Zincirlerini Kırmak İsteyen Bir Adam
-
Merhabalar.
Bundan önce bir konu açmıştım okul sıkıntılarımla ilgili.
O dersi geçtim, şimdi bir dersim kaldı. Tek ders sınavına giremiyorum çünkü:
Benim okula kaydolduğum dönemdeki müfredatta olup, sonraki sene bu ders kaldırılmış (ders ingilizce, uzaktan eğitimde okutulan ingilzceden farklı).
Kaldırıldığı için bu sene otomasyonda bu ders gözükmedi doğal olarak ders kaydı yaparken hiçbir şekilde karşıma çıkmadı bu ders.
Bu yılın güz yarıyılında okul açıldıktan yaklaşık 3-4 hafta sonra bu ders otomasyondan eklenmiş ve ben dersi alır konumuna gelmişim.
Ama ders kaydı yaparken hiçbir şekilde otomasyonda vs gözükmediği için ben bu dersi almayacağım sanıyordum.
Her neyse bu dersten haberim olmadığı için devamsızlıktan kalmışım. Bu sene son senem bütün kaldığım dersleri verdim bütlerde falan hepsini geçtim. Bu son kalan dersin yaz okulu açılmayacak ve okulum 1 dönem + staj olarak toplam 1 sene uzayacak.
Sadece 1 ders yüzünden. Bu dersi bana sormadan haber bile vermeden otomasyona ekleyenler yüzünden.
Gel gelelim bana. Babam bu yıl okul bitecek sanıyor ona bu olayı söyleyemeyeceğim. Söylesem de anlamayacak, kıyamet kopacak ve evden kovulacağım.
Alıp başımı gitmek istiyorum ben.
Sırf okulum uzadı diye değil, aksine okulun canı cehenneme hiç umursamam takmam öyle şeyleri. Ama aileme özellikle babama büyük sıkıntılar yaşattım, yaşatmaya devam ediyorum. Adam benim yüzünden yıllarca bıraktığı sigaraya yeniden başladı, ölüp kurtulmak istiyorum diyor bana.
Bankada yaklaşık 2 bin tl param var(kara günler için sakladığım) başka hiçbirşeyim yok. Parayla kendime güzel bir bisiklet, kask vs alsam, yanıma da sadece kalan parayı alıp uzaklaşsam, gitsem bu ülkeden diyorum.
Bisikletle ülke ülke dolaşıp, param bittiği zamanlarda yollardaki benzincilerde, lokantalarda vs vs yerlerde günübrilik çalışmayı düşünüyorum.
Hep hayalimdi dünyayı dolaşmak.
Zincirlerimi kırmak istiyorum hiçbirşeyde gözüm yok ne tıpta ne mühendsilikte ne iyi bir ev ne iyi bir araba. Hiçbiri bana çekici gelmiyor sadece gönlümce hareket etmek istiyorum.
Şu an bana çuval dolusu para getirseler, altıma ferrari verseler yine mutsuz olucam. Hepsi bana boş geliyor benim aklımda tek şey var kafama göre dolaşmak.
Bunalımda değilim, psikolojim yerinde, depresyon yaşamıyorum o yüzden doktora görün gibi yorum yapmazsanız sevinirim.
Sadece bir gün çıkıp gidersem yanıma neler almam gerektiğini bilmiyorum önerilere açığım. Bisiklet dışında bir gemiye girip temizlik vs ayak işleri yapayım hem para kazanırım hem ülkeleri gezmiş olurum mu acaba her gemide çalışabilirmiyim ?
-
Hocam yurtdışı olayının detayını bilmiyorum da bahsettiğin okul olayının neredeyse aynısı benim başıma geldi. İlk sene alıp da girmediğim bir ders sonraki sene kaldırılıyor ve 2 sene gözükmüyor. Sonraki seneyse içerik aynı kalıp isim değişiyor ve dönemi güzken bahara kaydırılıyor. Hal böyle olunca bir ders için bir sene gitmek zorundaydım. Ben de üstümden yeni isimli dersi sildirip eski dersi tekrardan aldım. Bu kez kredi sıkıntısı çıktı. Bana verilen -yani almam gereken- bütün dersleri almama rağmen o tek derse gireceğim dersle beraber mezuniyet kredim yetmedi. Bundan ötürü gidip üstüme güz döneminde açılacak olan 2-3 ders eklettirdim. Bunları verip güz dönemi sonunda da tek ders sınavında ilk seneden kalan dersi verip şubatta mezun oldum.
