En Tehlikeli Virüsler ve Programsız Temizleme Yöntemleri

Zararsız uzantılar

Aşağıdaki dosyalar şimdilik zararsız dosyalar sınıfına giriyor. Ama bu bu dosyaların sonsuza dek zararsız kalacağı anlamına gelmiyor. Birgün biri bu dosyaların da bir güvenlik açığını bularak kötü niyetle kullanabilir.

BMP, JP(E)G, GIF, MP3, MP(E)G (Multimedia dosyaları bu güne kadar kimseye zarar vermedi.)

TXT, WRI (Bu uzantılı metin dosyaları da şimdilik zararsız.)

ZIP (ZIP dosyası kendi başına zararsız. Ancak zip dosyasının içinde virüs içeren bir dosya varsa bundan zip sistemi sorumlu tutulamaz.)

İnternet Bankacılığı ve internet üzerinde şifreli işlemler yapan kişilerin dikkat edeceği hususlar:

Sevgili Tahribat.Com üyeleri, Aşağıdaki virüs ve trojanlar bankacılık ve finans sektöründe en çok zarar veren ve en yaygın olan çeşitleridir

para kartı sistemleri:Trojan-Spy.Win32.Banker.ciy
ödeme sistemleri :Trojan-PSW.Win32.VB.kq
online bankaclık :Trojan-SPY modifikasyonu
E-posta truva atı :Email-Worm.Win32.Netsky.q

en iyi gizlenen:Trojan-Downloader.Win32
en küçük :Trojan.DOS.DiskEraser.b
en büyük :Trojan.Win32.KillFiles.mb
en hasar verici:Backdoor.Win32.Aebot.e
en yaygın :Trojan-Downloader.Win32

Bunların haricinde dünya üzerinde tespit edilmiş zarar verici tehtitlerin en az %50 lik kısmını oluşturan virüsler uzantılarıyla birlikte aşağıda belirttiklerimdir.

INF/Autorun
Tehditlerin %10.30'a yakınını oluşturuyor. Autorun.inf dosyası takılıp çıkarılabilen disklerin bilgisayara takıldığı zaman çalışacak programların bilgilerini içerir. Usb bellekler ile bulaşan ve yayılan virüslerin çoğunluğu INF/Autorun'dır

Win32/Adware.SearchAid
Tipik olarak, bu çeşit bir program, bir internet sunucusunun pop-up kısmını kontrol eder ve başka bir uygulamanın lisans uygulamasının gereksinimiymiş gibi yüklenir.

Win32/Adware.Virtumonde
İnternet kullanıcılarının reklam duyurularını yaymasında kullanılır ve eğer bir sisteme bulaşmışsa, ortadan kaldırmak oldukça zordur.

Win32/Toolbar.MyWebSearch
MyWebSearch.com üzerinden arama yapılmasını kontrol eden bir arama fonksiyonu içeren araç çubuğu yoluyla bulaşan virüsler...

Win32/TrojanDownloader.Agent.KGV
Bu ArkaKapılar, virüs bulaşmış olan bilgisayarın kontrolünü saldırgana verir. Bu tehdit Web formları ve Internet cookie(çerez)leri üzerinden bilgi toplar. Toplanan veriler bir saldırgana e-mailler üzerinden gönderilir.

Win32/IRCBot.AAH
IRCBot.AAH bilgisayar korsanları tarafından PC kontrolünü ele geçirmek için kullanılır. Bu zararlı yazılım IRC protokolünü kullanarak saldırgan ile iletişime geçer. Bilgisayarın bir kopyasını çıkarır ve bir kayıt anahtarı ekler.

Win32/Adware.Virtumonde.FP
Aktif olduğunda, PC'de sürekli reklam duyuruları gözükmesine sebep olarak büyük rahatsızlıklar verir.

Win32/Agent.NHE
Kullanıcının haberi olmadan bir bilgisayara yüklenen bir ArkaKapı programıdır. Bu zararlı yazılım kendisini %system32% dosyası altına kopyalar.

Win32/Agent
Zararlı yazılımların şu günlerde en geneli olan özel bir çeşididir. Bu zararlı yazılımlar genellikle kendisini geçici ortamlara kopyalar ve bu kopyasına işaret eden anahtarlar kaydeder

Win32/Pacex.Gen
Pacex.gen etiketi spesifik bir karıştırma katmanı içeren, geniş bir zararlı yazılım türünü temsil eder. Bu türlü karıştırma katmanı çoğunlukla, Trojanlarla şifre çalınması amacıyla kullanılır.

Değerli Tahribat.Com üyeleri, yine de antivirüs programlarımız ne kadar kaliteli ve ne kadar güncel olursa olsun virüslerden ve zararlı yazılımlardan korunmanın en iyi yolu internet üzerinde bilmediğimiz sitelere girmemek ve şüpheli linklere tıklamamak, usb cihazlarını (flash disk, harici hard disk) virüs taramasından geçirmeden açmamak, download yapacağımız programların güvenirliğinden emin olmaktan geçer.

Tarih:
Hit: 18846
Yazar: Blue_moon

Taglar: en tehlikeli virüsler ve programsız temizleme yönt


Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.