Visual Basicde Winsock Kontrolü ve Kullanımı

Burda siz hata numarasına göre Türkçe hataları yazabilirsiniz. Select Case yöntemini kullanarak hata numaralarına göre uygun mesajlar yazabilirsiniz

Evet şimdi basit bir client-server programı yapacağız.Programa geçmeden önce bir kaç açıklama yapayım. Kodları yazı şeklinde değil de resim olarak verdim.Çünkü kendiniz yaparak daha iyi öğrenebilirsiniz.C/P nin bir anlamı yok. Ip numarası yerine herkes kendi yerel ip sini yazsın.

Başlat-çalıştır a cmd yazın,sonra ipconfig yazıp enterlayın.Bu şekilde yerel ip nizi görebilirsiniz Dikkat edilecek bir husus da kullandığınız port numarasının o an için kullanılmamış olmasıdır.65 bin porttan artık tutturun kullanılmayan bi port :)

Server ve clienti kendi bilgisayarınızda da deneyebilirisiniz.Bir ağ şart değil yani. Nesnelerin isimlerini verirken " " işareti kullandım.Programa yazarken onlar ile yazmayın sakın :)

Şimdi geçelim yapacağımız client-server ikisilisine.. .

İki tane Visual Basic Programı açın birine client birine de serveri oluşturacağız..

CLIENT İÇİN;

1 tane winsock, ismi "sck"

4 label, ##### şeklinde olan labelin ismi "durum" olacak.Diğer labellerin ismi önemli değil

3 textbox. ip girilecek olan textin ismi "ip", port girilecek textin ismi "port", veri girilecek olan textin ismi "veri".Ayrıca "veri" isimli textboxun multiline özelliği true olsun

3 buton.Bağlan butonunun ismi "baglan", bağlantıyı kes butonunun ismi "kes", gönder butonunun ismi "gonder"

Tarih:
Hit: 6539
Yazar: ertan



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.