Ekleme: Hocam hevesini kırmak gibi olmasın ama 2k para çok bir şey değil. Ortalama bir bisiklet alayım desen en kötü 1k gidecek zaten. Onu geçtim daha pasaportudur vizesidir böyle şeyler var. Bunun yerine otostop çeke çeke bir sırt çantasıyla vizesiz ülkeleri dolaşabilirsin.
1049 tarafından 27/Haz/14 17:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Bisiklet olayı kondüsyonun yoksa çok zor ayrıca maliyetli. Bisikletin için teknik malzemeler almana yetmez "kötü gün paran". Ama otostopla rahatça
gezebilirsin. Yeme içme de köylerde karşılarsın. Kendine bir dağcı çantası, ilk yardım çantası, çadır, uyku tulumu, fener tarzı kamp ekipmanlarını
aldıktan sonra rahatlıkla gezebilirsin-gezen yakın arkadaşlarım olduğu için konuşuyorum- yine de uzayan döneminde gir bir işe, para
biriktirmeye devam et güzelce mezun ol ailen mutlu olsun benim tavsiyem.
eylul370 tarafından 27/Haz/14 17:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Böyle durumlardan pek anlamam ama sana biraz yardımcı olabilirim sanırım.
Tamam dünyayı dolaşmak güzel şey.Yeni insanlar Yeni yerler.
Ailen ile aranız nasıl bilmiyorum ama eğer böyle yaparsan annen baban üzülmezmi arkandan ? Bu oğlan aldı başını gitti,ne yiyo ne içiyo demezlermi ?
Benimde babamla aramız çok iyi değil.
Bu canlıların ortak problemi.Bir evde 2 erkek durmaz.İla bir liderlik sıkıntısı için kavga savaş olur.
Bu hayvanlardada böyle insanlardada.
Diyeceğim odurki,hazırda bir miktar paran varmış,Bu parayı kendine ve ailene hayırlı şekilde kullanmaya bak.
Ne bileyim 2 milyar çok bir miktar değil ama onu bir şekilde arttırabilirsin.
+++ Ne güzel yazmışsın günü birlik yerlerde çalışırım.Onun yerine gir bir lokantada çalış.
Üniversite kaydını dındurabiliyorsun.Sanada gelip "lan gel buraya okulunu bitir" demezler.
Dondur kaydını 4-5 milyar paran olsun.Sonra konuş ailenle anne baba böyle böyle durum.Ben sizi çok sıkıntıya soktum.daha fazla zarar vermek istemiyorum,bu yüzden ben dünyayı dolaşmaya gidiyorum de.
Ama en azından bunu aranız iyiyken yapki onların gözü arkanda kalmasın.
Yani Daha Erken gibime geliyor.
Eğer Ailenle aran bozuk "Bu çocuk gitsede rahata kavuşsak" diyorlarsa hemen "+++" koyduğum yerden okumaya başla.
Allah Yolunu Açık eylesin.
-
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/139676/para-kullanmadan-yasamak-gezgin-ile-golgesi
Şöyle olma da hocam :D
-
Hacı bütün derslerimi ben nihayetinde verdim bitti bugün, geçenlerde bi konu açmıştın benim durumumuda az çok bilirsin orda yazmıştım,
şuan yurtta kalıyorum afyondayım babam daha dün telefon açıp bana "sen eve gel senin yedi sülaleni sikcem orospu çocuğu" diye küfür ediyor, ben şimdi ya bu adamı öldürüecem eve gidersem ya o beni öldürecek, şuan dört duvar arasında düşünüyorum düşünüyorum aklıma hiç bi alternatif gelmiyor napıcam bilmiyorumda. Paran varmış bende o bile yok, bence bu gibi konularda beyin fırtınası yapmak lazım.
-
@Haymatlos hocam 1 sene daha uzarsa babam ya kalp krizinden ölür ya birbirimizi öldürürüz. Ben okulu takmıyorum öyle veya böyle bitecek maaşlı bir memur olacam, öyle yada böyle olacak bu.
Ama babam çok takıyor, artık beni mi evde istemiyor veya takıntı mı yaptı bilmiyorum.
@eylul370 rica etsem ayrıntılı bir bisiklet-masraf listesi yazabilirmisin ?
@GodKlaus Aynen öyle hocam liderlik kavgası yaşanıyor, kendisi dünyadan soyutlanmış hiçbirşeye karışmıyor bütün gün tv karşısında. Ben sorun çıktığı zaman evin düzenini idare edince kıyamet.. Bir de öyle diyorlar hocam evde istenmiyorum artık.
