde saçma olan durumları inananlar

"sistemin sağlığı" açısından tekrar yorumlarken

İnanmayanlar "Aklın yolu bir arkadaşım" diyor.

Zeka azaldıkca "Yeniden yorumlama olayı" daha sık hale geliyor.

Zaten konunun ana fikri de bu : )

Ama konu dışı olarak;

Bilgili ve mantıklı konuşan inananlar çok sık gorulmuyor ortalıkta :)

Kendi değerini bil :P

Est. hocam ben bu konularda açıklama yapıcak biri değilim aslında ama sen çok güsel soruyosun o yüsden cvp vermeye çalıştım.konuşmayı zevkli hale getiren sendin teşekkür ederim :) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Bende Zevkle Takip ediyorum. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek

shockman bunu yazdı:

Teşekkür ederim hocam.sadece her zmn böle bi ortamı bulamıyoruz maalesef ve genellikle karşılıklı kalp kırmalarla geçiyo konuşmalar.Mevlananın bi sözünü gördüm ve çok etkilendim o yüsden biras daha dikkat etmemiz gerektiğini düşünüorum.Mevlana sorar Bir insanın kalbini kırmak mı daha günahtır yoksa kabeyi yıkmakmı diye cvp gelmez ve muhteşem bi cvp verir.Bir insanın kalbini kırmak kabeyi yıkmaktan daha günahtır.Çünkü Kabeyi yapan İbrahim dir,kalbi yaratan Allahtır :O sadece bunu kendimize prensip edinsek bile kurtuluşumuza vesile olabilir =)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    OpTeR10 bunu yazdı:

shockman bunu yazdı:

Teşekkür ederim hocam.sadece her zmn böle bi ortamı bulamıyoruz maalesef ve genellikle karşılıklı kalp kırmalarla geçiyo konuşmalar.Mevlananın bi sözünü gördüm ve çok etkilendim o yüsden biras daha dikkat etmemiz gerektiğini düşünüorum.Mevlana sorar Bir insanın kalbini kırmak mı daha günahtır yoksa kabeyi yıkmakmı diye cvp gelmez ve muhteşem bi cvp verir.Bir insanın kalbini kırmak kabeyi yıkmaktan daha günahtır.Çünkü Kabeyi yapan İbrahim dir,kalbi yaratan Allahtır :O sadece bunu kendimize prensip edinsek bile kurtuluşumuza vesile olabilir =)

Aynen Güzel bir Söz, Tartışmanın Adabını Bile Öğretirken Kızmadan Anlatmak Öğretici olmak lazımdır, Tekrar Teşekkür ederim.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siganfu
    siganfu's avatar
    Erkek
    zeka bir çesit degilki. duygusal zeka, pratik zeka vs. aslında inanmayan insanın ne kadar zeki olduğuna şaşarım. herşeyi bırak, tanrı var veya yok, ya varsa...! inanmak bişey kaybettirmez. ama inanmamak kaybettirir. mükemmel tesadüfler zincirine inananan insanların bu iki ihtimalli sonucu es geçmelerine şaşarım :) tanrı'nın varlığı birçok kez müslüman hristiyan ve diger  insanlar tarafından bilimsel olarak kanıtlansada kendini digerlerinden üstün gören sivri zekalı egoistler tarafindan reddedilmektedir. bu tür haberler, ruhbilimsel(psikolojik) savaşın ürünleridir kanımca. tanrı sorgulanır, kutsallar sorgulanır; örf ve adetler sorgulanır, devlet kurumu sorgulanır, reha muhtarla hülya avşar bekareti tartışır. vs. İNANCI OLMAYAN İNSANDAN KORKARIM. dostta edinmem. çünkü ondan herşeyi beklerim.
    edit: tanrı konusuna gelince, bu başlık sadece müslümanları ilgilendirmiyor, bütün ilahi dinleri ilgilendiriyor. ve bunlar tek tanrılı dinler diye adlandırılır. bizim itiraz ettiğimiz kadar bir hristiyan veya musevi de itiraz eder bu konuya. konu islam inancı olsaydı, şüphesiz ALLAH(C.C) yazardım. umarim müridler bunu anlar ve polemik konusu olmaz.

Elin ekmeği ile yaşayan kurt kahrolsun, Boynunda tasma izi taşıyan kurt kahrolsun, Kar yağmış dağlarına, üşüyen kurt kahrolsun, Kahrolsun kurt postunu giyen yalancı kuzu,Dağıtanlar kahrolsun kurt sesli ordumuzu
Toplam Hit: 24802 Toplam Mesaj: 170