@pcdoktor636 hocam eleman doğuştan vs öyle olabilir veya sonradan olmuştur bilmiyorum ama yazılan yorumlardan biri çok hoşuma gitti:
oturduğumuz yerden aslında çocuğu kıskanıp (çünkü belki sen edirneden öteye bile geçemedin adam brezilyalar gezmiş) tipe bak ya adam olmaz bundan diyerek babamızın cümlelerini kuruyoruz oysa çocuk öyle mutlu ki bu çok canımızı sıkıyo
Bence adam hepimizden daha mutlu, gülüşündeki içtenlik hiçbirimizde yok. Zengin de olsak fakir de olsak hep yapacağımız işlerimi planlarımız var hep yaşamak istediğimiz gibi yaşayacağımız zaman gelecek diyoruz ama planlarımız bitmeden biz ölmüş oluyoruz.
@Kurtcebe Para var da bir işime yaramıyor ki hocam. Sadece sigara alıyorum arada lazım olunca.
Biliyorum senin durumu geçenki konuda da konuşmuştuk. Derslerini vermişsin hocam bir ay afyonda kal bence bir yerde çalış, babanın siniri geçsin gidersin yada antalyaya git bir otelde barmen vs olarak çalış az kafa dağıtırsın..
DadasAdam tarafından 27/Haz/14 19:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Dilekçe verince dersi bir hocanın üstüne gösteriyorlar. Sonra ikinci dilekçeyle tek ders sınavına girebiliyorsun. En azından akdeniz ünivde öyleydi, bende bu şekilde mezun oldum. Normalde bizim bölümden kaldırılmış dersi tek ders sınavıyla geçtim. Yarı dönemde mezun oldum ve kalan des 2. dönemin dersiydi. Hemen her hafta toplanan fakülte kurulu bu tip durumları görüşüyor, onaylarsa istedikleri her şeyi yapabiliyorlar. Peşine iyi düşüp öğrenci işlerini biraz zorlasaydın keşke.
Ama iş işten geçmiş gibi görünüyor. Ailedekiler sorun çıkaracaksa hiçbirşey söyleme, diploma 1 yıl sonra ancak çıkıyor zaten. 1 yıl küçük işlerde takıl, gez dolaş...
Niye adam gibi düzen kurmuyorsun diye sorarlarsa: kpss'ye hazırlanacağım de, Dil kasmam lazım dil çalışıyorum de, Yüksek planlıyorum alese hazırlanacağım de...
-
-
düşündüklerin kısa süreli çözümler.
kafanı kuma gömüp hiç birşey yokmuş gibi yaşayamazsın.
1- ailene gidip okulu uzattım. ama bitireceğim olmazsada işe girip çalışacağım dersin.
hem onları önemsediğini anladığını ama sizde beni anlayın gibilerinden kesin net bir konuşma yaparsın
2- 2 ihtimal var ya kovulursun yada sorun çıkmaz
sen eğer bu konuşmayı yapmadan kaçarsan ilerde onlar haklı olur. "deseydin seni kovacakmıydık" kovacaklarsa bile öyle değilmiş gibi üste çıkarlar
yıllar sonra birde barışmak için anan ağlar. ama zaten seni kovarlarsa istedğinde bu değilmiydi :)
kafana göre takılırsın ilerde yıllar sonra siz kovdunuz ben mi istedim gitmeyi dersiniz onlar geri adım atmak zorunda kalır. vizdan onların sızlar.
3- diyelim öyle böyle sonuçta sana yol göründü
bisikleti unut.tropikal adada seyahatemi çıktığını sanıyorsun. haftasına zatüre olursun :) hem nereye kadar gideceksin.
git al bir pasaport 250 tl idi en son. sonrada yurtdışında vize istemeyen yerler var. alıyorsun bileti uçuyorsun. işte bu gittiğin yerde çalış. sonra diğer ülkeye geç böyle gez istiyorsan. ama 2000 tl ile biraz zor olur.
sen okulu bitir bu arada biraz daha biriktir. iş ilanlarına bak.nasıl gidiliyor araştır.
koca adamlarsınız küstüm oynamaıyorumla iş olurmu. mantıklı düşünün biraz. sonra kendini graip yerlerde bulma
macera derken tam macera yaşarsın
-
Hocam bence de eleman gayet mutlu duruyor, şehir hayatında kime sorsam mutsuz, ama herkes bir şekilde bu sistemi devam ettirmeye çalışıyor.
Ama o paylaştığım kanal tam senlik bence, diğer videoları da böyle başka ülkeleri, dünyayı gezmeyi falan anlatıyor. Benim de hayalimdir. İsviçre, Norveç, Avustralya, Yeni Zelanda, Filistin, Dubai vs. hepsini görmek istiyorum açıkçası :)
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/194116/sen-niye-bir-kurum-icin-kul-kole-oluyorsun-ki
Edit: Bu da mükemmel olmuş.
http://www.youtube.com/watch?v=-BrDlrytgm8